Flirten op de werkvloer kan echt niet! / ONDERZOEK - WETENSCHAP


De meeste Nederlanders vinden het ongepast om te flirten op het werk. Vrouwen hebben er meer moeite mee dan mannen! 
Softwarebedrijf AG5, dat HR-programma’s ontwikkelt, vroeg of ze het storend vinden als collega's flirten. Conclusie: 70 procent vindt dat ongepast /1200 ondervraagden.

Vrouwen hebben er meer moeite mee. 77 procent van hen vindt het niet kunnen. Van de mannen is dat maar 63 procent. Overigens vinden jongere werknemers, tot dertig jaar, flirten op de werkvloer iets minder vervelend. Al vinden ook zij dat privé en werk het beste gescheiden kunnen blijven.
De meeste vrouwen krijgen ook liever geen schouderklopjes of andere aanrakingen van collega's. Zes op de tien heeft daar moeite mee. Mannen zijn daar weer gemakkelijker in.

Flirten voor een nieuwe baan
Hoewel de overgrote meerderheid van Nederland zakelijk flirten ongepast vindt, heeft vijf procent wel eens geflirt tijdens een sollicitatiegesprek. Bijvoorbeeld om met de nodige charmes een baan binnen te slepen. Mannen doen dit vaker dan vrouwen.
"Hoewel het natuurlijk prima is om je persoonlijke charmes in te zetten tijdens een zakelijk gesprek, is het toch oppassen geblazen als dit verandert in romantisch flirten. De ander zou dit wel eens verkeerd op kunnen vatten!

100% Cashmere
Mouwloos heren-vest met knopen
€ 159,95 Repeatcashmere/heren

100% Cashmere
Heren-trui met opstaande kraag en rits
€ 199,95 Repeatcashmere/herenPopulaire posts