4 tips om je kamer zo in te richten dat je er beter van gaat slapen / INTERIOR - EXTERIORDe decoratie en de organisatie van je kamer zijn vast minder belangrijk dan de inrichting van je woonkamer of eetkamer, waar je de gasten ontvangt..dat zou je denken. Toch zou je echt wel aandacht moeten besteden aan de sfeer in de kamer waar je elke nacht doorbrengt, en vooral wanneer je slaapproblemen hebt...je slaapkamer dat is tenslotte toch een derde deel van je hele leven!

# 1: een goed geluchte, geparfumeerde kamer
Heel belangrijk de luchtkwaliteit in je slaapkamer, en  is een van de beslissende criteria voor een serene nachtrust. De kamer elke morgen en elke avond minstens 5 minuten ventileren is een gewoonte die je zou moeten aannemen het hele jaar door!

Nadat je de lucht hebt ververst, kun je een geurkaars aansteken en een warme sfeer creëren in je slaapkamer, zoals bijvoorbeeld:
Een kaars met de geur van je favoriete bloem
Een geurkaars met een fris parfum, zoals ochtenddauw of fris linnengoed
Een kaars met een muskusgeur voor een persoonlijke toets
De zuivere lucht en de geur van de kaars die je hebt uitgekozen ontspannen je, zodat je ‘s avonds beter inslaapt.

# 2: aangepaste verlichting
Je weet al dat elk gebruik van tablets en mobiele telefoons sterk af te raden is voordat je gaat slapen. Ideaal is zelfs dat je alle apparaten uit de slaapkamer verbant en je laat wekken door een klassieke wekker.
Om beter te slapen, ga je best even na of je lampen niet te fel schijnen: als dat het geval is, gebruik dan liever lampen met dimmer, die je probleemloos naar de juiste sfeer kunt dimmen. Te sterk licht kan immers een impact hebben op je humeur en volledige ontspanning in de weg staan. Met een dimmer kun je lezen in aangepast licht en langzaamaan het licht laten afzwakken voor je wilt inslapen. 

# 3:Een neutrale decoratie
Kies kalmerende en zachte kleuren. Voor de kleur van de muren van je slaapkamer neem je altijd de toon die net iets lichter is dan degene die je hebt uitgekozen, omdat de kleur - eenmaal op de muren - altijd wat feller zal zijn dan op de kleurenschaal. Rood, oranje en geel kun je vergeten. Geef de voorkeur aan blauw, lichtgrijs of beige, want dit soort kleuren zijn ideaal voor een zen sfeer.
Vermijd motieven op de muren, het hoofdeinde of de lakens. Je wordt ze snel beu. Voor meer harmonie gebruik je effen kleuren voor verf ,stoffen en decoraties.

# 4:Bloemen en planten
Bloemen en planten zijn niet alleen heel goed voor je gezondheid én je nachtrust , het oogt ook nog eens heel fris. 

Zet een prachtige bos geurende bloemen in een mooie vaas of zet een mooie plant op je nachtkastje of in dat verloren hoekje. Let er overigens wel op hoe licht je slaapkamer is en hoeveel licht de plant nodig heeft. 
Klik klik - Loberon
Bedsprei van Loberon...in love! 

Populaire posts