Last van pollen / GEZONDHEID


Last van de pollen in de lucht!...oftewel hooikoorts? 

Wat is hooikoorts?
Hooikoorts is een allergie, waardoor je immuunsysteem een onschadelijke stof – in dit geval pollen – aanziet voor een bedreiging en reageert zoals bij virussen of bacteriën door het vrijgeven van een grote hoeveelheid chemische stoffen ter bestrijding. De klassieke symptomen, niezen, een loopneus en jeukende ogen, zijn het resultaat van het te heftig reageren van je immuunsysteem op stuifmeel.

Stuifmeel
Verschillende mensen zijn allergisch voor verschillende soorten stuifmeel. Daarom kunnen de symptomen in een bepaalde tijd van het jaar erger worden. Boomstuifmeel komt vrij in het voorjaar, grasstuifmeel in de late lente en vroege zomer en onkruidstuifmeel in de vroege lente tot late herfst. Ongeveer 95 procent van de hooikoortsgevallen wordt veroorzaakt door grasstuifmeel.
Voor mensen die aan hooikoorts lijden zijn sommige jaren erger dan andere. Dat komt door de hoeveelheid stuifmeel en het weer. Op een zeer warme, zonnige, maar winderige dag wordt veel stuifmeel vrijgegeven en beweegt het gemakkelijk, terwijl op een regenachtige dag het stuifmeel uit de lucht wordt gespoeld. Het kan ook dat je symptomen heviger zijn in de vroege ochtend en late middag, omdat planten het meeste stuifmeel op die tijden loslaten.

Behandeling van hooikoorts
Er is helaas geen genezing van hooikoorts mogelijk, maar je kunt het wel onder controle krijgen door een aantal hooikoortsbehandelingen. De chemische stoffen die vrijkomen bij hooikoorts zijn bijvoorbeeld histamine. Antihistaminica worden vaak voorgeschreven in de vorm van pillen, neussprays en oogdruppels om het effect van histamine te blokkeren.

Natuurlijke ondersteuning bij pollen in de lucht
Er zijn veel manieren waarop je jezelf kunt helpen als je voorkeur ligt bij natuurlijke ondersteuning.
#Eet lokale honing. Er bestaat een theorie dat blootstelling aan kleine hoeveelheden stuifmeel in lokaal geproduceerde honing je minder gevoelig kan maken. Het is het beste om twee maanden voor het seizoen te starten.

#Neem bijenpollen. Bijenpollen (stuifmeelkorrels) kan je in je yoghurt om je voor te bereiden op de pollen in de lucht. Dit werkt hetzelfde als het eten van de honing. De pollen doen kan je krijgen in supplementvorm en puur als pollen.

#Pak stress aan. Stress kan hooikoorts erger maken, blijkt uit onderzoek. Probeer je te ontspannen met bijvoorbeeld yoga, meditatie of tai chi.

#Krijg voldoende vitamine D binnen. Uit onderzoek blijkt dat er een verband is tussen een laag gehalte vitamine D en allergieën, dus zorg ervoor dat je elke dag even wandelt, gedurende ongeveer 10 minuten per dag. Een vitamine D supplement kan hierbij ook handig zijn.

#Draag een zonnebril. Een volledig afsluitende zonnebril kan je ogen beschermen tegen het stuifmeel.

#Douchen nadat je buiten bent geweest. Douchen en je kleren verwisselen nadat je buiten bent geweest verwijderen mogelijke sporen van stuifmeel van je lichaam.

#Vaseline rond de neusgaten. Vaseline rond je neusgaten smeren kan voorkomen dat het stuifmeel je neus in gaat.

#Je ramen de hele dag gesloten houden en binnen blijven als er veel stuifmeel is (score boven de 50).

#Vermijd haarspray en gel waar stuifmeel aan kan kleven.

Nivea Micellair Waterproof Oog Make-Up Remover verwijdert hardnekkige waterproof oog make-up en mascara en verzorgt de gevoelige huid rondom de ogen. De formule met Zwarte Thee Extract heeft een magneetwerking waarbij olie, vuil & make-up worden aangetrokken via micellen. Micellen zijn microscopische kleine deeltjes die vuildeeltjes als make-up en overtollig talg omsluiten.
Kenmerken:
- verwijdert waterproof make-up en mascara;
- trekt olie, vuil en make-up aan via micellen.€ 7,19 De online drogist

Nivea Micellair Waterproof Make-Up Remover Doekjes verwijdert hardnekkige waterproof make-up en mascara en verzorgt de gevoelige juid rondom de ogen. De formule met Zwarte Thee Extract heeft een magneetwerking waarbij olie, vuil & make-up worden aangetrokken via micellen. Micellen zijn microscopische kleine deeltjes die vuildeeltjes als make-up en overtollig talg omsluiten.
Kenmerken:
- verwijdert waterproof make-up en mascara;
- trekt olie, vuil en make-up aan via micellen;
- uw huid kan weer goed ademen en ziet er gezond uit. € 3,59 
De online drogist


Nivea MicellAIR Expert Oog Make-up Remover Waterproof bevat een ongekende kracht die hardnekkige waterproof make-up en mascara verwijdert zonder dat u het middel hoeft in te wrijven. Daarbij laat het uw huid ademen door het te voorzien van een unieke zuurstofboost. Nivea MicellAIR Expert Oog Make-up Remover bevat naast de krachtige reiniging en zuurstofbooster ook een piekfijne magneetwerking op basis van micellen. Micellen trekken olie-, vuil- en make-updeeltjes aan en omsluit deze om ze eenvoudig te verwijderen. Op deze manier kunt u dus eenvoudig en snel genieten van een schone en gezond uitziende huid die weer perfect kan ademen! Deze make-upremover is in het bijzonder geschikt voor de gevoelige huid. € 4,94 De online drogist

Populaire posts