Lavendelmayonaise / FOOD

Mayonaise is leuk materiaal om mee te spelen. Behalve dat je er van alles en nog wat door kunt roeren, kun je variëren met het type mosterd dat je gebruikt, de zuurgraad en de soort olie. 
Voeg als je de smaak van olijfolie wilt – wat heerlijk is in een knoflookmayonaise, hooguit een derde tot een kwart extra vergine olijfolie toe aan iets neutraals als arachideolie. Een klein scheutje notenolie kan trouwens ook erg lekker zijn, net als een paar druppels geroosterdesesamolie.
Meer werk, maar een heel effectieve manier om mayonaise smaak te geven, is het vangen van aroma’s in olie. Daarmee kun je bijna elk parfum maken dat je maar wilt, van kruiden en groenten tot paddestoelen en schaaldieren.
Maar nu de lavendelmayonaise...klinkt enig, maar zou het ook lekker zijn? Ja heeeeel lekker! Lavendelmayonaise gebruikt het als dipje om lekker mee te snacken, maar je het natuurlijk op allerlei manieren serveren. Bij aardappeltjes is het natuurlijk altijd lekker, maar misschien ook wel op een broodje met gegrilde groente en kipfilet. Of verdun het iets en maak sierlijke sliertjes op je carpaccio.
Maak je eigen lavendelmayonaise /Voor ruim 2 dl mayonaise:
#blaadjes van 5 takjes lavendel
#2 dl zonnebloemolie 1 eidooier
#1 eierdopje natuurazijn
#1 theelepel mosterd
#citroensap
#1 eetlepel crème fraîche
Draai de lavendelblaadjes met de zonnebloemolie in de keukenmachine op tot een groene olie en zeef die.Klop de eidooier met de azijn en mosterd en voeg al kloppend de lavendelolie druppelsgewijs toe.Breng op smaak met citroensap, zout en crème fraîche.

HANDIG KASTJE VOOR IN BADKAMER OF KEUKEN ...IDEAAL TOCH?


Met 2 grote lades en 1 groot opbergvak met rolluik / € 89,99 ( alleen online bij Lidl).
We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.
Dankjewel :) 

Populaire posts