Dichtbij zee wonen is goed voor je mentale gezondheid / ONDERZOEK - WETENSCHAP

Uit onderzoek blijkt dat het strand echt een positieve invloed heeft op de mentale gezondheid. Of het weer nou goed of slecht is het is altijd heerlijk en fijn aan zee!

Volgens een onderzoek van de universiteit van Exeter onder 26.000 mensen zorgt wonen in dorpen en steden dichtbij het strand ervoor dat de mentale gezondheid van deze mensen beter wordt. Dat geldt vooral in huishoudens die behoren tot de laagste inkomensgroep.

Een op de 6 volwassenen in Engeland heeft last van psychische klachten als angst en depressie en die cijfers zijn nog hoger onder mensen met een minder goede financiële achtergrond. De resultaten van het onderzoek van de universiteit van Exeter wijzen uit dat dichtbij het strand wonen zou helpen om de kans op deze mentale gezondheidsproblemen voor deze groep mensen te verminderen.

Bij het onderzoek is ook gekeken wat de invloed is van de afstand tot de kust op de gezondheid van deze mensen zijn. Daaruit bleek dat mensen die minder dan een kilometer van het strand wonen 22% minder kans hebben op psychische klachten dan mensen die 50 kilometer of verder van de kust wonen. 

Wat ook blijkt dat mensen uit de armere huishouden die dichtbij de kust wonen minder symptomen van psychische aandoeningen hebben. De zee en het strand zou er dus voor zorgen dat de verschillende in mentale klachten bij verschillende inkomensgroepen inderdaad kleiner worden.

Lees ook!Een weekendje weg is goed-voor-je


Ga hier naar Resort Waterrijk Oesterdam

Resort in Tholen - Zeeland

Rijk aan water, natuur, luxe én plezier!


Huur een weekendje Tinny Houses in Zeeland!!
Op resort Waterrijk Oesterdam kunt u in de Oesterdam lounge overnachten, een luxe Tiny House voor 4 personen die schittert door haar eenvoud. De Tiny Houses en andere luxe vakantievilla’s op het resort liggen aan open water en bieden een schitterend uitzicht over het Zoommeer. De woningen zijn ontworpen door gerenommeerd ontwerper Piet Boon. Eenvoud in luxe en de unieke locatie in Zeeland maken uw vakantie op resort Waterrijk Oesterdam onvergetelijk.
Tiny House Oesterdam Lounge heeft dankzij de hoge raampartij aan de voorzijde veel lichtinval en biedt daardoor een schitterend uitzicht op het water. De woning is minimalistisch, maar luxe ingericht en het lichte kleurgebruik versterkt het ontspannen vakantiegevoel. Owja en niet te vergeten ...liefhebbers van watersport halen hier hun hart op; zeilen, duiken, zwemmen, vissen en varen. Je kunt ook eigen boot aanleggen aan de steiger, en of een boot huren. 

Populaire posts