DIEREN


WAAROM JE HOND JE NAAR HET TOILET VOLGT? / DIEREN


Waarom je hond je naar het toilet volgt? De reden is belangrijker dan je denkt!
Een van de geweldige voordelen van het hebben van een hond is dat je altijd gezelschap hebt.Er zijn echter momenten dat je met rust gelaten wilt worden. Zeg maar – wanneer je het toilet moet gebruiken. Als je ooit voor een hond hebt gezorgd, weet je dat ze je graag volgen! en dat doen zij niet zomaar...

Hier is een lijst met negen dingen die honden doen en wat ze echt betekenen:
1. De klassieke ‘puppyogen’
Wanneer iemand je de ‘puppyogen’ geeft, komt dit meestal omdat ze iets willen, maar dat geldt niet voor onze huisdieren.
Wanneer honden ons de ‘puppyogen’ geven, is het om vertrouwen te tonen en dat er een 
emotionele band tussen jullie is.

2. Ze komen met cadeautjes
Met cadeautjes bedoelen we natuurlijk wanneer uw hond iets achterlaat dat hij in zijn mond heeft gestopt.
Wanneer ze dit doen, is dat omdat ze je iets willen laten zien en willen delen in wat het voor hen heel veel betekent.

3. Knuffelen na het avondeten
Wanneer een hond vol is van eten en tevreden voelen, voelt hij zich extra goed en wil hij dat gevoel delen.Je hebt misschien gemerkt dat je hond meestal rond deze tijd wil knuffelen. Als dat het geval is, wees dan blij, want dit betekent dat je huisdier zich comfortabel bij je voelt.

4. Wanneer de hond weet dat er iets mis is
Honden hoeven niet te kunnen praten om te begrijpen dat er iets mis is.
Dat komt omdat honden goed zijn in het lezen van lichaamstaal en als ze merken dat je verdrietig bent, is het niet onwaarschijnlijk dat ze je troosten.
Dus ja, als dit je is overkomen, betekent dit dat je hond weet wat er aan de hand is.

5. Wanneer ze je volgen naar het toilet
Als uw hond u de badkamer in begeleidt wanneer u uw ‘zaken’ moet doen, is dit een goed teken.Het laat zien dat je hond zich dicht bij je voelt.
Volgens dierenartsen willen honden instinctief alles met hun gezin doen.

6. Als ze je gezicht likken
Als een hond je gezicht wil likken, betekent dit dat hij zich goed voelt.
Een hond laat stress los wanneer hij iemands gezicht likt, maar het is ook een manier om liefde te tonen.

7. Hij wordt wild als je thuiskomt
Een geweldig ding van honden is dat ze hun gevoelens niet verbergen.
Een hond die uit zijn dak gaat als je thuiskomt, is gewoon heel blij je te zien. Wees dankbaar!

8. Als ze tegen je leunen
Wanneer uw hond tegen u leunt, is het zoeken naar liefde en veiligheid – honden voelen dit net zo als wij.

9. Als ze in je bed kruipen
Honden weten hoe ze zich thuis moeten laten voelen, waar ze ook heen gaan. Ze kunnen van elke plek een gezellige comfortabele hoek maken.Honden zijn niet alleen geweldige huisdieren, maar het zijn ook zeer gevoelige en attente dieren.


ROUWEN OM JE HOND KAN ZWAARDER ZIJN DAN OM EEN MENS / DIERENDe mensen die dit hebben moeten mee maken zullen dit waarschijnlijk ook niet ontkennen. Onze trouwe viervoeters zijn namelijk niet slechts een "bezit". Nee, honden worden onderdeel van onze familie. Veel hondenbaasjes hebben dan ook een speciale band met hun hond. Ze worden niet voor niets onze beste vrienden genoemd, onze maatjes. 

Onderzoek heeft echter recentelijk bewezen dat dit verdriet zeker wel echt is. Dit onderzoek suggereert zelfs dat het verliezen van een hond wellicht zwaarder aan kan voelen dan het verliezen van een persoon.
Wanneer je je hond verliest, is het niet alleen de hond die je kwijt bent, maar ook de gevoelens. De liefde, het gezelschap, de steun en het plezier neemt hij namelijk ook met zich mee. Dit kan zorgen voor een erg leeg en eenzaam gevoel. Daarnaast geven honden ons iets wat veel mensen niet eens kunnen geven, onvoorwaardelijke liefde.  Hondenliefde, het is een liefde die erg veel pijn doet te verliezen. Dit verdriet wordt echter niet altijd erkend door mensen die deze dierenliefde nog niet hebben mogen ervaren. Opmerkingen als ''het is maar een hond'' zijn dan ook geen uitzondering.

#Het rouwproces
Het wordt sociaal namelijk niet echt geaccepteerd om je tijd te nemen voor dit verlies. Speciaal verlof opnemen? Te veel sociale gelegenheden afzeggen? Nee, dat wordt niet gezien als normaal. En over theraphie gesproken - therapie is voor vele een logische stap na het verlies van een dierbare. Bij het verlies van een hond is dit echter niet het geval. Rare blikken en opmerkingen zullen je dan waarschijnlijk ook niet bespaard blijven.
#Schuldgevoel 
Soms ligt het lot van onze hond in onze handen. Dit kan het geval zijn wanneer ze beginnen te sukkelen van ouderdom of wanneer ze ziek zijn. De beslissing om ze toch nog even bij ons te houden of uit hun lijden te verlossen is dan erg moeilijk.
Wanneer je toch kiest voor het laatste, kan dit gepaard gaan met schuldgevoel. Je zal je misschien afvragen of je meer had kunnen doen. Ook al weet je diep van binnen dat het de beste keuze was, het zal niet altijd het schuldgevoel wegnemen. En zeker niet het gemis!
#Herinneringen
Je brengt veel tijd met ze door, je woont samen !! Je lijkt wel verliefd te zijn op je viervoeter. Je bent gewend geraakt aan de zorg en routine die een hond met zich mee brengt. Uitlaten, eten klaar zetten, kammen, knuffelen. De momenten dat zij opeens springen  op je schoot, rennen door het huis. Het geblaf wanneer de deurbel gaat…je bent verliefd op zijn doen en laten! En hier is niks raars aan, want de wetenschap heeft hier zelfs een uitleg voor. Er komen namelijk twee stofjes vrij in liefdesrelaties, dopamine en oxytocine. Dopamine zorgt voor hartstocht en hunkering. Oxytocine, ook wel het 'knuffelhormoon' genoemd zorgt voor hechting en intimiteit. Dus hoe krijgen wij nu dat verliefde gevoel? Wanneer wij met onze honden zijn, komt ditzelfde knuffelhormoon vrij! 

Maar, wanneer dit opeens weg valt ziet je dag er anders uit. Je zal op het begin waarschijnlijk zelfs bepaalde handelingen nog steeds uitvoeren. Dit kan in het verwerkingsproces erg confronterend voelen. 

€ 15,99 / fonq - dieren
Designed by Blond Amsterdam Voerbak
€ 15,99 / fonq - dieren
Designed by Lotte Mandira Voerbak
€ 69,- / fonq - dieren
 Alessi Tigrito Voerbak Kat

Binnenkort uitgebreid artikel over Designed by Lotte !

€ 55,99 / fonq - dierenDistrict 70 Cocoon Katten- en Hondenmand
€ 49,95 / fonq - dieren


januari 10, 2019

DE KATTEN VAN ISTANBOEL / DIEREN


 
Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanboel. Ze zijn van niemand en toch van iedereen, al jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen.

Wie dus een bezoek aan Istanboel brengt, kan maar beter van katten houden want ze zijn overal. Er lopen waarschijnlijk wel honderdduizenden straatkatten door Istanboel. Op de kap van auto’s, op de kade van de Aziatische wijk Kadiköy, tussen de straathonden voor de moskee van Ortaköy en op ieder muurtje van de wijk Galata. Ze leven letterlijk tussen twee werelden, zijn wild noch tam, en lopen in en uit de levens van de mensen met wie ze het goed kunnen vinden. De katten zijn een essentieel onderdeel geworden van de diverse gemeenschappen die de stad zo kleurrijk maken. 

Sommige zijn grappig, andere slim of diepzinnig. . Een bijzonder fenomeen in Istanboel zijn de vele straatkatten die er rondlopen. Dit is op zich niet zo bijzonder natuurlijk want in ieder grote stad ter wereld zijn er straatkatten te vinden. Wat de katten van Istanboel bijzonder maakt is dat ze geadopteerd zijn door de inwoners van de stad, in ieder hoek van de straat zie je wel bakjes brokjes liggen en water,  of oude vrouwtjes die uit hun tas de voedsel uithalen voor de katten. Dit is een fenomeen dat je met name in de wijk Galata veel ziet maar ook inde andere delen van de stad zie je het regelmatig. De katten liggen in winkels, restaurants en in barretjes tussen de gasten en soms zelfs tussen de winkelproducten. Normaal gesproken zouden deze kattendoor de eigenaren weggejaagd worden maar in Istanbul krijgen ze als beloning een bakje eten. Hierdoor lijken de straatkatten van de stad niet op de magere scharminkels die je in andere steden ter wereld tegenkomt maar op goed verzorgde en goed doorvoede katten. Je zou kunnen zeggen dat het leven van een straatkat in Istanbul zo slecht nog niet is.

En sinds de Dierenpartij Hayvan Partisi van Neslihan Demir ook in Turkije een zetel heeft, zijn er volgens Miles veranderingen te bespeuren. Zo heeft de wijk Ortaköy tegenwoordig een ingenieus systeem om dieren te voeden en te laven.
De bak, die wat weg heeft van een kruising tussen een mobiel toilet en een koffie-automaat, geeft de mogelijkheid je plastic flesje te laten recyclen, het restant water komt in een speciale drinkbak. En ook de opbrengst is bedoeld voor voedsel voor de dieren.

Een handvol van die honderdduizend speelt de hoofdrol in Kedi (Turks voor ‘kat’), een documentaire van Ceyda Torun, die zelfs van hondenmensen kattenfans maakt. De film was een verrassingshit in de Verenigde Staten, en is nu bezig Europa te veroveren. Dat heeft alles te maken met het feit dat de film zoveel meer is dan een lange kattenvideo.En dan is er nog die bijzondere band tussen mens en kat. De kat als spiegel van de mens. Maar ook als symbool van de nooit helemaal te begrijpen ander. Veel van de geïnterviewden in de film, onder wie ook veel kunstenaars voor wie de kat een belangrijke inspiratiebron is, spreken in heel beschouwende termen over katten, sommigen beschrijven ze zelfs als „buitenaardse wezens”. € 11,99 - Bookspot.nl/Kedi


PRENT VOORSPELT OF JE EEN HONDEN- OF KATTENMENS BENT / DIEREN


Wat zag jij het eerst?..hond of katten?
De prent, gecreëerd door de Oekraïense ontwerpster en illustrator Veronika Kokurina, werd opgevat als een Rorschach test. Het is een populaire test in de psychologie waarbij er een ambigue vorm wordt gepresenteerd die op twee manieren geïnterpreteerd kan worden. Het antwoord van de persoon geeft ons dan meer informatie over de persoonlijkheid of eigenschappen van de proefpersoon.
Ben jij iemand die een hekel heeft aan honden en katten....? eerlijk gezegd kan me niet voorstellen als dat ook zo is!Ben jij iemand die wat meer van honden houdt of van katten?
LEES VERDER!
Bekijk dus goed naar de prent en kijk wat het eerste dier is wat je ziet.:In deze foto zie je ofwel eerst twee katten ofwel een hond. En voor de echte hondenkenners: Kan je ook het ras raden? Wellicht is dit een soort spaniël, misschien wel een Cavalier King Charles Spaniël.
WE LOVE CAFFE CORSINI 💋
€ 24,95


6 TEKENEN DAT JE ÉCHT EEN CAT LADY BENT / DIERENHeb je thuis minstens één poezenvriend rondlopen en zeg je zonder enige twijfel afspraken af om hele avonden met ‘m te knuffelen? Als je de onderstaande 6 punten herkent, is de kans tamelijk groot dat je een echte catlady bent. 

#1. Foto’s, en nog meer foto’s
Hoewel de telefoon van je vriendinnen waarschijnlijk volstaat met foto’s van hun kids, staat de jouwe vol met foto’s van je kat....toch?
#2. Warme welkom thuis
Al vanaf het moment dat je van werk vertrekt, kijk je uit naar het punt waarop je thuis komt en je kat op je staat te wachten.
#3.Serieuze gesprekken voeren met je cat?!
Gewoon tijdens een avondje op de bank heb je niemand anders nodig dan je kat. Je ingewikkelde liefdesleven? Je kat weet er alles van. Je zware werkdag? Je cat hoort het als eerst.
#4. Date...wat date,welke date?
Hoe leuk je date ook is, als-ie jouw liefde voor katten niet deelt, is het einde verhaal...catladys zijn daar heel kort en krachtig in.
#5. Jouw kledingkast
Maar óók in de kleding die je draagt...is er minstens een trui, T-shirt of een broek met katten erop.
#6. Cat tatoo
Of je hebt gewoon een cat tatoo!


Artikelen van Pasabahce koop je eenvoudig online bij pasabahce.com en of fonq.nl


VOGELVOER MAKEN MET FRUIT / DIEREN

Officieel is het herfst...gelukkig hebben wij nu nog wel redelijk weer. Maar dit gaat en zal veranderen. Regen, onstuimig, en zelfs sneeuw op komst.Met name als het straks vriest is het voor vogels moeilijk om aan voldoende voer en drink-water te komen.

Op de website van de Vogelbescherming las ik dat alle fruit prima is voor vogels. Dat ze dol zijn op appels wist ik al. Ze hebben de appels uit onze appelbomen aardig te grazen genomen dit jaar, maar straks met koud weer is het moeilijk voor de vogels om aan hun fruit te komen.

#Maak een appelslinger
Haal met een appelboor het klokhuis eruit. Snijd de appel in plakjes van ca 0,5 cm dik. Knoop de stukjes aan elkaar met een touw tot een appelslinger. Hang de slinger in de boom ( aan tak ).

#Maak een gevulde appel
Snijd een appel doormidden. Steek er een vormpje in en hol uit. Leg twee blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp uit en verwarm in een pannetje. Meng dit met wat vogelzaad. Roer door elkaar. Vul de appel en laat drogen en hang hem in de boom.# Maak een gedroogd fruit slinger

Gedroogd fruit slinger..heel simpel ! fruit aan een dun draad en maak er een soort krans van en hup ook in de boom.

WE LOVE VICHY - DERMABLEND 👄
DIERENHAREN OP JE MEUBELS? / DIEREN

Geplaatst door: Simone

Dierenharen op je meubels? Deze vrouw heeft een briljante en spotgoedkope oplossing gevonden...

Het is weer de tijd van het jaar: je huisdier is in de rui en de dierenharen vliegen je om de oren. Niet fijn, maar gelukkig kwam dit slimme baasje met een goed idee. Vooral in de herfst en de lente ‘wisselen’ honden en katten van vacht. En helaas veel van die haren blijven achter op je bank of op tapijt. De Australische Dancia Penton – baasje van drie katten – werd er helemaal gek van en kocht voor nog geen twee euro een trekker om de bank mee schoon te vegen...kijk dit is echt slim. Dat haar idee zo goed zou werken, had Dacia zelf ook helemaal niet zien aankomen. Ze deelde haar briljante tip op Facebook en daar zijn andere honden- en katteneigenaren natuurlijk dolgelukkig mee.

AAI EEN GELEIDEHOND AUB NIET ! / DIEREN

Aai een geleidehond niet en leid hem vooral niet af!

Niet iedereen weet het maar sommige mensen aaien een blindgeleide hond, of er op fluiten, lokken met geluid, voedsel. En sommige hondenbezitters gaan bewust naar een geleidehond zodat de honden kennis kunnen maken met elkaar. Maar dat deze situaties behoorlijk nefast kunnen zijn voor zowel hond als gebruiker, is minder bekend. Het advies luidt dan ook om blindengeleidehonden nooit af te leiden. Dit advies is overigens geldig voor alle soorten assistentiehonden die personen met een handicap of beperking helpen in het dagelijks leven.

Maar waarom mag een geleidehond dan niet door anderen gestoord worden?
Heel simpel! 100% concentratie vereist! Als je een geleidehond aait, naar hem fluit, deze roept, lokt of eten probeert te geven, dan leid je de hond af van z'n geleidewerk, en de volle concentratie die hij voor z'n baasje heeft. 

Een knuffel, een lief woordje, … of een andere aandachtsprikkel van iemand bekend of onbekend, is voor elke hond, dus ook een geleidehond, zeer aantrekkelijk, en betekent zelfs een beloning voor de hond. En een beloning waar de hond niets voor heeft moeten doen … De hond zal dan naar nog meer aandacht snakken. Zeker labrador en golden retrievers zijn erg vatbaar voor beloningen.
Beloning moet en mag enkel door de baas worden gegeven!
Echter: elke geleidehond wordt genoeg beloond maar dit enkel en alleen door het baasje. Op die manier blijft de geleidehond trouw aan z'n baas en komt het geleidewerk niet in het gedrang. Voorts mag de geleidehond ook loslopen, met andere honden spelen en massa's knuffels krijgen van anderen, want de hond mag dagelijks ook loslopen en is in huis een gewone goed opgevoede huishond.

Ook voor het baasje kan het namelijk vervelend zijn dat de blindengeleidehond ongevraagd aandacht krijgt van anderen. Het baasje moet bijvoorbeeld een traject ongeveer uit z'n hoofd kennen om commando's aan de geleidehond te geven. Wanneer de hond dan plots gestoord wordt, kan voor het baasje onzeker worden en dus ook de route dan kwijt zijn. Daardoor kan het baasje ook weer onzeker overkomen op de geleidehond die dit gevoel dan kan overnemen en aldus fouten in het geleidewerk kan maken.

En w
at gebeurt er dan als een geleidehond aandacht krijgt van iemand anders?
De hond wordt dan afgeleid van z'n geleidewerk. Dit kan een groot risico vormen en vooral gevaar betekenen voor het baasje. Een geleidehond zijn de ogen van een blinde/slechtziende persoon.
Namelijk; Stel je voor dat er voor de persoon met een visuele handicap een paal staat en men begint de geleidehond te aaien … Tegen de paal aan lopen is snel gebeurd omdat de geleidehond even wordt afgeleid.

En waarom de hond niet aaien als de hond rustig in de trein zit?
Op dat moment krijgt de geleidehond aandacht en daardoor kan de hond plots wegspringen. In het ergste geval wil de hond met de gekregen knuffels niet eens meer uitstappen of er al uit als "die leuke persoon" op z'n bestemming aankomt. 
Als iemand een geleidehond aanhaalt en deze reageert hierop dan … moet eerst en vooral de geleidehond gecorrigeerd en/of terug onder appèl geplaatst worden. Want: ongevraagd enthousiast worden, beginnen trekken, iets opsmullen of snuffelen bij iets/iemand, is ontoelaatbaar in tuig. De hond is dan immers met iets heel anders bezig dan met z'n geleidewerk. Nochtans is dit gedrag dat door anderen uitgelokt wordt!

Conclusie: Door het feit dat een geleidehond aandacht krijgt van anderen, moet het baasje zijn hond corrigeren en/of terug onder appèl plaatsen!. Nog een 
groot probleem kan ontstaan wanneer de hond na verloop van tijd iedereen leuk gaat vinden en uit zichzelf al gaat proberen om aandacht te krijgen van anderen … Waardoor het baasje na een tijdje geen vat meer heeft op de hond omdat die hond honderden leuke(re) baasjes heeft. De geleidehond kan dan niet of niet goed meer werken, zal fouten beginnen maken en dit kan tot grote catastrofes leiden. De geleidehondenschool moet de hond en/of het baasje hertrainen of de hond zelfs afkeuren, en dit kost handenvol tijd, energie en vooral geld.


GEEF VOGELS EXTRA WATER / DIEREN

We hebben weer een paar warme dagen voor de boeg. Vogels hebben dan, net als wij, extra vocht nodig. Ze drinken meer water én ze badderen erin om af te koelen. Help de vogels en zet een schaal met water in uw tuin en of balkon.

Vogels moeten met warme dagen extra drinken om niet uit te drogen. Tijdens hete zomers wordt (schoon) water echter steeds schaarser; er zijn niet genoeg plassen en poeltjes om in te badderen of dauwdruppels om van te drinken. Wie geen vijver in de tuin heeft kan prima helpen door een schaal met water neer te zetten.

Ondiepe schaal /Vogels zijn bang voor diep water, en drinken en poedelen het liefst in een badje dat lijkt op een plas water. Neem daarom een schaal met lage zijkanten die in het midden niet dieper is dan vijf centimeter. Zoek een goede plek uit: plaats de schaal zo dat katten er niet bij kunnen. Ophangen of op een verhoging zetten is een goede oplossing. Zet de schaal het liefst in de buurt van struiken, zodat de vogels kunnen vluchten bij gevaar. Vogels zijn kwetsbaar als ze nat zijn. Ook belangrijk is het water dagelijks te verversen, zeker met deze warme dagen.

Schone veren van levensbelang /Vogels badderen niet alleen om af te koelen, maar ook om hun veren in een goede conditie te houden. Om de veren isolerend en droog te houden poetsen vogels zichzelf regelmatig. Die poetsbeurt begint met een bad. Ze maken hun veren op die manier vochtig; zo kan het vet, afkomstig van hun eigen vetklier, beter over het verenkleed worden verspreid. Het invetten maakt het verenpak waterafstotend, zorgt ervoor dat de isolerende eigenschappen behouden blijven en misschien wel het belangrijkste: dat ze kunnen vliegen.
Bron: Vogelbescherming.nl


Advertentie / BCC
BCC - € 159,00
Water drinken is heel belangrijk voor de mens, maar toch doen we het vaak te weinig. Met trots mag SodaStream bekend maken dat water drinken nu leuker wordt met het product van het jaar 2017, de SodaStream Crystal! Een hoogwaardig nieuw keukenapparatuur in jouw keuken waar je vanzelf meer van gaat drinken! Bruisend water van kraanwater in een handomdraai.
BCC - € 99,00


EEN HOND NOOIT OVER ZIJN KOP AAIEN! /DIEREN

Geplaatst door: Simone
Foto: Vintage Pinterest

Het eerste wat we doen wanneer we een lieve hond zien lopen, is het beestje over zijn kop aaien. Daarmee gaan we al meteen de fout in, want dat zou je beter niet kunnen doen, namelijk; volgens een Britse hondentrainer kan een hand over z’n kop aaien voor een hond een bedreiging lijken. En volgens de experts vinden honden het helemaal niet prettig wanneer je recht op ze afloopt en boven ze blijft hangen om ze een aai over hun kop te geven.

Maar wat kun je dan wel doen? 
Je kunt een hond beter vanaf de zijkant benaderen en op je hurken op dezelfde hoogte als de hond gaan zitten. Geef de hond de ruimte en geef het dier ook zelf de keuze om wel of niet naar jou toe te komen. Wanneer de hond aan je hand gaat snuffelen, is dit een teken dat je het beestje ook kunt aaien en aaien kun je dan het beste doen op de borst, schouders, de nek en onder de kin van de hond, want wanneer je dit doet en de hond vanaf de zijkant benaderd, zal hij zich niet aangevallen voelen.

Solar Tuinwachter - Dierenverjager  € 23,95 - klikklik - dieren


Wordt uw gazon regelmatig verpest door katten, hazen, mollen of konijnen? De Sonic&Flash Tuinwachter helpt dit probleem op te lossen. Het verjaagt dieren zodat uw tuin helemaal mooi blijft.

Veel tuinen worden vernield door brutale dieren die het terras gebruiken als toilet. Vaak is er weinig te doen tegen mollen, katten, hazen of konijnen die tuinen vernielen, maar de Sonic&Flash Universal tuinwachter voorkomt dit! Het apparaat brengt geluidsgolven voort die ervoor zorgen dat deze brutale indringers snel weg zullen gaan. Deze geluidsgolven zijn voor mensen niet te horen - te hoog - maar voor dieren des te meer.

De dubbele luidspreker sturen ultrasonische golven uit als ongewenste beestjes zoals wasberen, eekhoorns, konijnen, stinkdieren, muizen, ratten, herten, zwerfhonden en katten het beschermde gebied binnenkomen. Het apparaat werkt op zonne-energie, is weerbestendig en veilig voor het milieu. De infrarood sensoren werken dag en nacht. Omdat het op zonne-energie werkt, hoeft u geen batterijen te vervangen. De tuinwachter is makkelijk te plaatsen in de grond door de pin, ook is het te monteren op een boom door de beugel.


OVERVERHITTING BIJ JE HOND VOORKOMEN / DIEREN

 Geplaatst door: Simone
Ook en vooral honden lopen met zomers weer een hoger risico op oververhitting. De dikke vacht beschermt natuurlijk tegen de zonnestralen, maar vormt tegelijkertijd een barrière waardoor het dier zijn warmte moeilijk kwijt kan. Daarom is het belangrijk je hond altijd goed koel te houden en te voorkomen dat het dier te warm wordt


Honden kunnen namelijk niet zweten om lichaamswarmte kwijt te raken. De huid is bedekt met een vacht waardoor ze niet net als mensen kunnen zweten. In plaats daarvan kan het dier lichaamswarmte kwijt raken door te hijgen en via de voetzooltjes. Dit werkt vaak goed, maar wanneer de omgevingstemperatuur eveneens erg hoog is, is het lastig verkoeling via de omgeving te krijgen. Oververhitting kan dan optreden, een ernstige bedreiging voor de gezondheid van het dier.
Oudere honden lopen meer risico op oververhitting :Sommige honden lopen extra risico oververhit te raken. Oudere honden zijn een doelgroep die extra vatbaar zijn voor hitte. Ook honden die problemen hebben met de bloedsomloop lopen extra risico oververhit te raken. Kijk daarom extra uit met dieren die binnen deze risicogroepen vallen.

Voorkom oververhitting 
Het voorkomen van oververhitting is natuurlijk de beste methode om je trouwe viervoeter goed en comfortabel de warme zomerdagen door te helpen.

Symptomen oververhitting herkennen
Oververhitting is op een aantal manieren te herkennen. Vaak hijgen honden met een te hoge temperatuur overmatig. Ze kunnen kwijlen, braken en soms (bloederige) diarree hebben. Het dier kan apathisch gaan reageren, afwezig gedrag vertonen en verminderde reactie geven op impulsen. Ook kan het dier instorten of omvallen.

Wat te doen bij oververhitting?
Oververhitting is een zeer ernstige bedreiging van de gezondheid van het dier en dient daarom zeer serieus genomen te worden! Wanneer je vermoed dat je hond oververhit is haal je het dier zo snel mogelijk uit de zon. Breng het dier naar een koele, schaduwrijke plek en probeer de lichaamstemperatuur met natte handdoeken onder de 39,5 graden te brengen. Breng je trouwe viervoeter zo snel mogelijk naar een dierenarts voor de juiste behandeling om het dier weer op normale temperatuur te brengen.

Tips!!! 
#Laat je hond absoluut niet in de auto achter!
De belangrijkste oorzaak van oververhitting bij honden is nog altijd een te warme omgeving. Laat je hond nooit alleen achter in de auto, zeker niet bij warm weer! Binnen mum van tijd loopt de temperatuur op tot 50 graden of meer.
#Vermijd overmatige inspanning
Door inspanning verhoogt de temperatuur van het lichaam van een hond, net als bij mensen. Honden kunnen deze warmte echter minder gemakkelijk kwijt door de dikke vacht. Probeer bij warme omstandigheden daarom je hond niet te veel inspanning te laten leveren en vermijd intensieve activiteiten. Doe een minder intensief balspelletje en stel het hardlooprondje aan de fiets uit tot het weer wat kouder is. Bron:Dierenieuws


Koelmat - Hoe warm het ook is, dieren houden ervan om te spelen. Daarom is het verstandig om een koelmat voor jouw liever viervoeter te hebben, zodat hij niet teveel last gaat krijgen van de warmte. De koelmat is vanbinnen voorzien van koelgel die je gemakkelijk in de koelkast of vriezer kunt leggen zodat je de mat lekker koud kn nmaken voor je lieve hond of kat.€ 6,95 - klikklik!
Dierenzwembad - Biedt uw trouwe viervoeter heerlijke verkoeling tijdens de warme zomerdagen dankzij dit makkelijk opvouwbare dierenzwembad. Super makkelijk om te reinigen en het neemt weinig ruimte in beslag€ 16,95 - klikklik!
KATTENDORP?? / DIEREN


Is een kattencafé te kleinschalig voor je en ga je liever naar een werkelijk kattendorp? Dan is het wellicht een goed idee om de ticketprijzen naar Taiwan de komende tijd in de gaten te houden. Daar kun je namelijk een dorp aantreffen dat helemaal in het thema van katten is, zo meldt National Geographic.

Van apendorp naar kattendorp
Het dorp Houtong betekent 'apengrot' en vroeger was er ook een grot vol apen te vinden. Later werd een koolmijn geopend, maar toen de koolindustrie achteruit ging, vertrokken de meeste bewoners naar de grote steden. Er bleven minder dan honderd mensen over, maar de bewoners waren niet alleen. Er waren tientallen achtergelaten katten en één lokale bewoonster besloot om voor hen te zorgen. Met enige hulp maakte ze van het dorp een kattenparadijs.
Zwart, rossig, schildpad, lapjes, wit en grijs, dik en nog dikker, vriendelijk en verlegen: er zijn katten van alle wonderlijke soorten in Houtong. 

Je vindt ze luierend in bloempotten, lanterfantend op planken, voor je voeten op de trap, springend tussen de daken of slapend op een kraampje vol kattensouvenirtjes. De beste plek om zoveel mogelijk katten te spotten is voorbij de hordes selfiesticks in het dorpscentrum, maar bijvoorbeeld langs het rivierpad ten oosten van het station. Ze lijken ervan te houden om weg te dommelen onder houten bankjes en er zijn er altijd wel één of twee die liggen te sukkelen op de richels in de koelte van de kattenbrug.
Een klein team van vrijwilligers, met hulp van dierenartsen, zorgt voor de katten van Houtong door het toedienen van vaccinaties, sterilisatie en castratie en het plaatsen van microchips, in een poging het aantal katten bij te houden. Hoewel de meeste katten zwerfkatten zijn (en dus wild), zijn ze gewend aan mensen. Ze worden zo goed gevoed door de dorpelingen en het publiek dat de meeste het liefst liggen te slapen tot het tijd is voor het diner.

Trekpleister
Er wordt geschat dat er meer dan 200 katten in het dorp te vinden zijn, veel meer dan het aantal lokale bewoners. Steeds meer toeristen voelen zich aangetrokken tot het dorp, waar alles inmiddels in het teken van katten staat. Zo kun je allerlei katten-souvenirs vinden en ook de hapjes bij de bakkerijen zijn in de vorm van katten.ZWARTE KAT ? BIJGELOOF ? / DIEREN

Foto : Pinterest


Zwarte kat?..bijgeloof?
Of het nu gaat over een nieuwe kitten in huis halen of wanneer we een zwarte kat tegen komen op straat tijdens vrijdag de 13e, en dan ook gelijk rondje gaan lopen.. de meeste dierenliefhebber hebben geen voorkeur voor deze kleur kat. Maar waarom denken we eigenlijk dat een zwarte kat ongeluk brengt? 
  
De betekenis van een zwarte kat
De echte betekenis van het bijgeloof rondom de zwarte kat lijkt een beetje achterhaald en ouderwets. Toch kijkt niemand er gek van op wanneer je zegt dat het tegenkomen van een zwarte kat ongeluk brengt. Maar, er zijn ook mensen die bij de zwarte kat van een geluksbrenger spreken! zwarte katten hebben namelijk vaak een plukje wit haar dat de eeuwige geluksbrenger is voor degene die dat plukje bij zich draagt.
Maar jammer genoeg toch blijft de zwarte kat wereldwijd een symbool voor het brengen van ongeluk. Sommigen zien het beestje als de reïncarnatie van Lucifer en anderen zijn bang voor de heks op vier pootjes. Maar kunnen we hiermee verklaren waarom mensen denken dat zwarte katten ongeluk brengen? 
Zwarte kat: bijgeloof
In Japan vindt het bijgeloof in zwarte katten oorsprong in ‘de legende van de vampierkat van Nabeshima'. Deze legende vertelt het verhaal van de prachtige jongedame O Toyo die werd beloof aan de prins van het rijk waar zij woonde. Tijdens het slapen voelde zij zich telkens bekeken door een grote kat. Op een nacht schoot ze wakker en werd ze besprongen door een grote zwarte kat. De kat vloog haar keel aan en doodde haar. Hierna nam de zwarte kat de gedaanten van O Toyo aan en het bijgeloof rondom de zwarte kat was geboren!

De oorsprong van de betekenis voor het bijgeloof in zwarte katten ligt bij de Egyptenaren wat anders. De zwarte kat staat voor hen symbool voor de kracht van Râ. Deze kat wordt in verband gebracht met de duivel. Dit bijgeloof verspreidde zich snel naar Europa omdat ook daar de zwarte kat werd beschouwd als een duivels dier.
Daarnaast zijn er nog de legendes uit de Middeleeuwen die bijdragen aan het bijgeloof. In de 12de eeuw geloofde men dat heksen zich ’s nachts in zwarte katten transformeerden en zo huizen binnendrongen om kinderen te ontvoeren...tja ...?!

Advertentie /Ditverzinjeniet.nl -Nu voor € 22,95! 
Afdrogen wordt een feestje met het vrolijk gekleurde Sugar Skull strandlaken. Dit badlaken is overwegend blauw, gecombineerd met andere felle kleuren en staat symbool voor de Mexicaanse dag van de doden. Een vrolijke viering en dus heel geschikt voor je all inclusive reisje naar Mexico. Druk jij graag uit hoe je je voelt met emoticons? Dan is de gekke emoji handdoek wellicht wat voor jou. Deze steekt z’n tong uit en lacht naar je.VOORDAT JE NAAR BUITEN GAAT MET JE VIERVOETER, DE POTEN INSMEREN MET VASELINE / DIEREN

Bron: Pinterest Vintage
De Siberische temperaturen die ons koude kikkerlandje deze week moet trotseren..hebben wij allemaal gevoeld en hebben ons ook warm gekleed.
Maar ook onze dieren moeten hier goed op voorbereid zijn.
Ondanks dat honden zich vaak prima kunnen redden in de kou, hebben ze een extra handje hulp nodig deze week.
Temperaturen
Volgens Weerplaza liegt het er niet om: de thermostaat geeft deze week dan wel 1 graad aan, de gevoelstemperatuur zal rond -10 graden liggen en op donderdag zelfs een gevoelstemperatuur van -20 graden. 
Hondenpootjes
Tijdens deze koude temperaturen wordt er uit voorzorg vaak zout op de grond gestrooid. Honden kunnen hier erg last van krijgen. De kussens van de poten voelen pijnlijk aan bij de hond en bovendien kunnen er wondjes en irritaties aan de poten ontstaan. Om dat te voorkomen kun je, voordat je naar buiten gaat met je viervoeter, de poten insmeren met vaseline. Dit stoot niet alleen het zout af, maar verhardt ook de kussentjes tijdens de koude temperaturen.

Heeft je hond toch over het zout gelopen? Spoel dan de poten gewoon schoon met lauw water. Bron: dierenbescherming.nl.
Populaire posts