In Turkije leeft men op thee.... en wel letterlijk!! / WERELD


In Turkije leeft men op thee.... en wel letterlijk!!
Thee is niet weg te denken uit de Turkse cultuur. Of het nou snikheet is of super koud, thee is altijd het antwoord. Voor het eten, na het eten, bij het ontbijt of in de avond. Geen enkel tijdstip is te gek. 

In Turkije is met recht sprake van een theecultuur. Bijna alle thee die in Turkije wordt verkocht komt uit Rize, een provincie aan de Zwarte Zee-kust in Turkije, waar het vochtig en niet al te heet is, aldus een ideaal klimaat om thee te laten groeien.Turkse thee is een vorm van zwarte thee die gezet wordt met behulp van een samowar of met een Çaydanlık, een dubbele theepot. De thee wordt in Turkije flink gezoet geserveerd in traditionele tulpvormige glaasjes. In theehuizen wordt voor éénmaal betalen onbeperkt bijgeschonken.
Met een samowar wordt een grote hoeveelheid theebladeren gekookt in een kleine hoeveelheid water, waarmee een sterk thee-extract wordt geproduceerd. Door het aan te lengen met warm water ontstaat drinkbare thee.

In de Çaydanlık wordt in het onderste gedeelte water aan de kook gehouden. In het bovenste gedeelte wordt de thee getrokken. Er kan bovenin telkens water bijgevoegd worden, zodat met een kleine hoeveelheid theebladeren veel thee gezet kan worden.

MAAR...HIER HOUDEN WIJ TOCH ZO VAN!


Een romantisch dineetje. Een spetterend feest. Een concert of theatervoorstelling. Momenten waarop een vrouw er op haar mooist uit wil zien. Dat vraagt om bijzondere outfits: geraffineerde modellen, luxueuze stoffen, opvallende applicaties. ..STIJL! waarmee jij indruk maakt. 
Shop the look! bylotte - kliklik!

Populaire posts