Huskysafari / REIZEN

Geplaatst door: Violet

Sundowner Wildlife Holidays

“Als we aankomen bij de huskykennel worden we van alle kanten begroet door enthousiast geblaf van wild op en neer springende husky’s. De husky’s lijken er nog wel meer zin in te hebben dan wij… Na een uitgebreide uitleg van onze ervaren gids over het inpakken en besturen van de slee en het verzorgen van de honden, is het dan tijd voor het grote avontuur. Al snel horen we niets anders meer dan het hijgen van de husky’s en zachte hondenvoeten in de sneeuw… Op weg naar the middle of nowhere“.

Afz. een avonturier

Vandaag gaan wij het hebben over HUSKY SAFARI in Europe of Noord- Amerika...hoe geweldig is dit?!
Een huskysafari is zo’n activiteit die bij veel mensen hoog op de ‘bucketlist’ staat en de afgelopen jaren is het aanbod in huskytochten dan ook flink gestegen. Huskysafari’s zijn er inmiddels in alle soorten en maten.

Tijdens een meerdaagse huskysafari bestuur je zelf jouw eigen huskyslee met 5 – 6 husky’s” 

Een dagoverzicht van de reis Huskysafari Fins Lapland (Harriniva)ziet er als volg uit:

DAG 1- vliegt vanaf Schiphol via Helsinki naar Kittila in Lapland. Hier wordt u welkom geheten door een medewerker van onze lokale agent en naar uw hotel gebracht. U ontmoet uw tochtgenoten tijdens een briefing voor de komende dagen. U overnacht in gezellige gedeelde blokhutten samen met uw tochtgenoten.

DAG 2/3/4/5/6/7/8/- U maakt kennis met de honden en de gids geeft instructies over het besturen van de slee. Daarna begint uw avontuur! De aankomende dagen trekt u door een adembenemend landschap van donkere besneeuwde wouden, boomloze heuvelachtige fjell-vlaktes en bevroren meren en rivieren. U overnacht in eenvoudige en gezellige wildernis hutten met traditionele sauna, maar zonder elektriciteit of stromend water. Iedereen helpt mee met houthakken, eten koken en de honden verzorgen. U verzorgt uw eigen honden en helpt mee de maaltijden te maken. Ontbijt en diner zijn in de warmte van de hutten, de lunch wordt onderweg bij een kampvuur geserveerd. Wanneer u na een aantal dagen en nachten in de wildernis weer bij de lodge terugkeert, geniet u van een afscheidsdiner met uw medereizigers.

Natuurlijk zijn er onderlinge verschillen, maar bij vrijwel alle meerdaagse huskytochten wordt er van u verwacht dat u de ervaren gidsen meehelpt in het verzorgen van de husky’s (eten en drinken geven, team intuigen en inspannen, de slee inpakken). Daarnaast helpt u mee met ‘huishoudelijke taken’ zoals water halen bij de wildernishut, vuur maken en koken. Tijdens de meeste meerdaagse huskytochten overnacht u samen met de ervaren gidsen in eenvoudige, maar zeer gezellige wildernishutten met een gemeenschappelijk leef- en slaapvertrek en een traditionele sauna. Stroom, Wifi en warm water zijn afwezig. Voor de echte bikkels zijn er ook avontuurlijke tochten waarbij u in een meegebrachte koepeltent overnacht die u zelf opzet in de wildernis.
DAG 9- Na het ontbijt en afscheid nemen van de viervoeters ..tja..vlucht terug naar huis.

Sundowner Wildlife Holidays is een Nederlandse touroperator gespecialiseerd in wildlife en natuurreizen wereldwijd. Als een van de weinigen in de markt voor natuurreizen is Sundowner Wildlife Holidays dan ook de beste keuze...

Benieuwd naar alle wildlife holidays? Bel of mail gerust voor advies of een voorstel op maat voor uw wildlife of natuurreis naar 34 landen / groepsreis,expeditie cruise, natuurreizen wereldwijd


Populaire posts