Wat zijn ramen noodles?/ HOTSPOT


Chef David Chang leerde het ambacht in Japan en bracht zijn culinaire favoriet naar Amerika. En aantal jaren is het concept ook in Nederland die ramen serveren, maar de laatste 2 jaren is het meer naar voren gekomen en is het een echte food trend geworden!!

Ramen is een Japanse maaltijdsoep met vier onderdelen: een basissaus (tare), bouillon, noedels en toppings. De onderdelen staan kant-en-klaar in de keuken en worden op bestelling samengevoegd in een kom. De meeste restaurants hebben meerde tares en bouillons, waaronder een vegetarische. In veel restaurants kun je kiezen uit shio-, shoyu-, miso- en tonkotsuramen. De eerste drie zijn smaakmakers (tare) die aan de bouillon worden toegevoegd, de vierde is een speciaal soort bouillon.


Noodles in Ramen

Ook de noodles zijn not your ordinary kind of noodles. De noodles worden gemaakt van bloem, water en kansui. Dat laatste is een mineraalrijkwater dat ervoor zorgt dat de noodles in het kokend hete water nog steeds lekker chewy blijven.

aast de verschillende soorten broths komt ramen ook nog in verschillende tares (basissen). De tare is een zoutige substantie dat onderin je schaal wordt gedaan. Zo heb je een shoyu (soya) basis wat het meest voorkomend, maar je ziet ook vaak shio (een zoutbasis) of miso (gefermenteerde bonen).Toppings van Ramen

Dit varieert ook, maar meestal vind je bovenop je bowl of ramen cha siu (varkenpoot), een half zachtgekookt eitje, nori, lente ui en kun je het vaak ook nog eens uitbreiden met ander yummy stuff zoals kimchi of bamboo.De gebruikte toppings hebben Japanse regionale- en seizoensvariaties. In de traditie van het Japanse Zen denken wordt de presentatie van de ramen gerealiseerd op een manier die de verschijning in balans brengt met voedingswaarde en smaak.

De hotspots om ramen te eten? Goede Japanse restaurants hebben natuurlijk ramen op de kaart staan en kan je via verschillende site's vinden.Maar als je echt wil genieten, dan ga je vooral naar Hinoki Noodle Soup in Rotterdam aan de Keizerstraat.
Populaire posts