Mogelijk een orkaan op weg naar Griekenland / WERELD

Kaart uit 1749
Griekenland moet zich de komende dagen( AUGUSTUS 2018 ) opmaken voor extreem weer. Er bestaat zelfs een kans dat het land te maken krijgt met een heuse orkaan.In de Middellandse Zee trekt een uitzonderlijk zwaar tropisch lagedrukgebied heel langzaam richting Griekenland. Door de hete zomer trekt de storm over heel warm zeewater (28 graden of meer), waardoor het zich de komende dagen nog verder zal ontwikkelen.

Categorie 1 /Systemen als deze worden vaak 'medicanes' genoemd, omdat ze in de Middellandse Zee ontstaan en orkaanachtige verschijnselen vertonen. Mogelijk groeit dit systeem echt uit tot een storm met orkaankracht. Volgens sommige weermodellen groeit het systeem uit tot een categorie 1-orkaan, met windstoten tussen de 100 en 150 kilometer per uur. En andere modellen komen met nog zwaardere windstoten en één weermodel laat het systeem zelfs uitgroeien tot een categorie 2-orkaan. 

De verwachting is dat de mogelijke orkaan zaterdag of zondag de kust van Griekenland bereikt.Behalve veel wind zal er ook veel regen vallen, die overstromingen tot gevolg kan hebben. Op sommige plekken kan lokaal meer dan 200 millimeter vallen. Vrijdag is het code oranje op alle Griekse eilanden en een deel van het vasteland.

Advertentie / Klik Klik ! en ga hier naar NaturalHeroesSlaap Lekker Balsem (Lavendel & Kamille) - Badger € 6,99

100% natuurlijke & biologische balsem van Badger:Samengesteld speciaal om kinderen te helpen kalmeren voor het slapengaan
Vrij van parabenen, synthetische stoffen & chemicaliën.Kamille & lavendel geven een ontspannende en kalmerende werking.Ook geschikt voor volwassenen :)


Populaire posts