5 do's en don'ts op een huwelijk / LIFESTYLE

Wat trek je als gast aan naar een bruiloft? Een bruiloft is een bijzondere gelegenheid, waarbij je er feestelijk uit wilt zien. Maar wat is een gepaste outfit om aan te trekken naar een bruiloft? Als er een dresscode is dan wordt er verwacht dat je jouw outfit daarop afstemt. Maar als er geen dresscode is, welke richtlijnen kun je dan aanhouden om niet uit de toon te vallen? 

1. Geen witte outfit /In een witte outfit verschijnen is een absolute don’t. Vermijd alle tinten wit die er te vinden zijn, want de witte outfit is vandaag gereserveerd voor de bruid en bruidegom. Het zou natuurlijk jammer zijn als jij - als gast - de show steelt met je witte outfit. Wees overigens niet bang om witte items te dragen. Zorg er dan wel voor dat je de kleur wit in combinatie met een andere kleur of print draagt. 

2. Zie er verzorgd uit /Bruidspaar heeft perfect tot de puntjes hun trouwdag geregeld en hebben overal aan gedacht. Laat daarom zien dat deze dag ook voor jou speciaal is door er goed verzorgd uit te zien in een nette outfit. Casual kleden is dus een no go. ..sloof je je een beetje uit!

3. Kom niet overdressed/ Naast kleding zijn haar, make-up, sieraden en andere accessoires ook erg belangrijk. Ja, het is inderdaad de perfecte gelegenheid om je volledig op te tutten, maar het is niet de bedoeling dat jíj straks het middelpunt van de bruiloft wordt. Een goed verzorgde look is essentieel, maar het moet niet te ver gaan. Het is niet jouw bruiloft en dus hoef jij geen professionele haar- en make-upstylist in te schakelen om jouw looks te perfectioneren. Ook hier geldt dus de regel: overtref de bruid niet!

4. Vooral niet te bloot/Zorg ervoor dat je genoeg kleding draagt. Het is een chique gelegenheid en daarbij hoort een gepaste outfit. Een lage decolleté of een te kort rokje kan echt niet. Kies voor een langere jurk of jumpsuit die past bij de dresscode en vermijd een lichte jurk met een open rug, omdat dit al snel op een bruidsjurk lijkt. Iets wat je - nogmaals - moet willen voorkomen.

5. Geen zwart/Nu is witte kleding een absolute no go, maar ook zwarte kleding staat op de eh zwarte lijst. Het kleedt misschien wel af, maar een bruiloft is geen begrafenis! Zwarte kleding kan alleen door de beugel als het door het bruidspaar zelf wordt voorgeschreven.

Ook voor de avondgasten geldt: houd je aan de dresscode. Staat er geen dresscode vermeld op de uitnodiging? Dan kun je cocktail aanhouden als dresscode voor de feestavond. Voor vrouwen is dit niet zo moeilijk. Trek je mooiste jurkje uit de kast en combineer 'm met een paar mooie hakken en toffe accessoires! Zorg er wel voor dat het een classy jurkje is en dat 'ie niet wit is! White is for the bride. Ook voor mannen is een outfit als avondgast niet ingewikkeld. Met een mooi pak zit je altijd goed!

Ba&sh jurkje Betty roze
€ 489,00 / € 342,30


Equipment jurkje Claudine wit

€ 569,00 / Marjonsnieders

Ba&sh jurkje Maya roze /lila
€ 339,00 / € 237,30

/ Marjonsnieders

  

Populaire posts