Een mannelijke of vrouwelijke paprika.. / WIST JE DAT ?


Een mannelijke of vrouwelijke paprika? Het maakt een groot verschil!

We hebben weer een ‘nooit geweten’- gevalletje voor je. Het blijkt namelijk dat er best wel wat verschillen zijn tussen mannelijke en vrouwelijke paprika’s.

Wie had dat gedacht?
Natuurlijk snappen we dat groentes zich ook op een bepaalde manier moeten voorplanten, maar echt stof tot nadenken geeft het niet. Tot nu toe dan. Het blijkt namelijk dat je in sommige gevallen beter kunt gaan voor een vrouwelijke paprika en in andere gevallen weer beter kunt gaan voor de mannelijke variant.

Hoe herken je het?
Ten eerste: hoe herken je of je te maken hebt met een mannetjes paprika? Dat doe je door de paprika om te draaien. Zie je aan de onderkant slechts drie ‘delen’, zoals de rechter paprika op de afbeelding hierboven? Dan heb je te maken met een mannelijke. Bestaat de paprika als het waren uit vier delen? Dan is het vrouwelijk.
Welke is beter?
Heb jij een ontiegelijke hekel aan het ontpitten van de groente? Dan kun je het beste kiezen voor de paprika met drie delen aan de onderkant, deze bevatten minder zaadjes. Daarnaast kun je de mannelijke paprika’s het beste gebruiken voor koken. Ben je echter van plan om de paprika’s gewoon rauw te snacken of in een ander rauw gerecht te verwerken? Dan is vrouwelijke versie de meest smakelijke optie.


WE LOVE THIS! 💜
Zakelijk driedelig pak, Cavani Roselli, Navy Pinstripe- in de kleur navy blue. Prachtige afwerking met reversspelt € 259,-Populaire posts