Hoe komen wij aan de weerhaan ...ken jij het verhaal? / WIST JE DAT?


Eeuwenlang geven windwijzers boven op gebouwen al de windrichting aan. De weerhaan zoals we die nu kennen, gaat echter terug op een religieuze traditie….wist je dat?

Windwijzers zijn al sinds de oudheid in gebruik, maar hadden toen niet de vorm van een haan. Een van de vroegste zat op de Toren der Winden in Athene en stelde de god Triton voor, die met zijn staf naar de wind wees.


Paus Nicolaas I
De weerhaan hebben we te danken aan een pauselijk edict uit de middeleeuwen. In de 9e eeuw gaf paus Nicolaas I opdracht om een haan op alle kerktorens te plaatsen. 
Die stond voor de apostel Petrus, van wie Jezus had voorspeld dat hij hem zou verraden: ‘Nog voor de haan gekraaid heeft, zul je mij driemaal verloochenen.’Petrus was volgens de traditie de eerste paus.

De Toren der Winden aan de rand van de Romeinse Agora in Athene bestaat nog steeds, maar de zeegod Triton geeft niet meer met zijn staf de wind aan.Ook een goeie !

Revitalift Laser X3
De Laser X3 dag- en nachtcrème van L’Oréal Paris is geschikt voor vrouwen van 40 jaar en ouder. X3 verwijst naar de drievoudige werking: vermindering van rimpels, versteviging van de huid en een verbeterde huidtextuur. Kraaienpootjes en frons- en voorhoofdrimpels worden zichtbaar minder. De huid voelt direct frisser en gladder en is tot 48 uur intens gehydrateerd. Hij is er ook met SPF 20 voor extra bescherming!

Nachtcrème € 31,99 /  Revitalift Laser x3 / De online drogist 


We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.
Dankjewel :) 


Populaire posts