Doorgaan naar hoofdcontent

GEZONDHEIDJe kunt hier alles vinden wat je wilt weten over  gezondheid & happy living.
Wij posten regelmatig artikelen over gezondheid, bewust en gevarieerd eten. Wat zijn goede en slechte voedingsstoffen, medische (natuurlijke) tipjes, de laatste nieuwtjes over food, sport en bewegen en zelfs huishouden!. Ook gaat hier om psyche, dat is ook een belangrijk onderdeel van deze pagina. Zo delen we onderzoeken en of ditjes datjes waarvan we vinden dat je het écht moet weten. 

februari 28, 2019
IS WATER OPNIEUW KOKEN WEL OF NIET SLECHT VOOR JE? / GEZONDHEID


€ 79,95 / desigual - sneakers


februari 17, 2019

WIEBELBENEN WAT IS HET PRECIES?/ GEZONDHEID

Wiebelbenen: als je er weleens last van hebt weet je waarschijnlijk precies waar we het over hebben. Een kriebelig en onrustig gevoel in je benen, ze doen waar ze zelf zin in hebben en je kunt ze met geen mogelijkheid stilhouden. Na het bewegen gaat het wel weer, maar dan begint de ellende weer van voor af aan. Wat is het precies en wat kan je ertegen doen?
Als je vaak last hebt van deze wiebelbenen, heb je waarschijnlijk te maken met het Restless Legs Syndroom (RLS), een aandoening van het zenuwstelsel.
Iedereen kan last krijgen van het Restless Legs Syndroom, maar het komt het meest voor bij vrouwen boven de veertig jaar. Vrouwen hebben er maar liefst anderhalf tot twee vaker last van dan mannen! Wanneer je familie hebt met rusteloze benen, is de kans drie tot zes keer groter dat jij er ook mee te maken krijgt. Er zijn twee vormen van RLS: primair en secundair. Wanneer je primaire RLS hebt, is er geen onderliggende stoornis die het veroorzaakt. Als je de secundaire vorm van RLS hebt, ontstaan de klachten door ziekte, zwangerschap, een neurologische aandoening of door het gebruik van medicijnen. Van een ijzertekort kun je ook rusteloze benen krijgen. 
Als je geen ijzertekort hebt en er ook geen andere medische oorzaak voor RLS zijn, dan kunnen de volgende maatregelen wellicht goed werken:
 • Drink ’s avonds geen alcohol of dranken met cafeïne.
 • Zorg voor genoeg lichaamsbeweging, maar liever niet in de avond.
 • Ga elke dag rond hetzelfde tijdstip naar bed en sta elke dag rond hetzelfde tijdstip op.
 • Neem af en toe een (warm of koud) voetenbad.
 • Doe ’s avonds iets waar je je aandacht bij moet houden, zoals een spelletje.
 • Slik magnesiumtabletten. Vrouwen hebben 250 tot 300 milligram per dag nodig, voor mannen is dit 300 tot 350 milligram.
Helpt dit allemaal niet en is de stoornis voor jou onhoudbaar? Raadpleeg dan een dokter. 


WAAROM MAGNESIUM VAN AMISET?
AMISET MAGNESIUM is een poeder, waardoor je het gemakkelijk kunt mengen met melk, water, sap of yoghurt. Het is goed opneembaar en je hoeft er maar 1x per dag een kleine hoeveelheid van te nemen. Ook kun je kiezen voor een hogere dosering om in te nemen na trainingen. Magnesiumlactaat dat in AMISET MAGNESIUM zit, is een zeer goed opneembare vorm die geen darmproblemen veroorzaakt. € 12,49 / Koop hier je magnesium poeder!HOE KIES IK HET JUISTE HOOFDKUSSEN? / GEZONDHEID

Klik hier en kies jouw hoofdkussen uit!

WELKE TYPE SLAPER BEN JIJ?
Hoe kies je een hoofdkussen? Houd rekening met je slaaphouding. Er zijn verschillende type kussens voor zij-, rug- en buikslapers. Het is belangrijk dat je hoofd in een rechte lijn ligt met je ruggengraat. Ben je een buikslaper? Kies dan voor een wat zachter en platter kussen. Zijslapers hebben meer ondersteuning nodig, daarom is voor hen een wat steviger kussen geschikt. Bij rugslapers hangt het af van je postuur: hoe groter je postuur, hoe dikker het kussen moet zijn.

Welk hoofdkussen past bij jouw?
Een nieuw kussen, oftewel een slaapkussens, is een erg belangrijke aankoop. Een goed kussen zorgt voor een goede nachtrust zonder nek- of rugklachten en gaat een paar jaar mee. Het is daarom belangrijk om te weten wat voor soort kussen voor jou geschikt is als je een kussen koopt. Er zijn drie algemene slaaphoudingen: buik, rug en zij. Houdt bij de keuze voor een nieuw hoofdkussens als eerste rekening met de meest gekozen houding tijdens de slaap. Twijfel je? Kies dan de houding waarin je meestal in slaap valt.
#Type- zij-slapers
Benieuwd of jij een zijslaper bent? Je slaapt het grootste deel van de nacht op je zij en valt in die houding het makkelijkst in slaap. Met je armen gebogen naast je lichaam of vlakbij je hoofd. Eén van de beide schouders raakt het bed, de ander ligt omhoog of zijwaarts.
Als zijslaper ligt de grootste druk op je schouders waardoor je meer steun nodig hebt voor je nek. Kies daarom een kussen dat een goede ondersteuning aan de nek en het hoofd biedt.

#Type - buikslapers
Je hebt de keuze uit verschillende buikslaap kussens, waarmee je voor een zo gezond mogelijke slaaphouding kunt zorgen. Slapen op de rug of de zij is gemiddeld genomen beter, maar met het juiste kussen zorg je voor een zo goed mogelijke houding. Door je hoofd niet te hoog te laten liggen ten opzichte van de rest van je lichaam. Iets dat vooral goed lukt bij een steviger matras. Heb je een zacht matras? Dan zou jouw lichaam daar gemakkelijk verder in wegzakken, waardoor je nog meer moeite moet doen om goed te kunnen slapen.
Het kussen voor buikslapers vraagt wat dat betreft vooral om niet te veel hoogte verschil. Een zachte en beperkte ondersteuning, zodat je daar op je buik comfortabel op kunt liggen.

#Type - rugslapers
Je bent een rugslaper als je het grootste deel van de nacht op je rug ligt en op die manier gemakkelijk in slaap valt. Je ligt met je armen langs je lichaam op bed, waarbij je hoofd omhoog ‘kijkt’. Gemiddeld genomen heb je een voorkeur voor een gemiddelde hardheid van het kussen, voor enige hoogte.Een te zacht kussen voor een rugslaper zou ertoe leiden dat er een holle vorm ontstaat in de ruggen- en nekwervels. Andersom kan een te hoog kussen ertoe leiden dat er juist een bolle vorm ontstaat. Houd bij de keuze voor het beste kussen voor een rugslaper verder rekening met jouw postuur en je persoonlijke voorkeuren. Let er wel op dat als je een zacht matras hebt, je in de regel nooit een steviger kussen moet nemen en vice versa. Dit komt omdat je dan wegzakt in het matras, maar het kussen wel veel ondersteuning biedt, waardoor je "scheef" komt te liggen. Andersom, met een stevig matras en een zacht kussen geldt natuurlijk het tegenovergestelde. Zorg er dus voor dat je als rugslaper extra goed let op de stevigheid van zowel je matras als hoofdkussen.

Slaaplekker!
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)
HOOGSENSITIVITEIT OF HOOGGEVOELIGHEID? - HSP / GEZONDHEID


Tekst by: Nazan Tastan

Hoogsensitief zijn en je niet totaal uitgeblust, overprikkeld,onverklaarbaar moe, chagrijnig en niet in staat om je te concentreren, angstig, depressief en/of melodramatisch voelen. Deze kenmerken gaan niet per definitie met HSP. Wat is nou het verschil tussen hooggevoeligheid en hoogsensitiviteit?

Hooggevoeligheid is de term die vaak gebruikt wordt als vertaling van HSP, maar eigenlijk is dat niet helemaal waar. Hoogsensitiviteit (HSP) is namelijk de officiële juiste term. Hoogsensitive verwerken alles diepgaander dan mensen die niet hoogsensitief zijn.

HSP betekent theoretisch gezien enkel dat iemand veel informatie opneemt uit de omgeving en deze dieper verwerkt, alle bijkomende kenmerken zijn een gevolg van deze sensitiviteit.
We zijn allemaal wel meer of mindere mate sensitief, sommige mensen zijn juist zeer sensitief. En als iemand zeer sensitief is, nemen deze mensen namelijk veel informatie uit hun omgeving op, en tegelijk verwerken ze deze ook diepgaand. HSP’ers beleven de wereld op een hele andere manier, dan mensen die de eigenschap niet hebben.

Als je een HSP’er bent, en er niet mee kan omgaan, kan je er dus last van hebben. Dan zie je jouw sensitiviteit niet als een kracht, maar als een zwakte.
Als je bijvoorbeeld vroeg aanleert dat het leven onveilig is, dan leer je jezelf om superalert te worden. Je zintuigen gaan dan openstaan, waardoor inderdaad alles hard binnenkomt. Als je dan ook bijvoorbeeld de overtuiging hebt niet goed genoeg te zijn, en je wil door iedereen aardig gevonden worden, kan je ook niet goed bij je eigen energie blijven.

Als je dit allemaal niet weet, en zodoende energieën van anderen overneemt met als gevolg ontzettende ups en downs hebt; dan ben je hooggevoelig geworden. Dit betekent dus alleen maar dat je gevoelig bent geworden door jouw karaktereigenschap. En die twee gaan wel vaak gepaard, maar het zijn dus echt twee afzonderlijke dingen.

Trauma’ s ? / Als je HSP’er bent en je hebt enorm last van angsten en depressief, is het verstandig om te kijken wat je allemaal meezeult in je onderbewustzijn. Als bijvoorbeeld een situatie uit het verleden heftig en groot aanvoeld, dan stop je het als mens liever weg. En dan heb je het niet verwerkt. Hoe lang het ook geleden is, je broedt dan nog steeds op deze gebeurtenissen. Zonde, want hierdoor kan je echt allerlei klachten krijgen. 
Zo kan je EMDR doen voor trauma’s. Het is heel goed mogelijk dat je je niet bewust bent dat je trauma’s hebt. 
Actrice en coach Liesbeth Kamerling schreef het boek ‘Overprikkeld’, een handleiding hoe je beter met HSP kan omgaan. € 17,50 - Bookspot 
WARME MELK VOOR HET SLAPEN GAAN.....? / GEZONDHEID

Tekst by: Nazan Tastan

Het is een bekend middeltje uit oma’s tijd: Als je niet kunt slapen neem je een beker warme melk, en je valt vanzelf in slaap. Werkt dit inderdaad zo? Of is het allemaal suggestie? 

Het is helemaal waar dat melk, warm of koud, de stof ‘Tryptofaan’ bevat. Tryptofaan is een stofje waar je slaperig van wordt. Prima zou je zeggen, maar de hoeveelheid Tryptofaan is zo klein, dat je minimaal 2 of 3 liter melk moet drinken om hier zoveel effect uit halen dat je ook echt slaperig gaat worden. Dus warme of koude melk, het maakt niet uit.

Aan de andere kant kunnen we stellen dat het drinken van een warme drank, in het algemeen, je kan helpen om te ontspannen. Het maakt hierbij niet uit of je warm water drinkt, warme melk of een kopje warme thee. Het verzet je gedachten, je gaat er even bij zitten om het te drinken. Alleen dat al kan er voor zorgen dat je hoofd rustiger is en dat je dus sneller inslaapt. Ook het feit dat de drank warm is, heeft natuurlijk effect. Je krijgt van de warmte in je body een loom gevoel, waardoor je ook sneller in kunt slapen.
Het is dus niet de melk op zich, maar de handeling en de warmte in je lichaam die je laat slapen. Zo zijn er natuurlijk heel veel verhalen die er voor zouden moeten zorgen dat je sneller inslaapt, je kent het vast wel! Het slaapmutsje of schaapjes tellen! 

#Maar wat werkt dan uiteindelijk wel?
Er zijn een aantal basisvoorwaarden waar je eerst naar moet kijken, voordat je naar de medicijn-pot grijpt voor slaapmiddelen. Het is schrikbarend om te zien hoe veel mensen het vreemd vinden om niet te kunnen slapen in bijvoorbeeld een te warme kamer, of op een slecht matras. Ga eens kritisch kijken naar je slaapomgeving en omstandigheden, en vink punt voor punt even af. Gokje dat je er minimaal twee niet af kunt vinken?
#Geen koffie meer drinken na het avondeten
#Maak je hoofd leeg voor het slapen gaan. Doe dit bijvoorbeeld door alles op te schrijven wat je nog moet doen de volgende dag. Dan ben je dat in ieder geval kwijt.
#Verwijder alle apparaten zoals TV, smartphone, computer en tablet uit de slaapkamer. De slaapkamer is er alleen maar om te slapen!
#Pak een boek en ga in bed even een half uurtje lezen. (ok, je mag ook lezen in bed….)
#Ga overdag sporten in de buitenlucht. Dit zal je loom maken. Denk er wel om dat je niet gaat sporten vlak voordat je naar bed gaat.
#Slaap op een matras wat goed bij je lighouding en je lichaamsbouw past. Een goed matras is niet goedkoop, maar een investering in je gezondheid.
#Zorg voor een frisse en goed geventileerde slaapkamer. Niet te warm en niet te koud.


Claim hier jouw cadeau!


CLAIM SNEL JOUW CADEAU!!

Brunchen op 100 meter hoogte!


Dit arrangement voor 2 personen omvat...
#Entree Euromast
#Uitgebreide brunch
#Onbeperkt koffie en thee
#Een glas jus d'orange
De brasserie in de Euromast bevindt zich op 100 meter hoogte. Het uitzicht hier is ongekend: Rotterdam in al zijn glorie! Met dit mooie plaatje op de achtergrond genieten jullie van een uitgebreide brunch. Verschillende soorten brood, croissantjes en chocolade broodjes, diverse soorten beleg, verschillende confituren, een eiergerecht en fruit. Onbeperkt koffie en thee en een lekker glas jus d'orange maken deze heerlijke ochtend helemaal compleet.

De Euromast
Met maar liefst 185 meter is de Euromast de hoogste toren van Nederland. De snelle liften brengen je naar 100 meter hoogte, waar je uitzicht hebt op de Skyline van Rotterdam en bezienswaardigheden zoals De Erasmusbrug en de haven. Maar dan ben je er nog niet, want met de doorzichtige lift kun je vervolgens naar de top op 185 meter! Bij mooi weer kun je vanaf hier zelfs Antwerpen zien in de verte.Kortom: brunchen met dé Skyline op de achtergrond!
Claim hier jouw cadeau!


BEGIN JE DAT MET EEN GLAS CITROEN WATER.... / GEZONDHEID

Begin je dat met een glas citroen water, want verse citroenen zijn super gezond en brengen vele gezondheidsvoordelen met zich mee. Het reinigt bijvoorbeeld je gebit, maar bevat ook zeer veel gezonde vitamines. Bekijk hieronder welke voordelen het drinken van citroenwater kan hebben!
Ontgifitigen van je lichaam /Opgestapelde afvalstoffen zullen door vers citroenzuur afgebroken worden, waardoor je lichaam gereinigd wordt.
Vet verbranden /De ontgiftende werking van citroenen zorgen er ook voor dat je spijsvertering beter gaat werken en minder afvalstoffen in je lichaam blijven.
Ontstekingsremmend/Citroenzuur kan de ph-waarden in je lichaam balanceren, waardoor ontstekingen geremd worden.
Mooie en gezonde huid /De ontgiftende werking van citroenen geldt ook voor je huid! Warme citroensap gaat rimpels tegen en geeft je een gezondere huid.
Boordevol vitamines /Natuurlijk bevatten verse citroen ook zeer veel vitamines. Zo kom je al gauw aan je dagelijkse portie vitamine C!
Wel even belangrijk om te weten is dat je het water niet warmer dan 60 graden laat worden en gebruik alleen verse citroenen. 

BEKENDSTE EN DE GEZONDSTE YOGA HOUDINGEN / GEZONDHEID


Yoga vermindert je sress en zorgt voor zo’n fijne ‘yogaglow’. Maar wat zijn nou precies de voordelen van elke yoga-pose? 

#Sun Salutation
Er zijn veel variaties op de Sun Salutation, oftewel: de zonnegroet, maar ze zorgen er allemaal voor dat je lichaam losgemaakt wordt. Je beweegt in een ‘flow’ van de ene naar de andere houding en dat zorgt voor ruimte en lengte in je lichaam. Bij de staande houdingen gebruik je je beenspieren, waardoor ze sterker worden. Ook kost het zo meer moeite om in evenwicht te blijven, waardoor je balans verbetert én je buikspieren worden aangesproken.

#Downward Facing Dog
Dit is misschien wel de allerbekendste yogahouding. En veelzijdig is ‘ie ook. Met één houding strek je namelijk je hele lijf. Doordat je vooroverbuigt, stroomt er meer bloed naar je bovenlichaam en hoofd. Verder zorgt deze pose voor ruimte in de wervelkolom en de spieren rondom je ruggengraat kunnen beter ontspannen. Het houdt je ruggenwervels flexibel en verlicht spanning in je nek en schouders. En dan zijn we er nog niet. Downward dog zorgt namelijk ook voor een grotere spierkracht in je armen én sterkere enkels en polsen.
#Child’s Pose
Heb je last van pijn en stijfheid in je rug? Je brede rugspier, oftewel Latissimus dorsi, wordt lekker gestretcht in deze houding. Ook voel je een stretch aan de zijkanten van je lichaam en in de hamstrings. Als dat nog niet genoeg is voor je, kun je ook je knieën uit elkaar liggen, zodat je nóg beter de stretch voelt. De kindhouding is ook perfect om te ontspannen en even lekker tot jezelf te komen. Last van menstruatiekrampen? De Child's Pose rekent er mee af!
#Crow Pose
Voor deze fysieke balans houding heb je veel kracht en controle over je lichaam nodig. Het zorgt voor sterke polsen en onderarmen en is heerlijk na een dag achter de computer. Ook geeft het je corestabiliteit en dus een sterke rug en buik. De Crow Pose is best lastig, maar als het eenmaal is gelukt, geeft het je ook meteen een stoot zelfvertrouwen. Bonuspunten voor jou!
#Cat-Cow Pose
De combinatie van de houdingen Cat en Cow zorgen ervoor dat je ruggengraat opgewarmd en gestretcht wordt en traint tegelijkertijd de spieren in je core. Heel lekker als je last hebt van je rug. Ook gaat je bloed er lekker van stromen en opent de houding je borstkas en schouders.
#Boat Pose
Deze houding, waarbij je je benen strekt en omhoog brengt, zorgt ervoor dat je bloed goed gaat stromen en de bloedcirculatie verbetert. En dat is fijn als je bijvoorbeeld last hebt van vermoeide benen of gezwollen voeten. Ook span je met de Boat Pose je buikspieren aan, wat zorgt voor een killer core. Tegelijkertijd vraagt de houding flink wat focus en balans van je.
#Warrior Pose
De Warrior, oftwel Krijger, is een houding die je op verschillende manieren kunt uitvoeren, maar al die manieren zijn goed om je heupen op te rekken. Ook versterk je je bovenbenen rugspieren. Door je armen te strekken versterk je ook je schouders en armen en door de hiel van je achterste been zoveel mogelijk naar de grond te duwen, stretch je je hamstrings. Last but not least opent de houding je borst en longen wat zorgt voor een diepere ademhaling.


Wierook brander en wierook yoga  € 8,-
Yoga mat € 13,95 Geurkaars yoga  € 3,95


#Room spray Yoga € 12,95
#Yoga Riem € 9,95
#Yoga kussen € 31,95 
#Yogatas 7 Chakra's € 34,95
Deze stijlvolle katoenen yogamat-tas is speciaal ontwikkeld voor het opbergen en transporteren van je yogamat. Natuurlijk kun je ook andere yogabenodigdheden zoals badhanddoeken of accessoires opbergen en meenemen. De yogatas is voorzien van twee opbergvakken: een onzichtbare aan de binnenzijde en een zichtbare aan de buitenkant. Praktisch op de weg voor degenen die graag hun eigen mat meebrengen naar yogales, op vakantie of gewoon buiten. De riem is verstelbaar. Ze is gemaakt van canvas met twee stevige handvatten en is zwart van kleur.De yogatas heeft de 7 chakra-symbolen die in de overeenkomstige kleuren zijn geweven. Deze thematische chakra yogamat-tas brengt je automatisch in de juiste sfeer.KOUDE VOETEN.../ GEZONDHEID

Het is koud en vochtig, dus als ze eenmaal koud zijn krijg je ze ook niet zo snel weer warm..yep! wij hebben het hier over je voeten en koude voeten is geen pretje, maar wist je dat de voornaamste reden voor koude voeten komt door een verminderde doorbloeding? Bloed zorgt namelijk voor warmte in het lichaam, maar dat bloed je voeten kan bereiken is beweging nodig. Met name in de benen kan doorbloeding bijvoorbeeld door spataderen en vernauwde bloedvaten belemmerd worden. Met deze tips zorg je voor een betere doorbloeding:

1. Beweging natuurlijk
Zorg met name dat je benen voldoende in beweging zijn. Ga op de fiets naar je werk, wandel een rondje tijdens je lunchpauze en neem de trap in plaats van de lift. 
2. Wisselbaden
Om snel genoeg op temperatuurverschillen te reageren zou je kunnen oefenen met wisselbaden. Maak twee voetenbadjes, een warme en een koude. Ga eerst drie minuten in het warme voetbad en vervolgens drie minuten in het koude. Dit herhaal je zo'n zes keer. 
3. Sisalhandschoen
Gebruik onder douche een sisalhandschoen (grove washand met borsteltjes). Borstel je huid hiermee en je zult merken dat je warm wordt. Het is niet alleen goed voor je doorbloeding, het helpt ook tegen cellulitis en je huidje wordt er heerlijk zacht van.
4. Voeding
Eet en drink voeding waar je warm van wordt. Denk aan warme soep en kruidenthee. Specerijen als gember, cayennepeper en kaneel hebben ook een verwarmende werking.
5. Massages
Masseer je benen en voeten regelmatig. Als je hier ook nog een verwarmende olie bij gebruikt heb je het al snel warm. Gebruik bijvoorbeeld een voetencrème en of een verwarmende Shiatsu-olie. #Handwerk van zuiver scheerwol
#natuurlijk vervilt en met de hand bewerkt
#verwarmt zonder warmte-ophoping
#zacht en comfortabel - ook met blote voeten
#gemakkelijk te verzorgen en zelfreinigend
#zool uit rund-veloursleer
Onnavolgbaar natuurlijk, van het schaap tot aan uw voeten: echte Deens "Glerups”, vilten pantoffels van zuiver scheerwol - hier als enkelhoge knuffelzachte vrienden met comfortabele inglijdopening. De wol wordt volledig zonder chemicaliën vervilt en met zorgvuldig handwerk verder verwerkt: 2 paar per dag. Glijd er gewoon in - het beste blootsvoets - en beleef het natuurlijke comfort en het behaaglijke draaggevoel: heel zacht, wollig warm en altijd droog, omdat zweet volledig geabsorbeerd wordt. De dekzool met dubbele viltlaag en de loopzool van kalfsleer completeren deze unieke wolvilten pantoffels waarin u zich het hele jaar door goed voelt.€ 79,95 / Waschbear - voeten ( ook in andere kleuren )

€ 39,- / deonlinedrogist - koudevoeten 
Medisana Voetenwarmer is niet alleen geschikt voor de koudere dagen. Vermoeidheid, ondergewicht of verstoorde doorbloeding kunnen ook koude voeten veroorzaken. Met de combinatie van 3-traps verwarming en zachte voering zorgt de Medisana Voetenwarmer voor comfort van top tot teen. Voetreflexzones worden gestimuleerd, bloedcirculatie bevorderd en lichaam en geest kunnen ontspannen en het energieniveau zal worden opgeladen.


€ 10,- / deonlinedrogist - koudevoeten 


Een verzorgende, voedende milk om je voeten en handen dagelijks mee te verzorgen. Speciaal voor gevoelige of koude voeten. Met o.a. Roomse kamille, lavendel, zwarte peper en calendula.
€ 14,95- / deonlinedrogist - koudevoeten 
Naturalize Creme Ginkgo Biloba is een heerlijk verfrissende emulsie die de doorbloeding en vitaliteit van de aderen, vaatjes, spieren en huid een fenomenale boost geeft. De crème zorgt voor een betere bloedcirculatie bij koude handen en voeten, onrustige kuiten en vermoeide benen, met een snel merkbaar resultaat. GEWICHTSTOENAME TIJDENS DE OVERGANG, WAAROM? / GEZONDHEIDAantal  kilo’s aangekomen zonder dat je meer bent gaan eten of minder bent gaan bewegen? Dit is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen tussen de 45 en 55 jaar. Vanaf deze leeftijd komen de meeste vrouwen in de overgang. Er vinden dan veel veranderingen plaats in het lichaam, waaronder vaak gewichtstoename...

De overgang is het moment dat de vruchtbare periode van de vrouw is afgelopen en de menstruatie stopt. De periode die voorafgaat aan de menopauze kan een paar maanden tot een aantal jaar duren en heet ook wel de perimenopauze. In deze periode vinden er veel hormonale veranderingen plaats in het lichaam. Deze hormonale veranderingen kunnen klachten geven als: hoofdpijn, slapeloosheid, duizeligheid, nachtzweten, angst of paniekaanvallen, stemmingswisselingen, gewichtstoename, zware menstruaties, opvliegers en ook ernstige depressies. Zodra een vrouw stopt met menstrueren is zij in de overgang, meestal duurt het daarna nog een paar jaar voordat alle overgangsklachten definitief verdwenen zijn.

# Maar waarom neemt het gewicht tijdens de overgang vaak toe?
Gewichtstoename is meestal te wijten aan een disbalans in de hormonen. Die disbalans kan ontstaan door ongezonde voeding, medicijnen en stress, maar ook door natuurlijke schommelingen van de hormonen in de overgang.Vooral het moment net voor de perimenopauze ontstaat er bij vrouwen een te hoog oestrogeengehalte in het lichaam. Een teveel aan oestrogeen kan er voor zorgen dat vet sneller opgeslagen word en dan met name op de billen, bovenbenen en kuiten. Daarnaast kan het overschot aan oestrogeen ook leiden tot de andere voornoemde klachten.

Peter Hahn
Tijdens de perimenopauze daalt het oestrogeengehalte juist weer. Het lichaam heeft vervolgens tijd nodig om alle hormonen weer met elkaar in balans te lagen brengen, dit gaat meestal gepaard met de typische overgangsklachten zoals opvliegers. Door die sterke schommelingen in de hormonen zult je ook minder behoefte hebben om te bewegen, maar juist meer trek in eten en slaat het lichaam dit ook sneller op als vet. Dit alles bij elkaar kan ervoor zorgen dat u in deze periode wat kilo’s aankomt.

Tijdens de menopauze zelf daalt het oestrogeengehalte nog verder en stopt de progesteronproductie bijna helemaal. Het tekort aan oestrogeen zorgt weer voor een disbalans in de hormonen, wat nogmaals kan leiden tot een aantal extra kilo’s.
De gewichtstoename tijdens de overgang wordt veroorzaakt door een disbalans in de hormonen, door de snelle stijging en daaropvolgend de daling van het oestrogeen. Een hormoon dat ook verstoord kan zijn bij overgewicht is het groeihormoon. Dit is verantwoordelijk voor het gebruiken van vet als energiebron en het aanmaken en behouden van de organen en het spierweefsel. 
De werking van dit hormoon wordt o.a. beïnvloed door insuline (regelt bloedsuikerniveau), serotonine(regelt behoefte aan voedsel) en de kwaliteit van de slaap. Een verstoord evenwicht tussen deze stofjes en de verminderde aanmaak van melatonine zorgt voor een laag niveau aan menselijk groeihormoon, waardoor eten sneller wordt omgezet in vet dan in energie.


Jas van BASLER - Peter Hahan in mondaine luxe-stijl van hoogwaardig, zacht nepbont en met een afknoopbare kraag van langharig nepbont. Elegant, opvallend of sportief: deze jas past zich aan iedere stijl aan. Met blinde drukknoopsluiting en 2 zakken


NEEM ELKE DAG EVEN EEN KOUDE DOUCHE.. / GEZONDHEID

Photo: Pixaby

Het is nu winter en we hebben het al ook zo koud…en dan komen wij met een topic “ Koud douchen is super gezond! “Waarom, dat lees je hieronder!

#1: Je wordt er alerter van
Een koude douche op de vroege morgen is niet echt uitnodigend. Toch doe je er verstandig aan om even diep adem te halen en eronder te stappen. Goed diep ademhalen helpt je lichaamstemperatuur op peil houden en verhoogt je zuurstofopname. Hierdoor stijgt je hartslag en gaat je bloed sneller stromen, waardoor je meer energie krijgt. De verbeterde bloedtoevoer naar je hersenen zorgt dat je alerter wordt. Dat is nog eens een frisse start van de dag!
#2: Je huid en haar worden er mooier van
Wanneer je huid in aanraking komt met koud water, trekken je spieren en bloedvaten samen. Je poriën sluiten ook beter af, waardoor vuil op afstand blijft. Koud douchen zou volgens sommigen zelfs helpen tegen cellulitis.
#3: Het verbetert je immuunsysteem
‘Zodra je lichaam in aanraking komt met koud water, wordt je bloed effectiever naar belangrijke organen gepompt. Ook gaat je bloeddruk naar beneden en je stofwisseling omhoog. Omdat je lichaam opeens wordt blootgesteld aan extreme kou, moet het zich verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.’ Uit het resultaat van verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat er meer witte bloedcellen worden aangemaakt – dit zijn de virusbestrijders van ons lichaam.
#4: Afvallen
Koud douchen stimuleert je stofwisseling op een bijzondere manier. Ons lichaam bestaat onder meer uit twee soorten vetweefsel: wit vet en bruin vet. Wit vet is het soort vet dat we opslaan als we meer calorieën eten dan verbranden. Dit vet slaat zich veelal op bij je taille, rug, nek en dijen. Dit is het soort vet wat je liever kwijt dan rijk bent.
Bruin vet daarentegen is juist heel belangrijk voor ons lichaam. Het wordt geactiveerd bij extreme kou en houdt ons warm. Koud douchen bevordert de aanmaak van bruin vet, bleek uit onderzoek. Daarnaast geeft bruin vet je stofwisseling een flinke boost, waardoor je meer verbrandt in rust.


EEN OPGEBLAZEN BUIK? - GEZONDHEID


Foto:Pinterest
Heb je bijna dagelijks een opgeblazen buik en heb je geen idee waar dit aan ligt? Dan zouden deze tips nog wel eens heel goed van pas kunnen komen!

#1. Muntthee.
Een kruid dat heel goed kan helpen bij het kalmeren van je darmen is munt. Hierdoor kan het gas ontsnappen waardoor je buik een stuk minder opgeblazen zal zijn. Regelmatig muntthee drinken is dus een aanrader!
#2. Drink je eten en kauw op je soep.
Je spijsvertering werkt het allerbeste als je genoeg kauwt. Het wordt zelfs aangeraden om minimaal dertig keer op een hap te kauwen. Genoeg kauwen zorgt er ook voor dat je eten goed wordt gemengd met speeksel, waardoor je minder lucht meeneemt tijdens het doorslikken. 
#3. Drink het half uur vóór de maaltijd niets.
Als je goed gehydrateerd bent, wordt er voldoende van het spijsverteringszuur zoutzuur aangemaakt. Als je vervolgens net voor de maaltijd gaat drinken, wordt dit zoutzuur verdund. Probeer dus het half uur vóór de maaltijd niets te drinken, maar drink ook geen water tijdens of direct na het eten. Als je dit wel doet zal de spijsvertering minder efficiënt zijn.
#4 Hydrateer jezelf.
Het wondermiddel voor een heleboel problemen: water! Zorg ervoor dat je voldoende liquids binnenkrijgt zoals water, kokoswater en thee.
#5. Eet haver(mout).
Ook havermout is een aanrader! Hierdoor krijg je voldoende vezels binnen wat weer zorgt voor een gezonde darmwerking. Probeer ook zeven tot negen porties fruit en groente binnen te krijgen.
#6. Jawel vooral minder met zout.
Zout is dé boosdoener als het gaat om hydratatie. Zout trekt het water uit de cellen die het water juist zo hard nodig hebben. Tegenwoordig is zout vrijwel overal aan toegevoegd, dus let goed op met wat je eet.
#7. Prei, knoflook en uien.
Het vasthouden van water is vaak te wijten aan hormonale problemen. Door je lever te stimuleren zal er een betere metabolisme en ontgifting van hormonen ontstaan. Prei, knoflook en uien zijn gevuld met zwavel, dat de lever stimuleert bij het ontgiftingsproces.

Laat je onderzoeken.
Heb je opmerkelijk vaak last van een opgeblazen buik? Dan kan het verstandig zijn om een bezoekje aan de huisarts te brengen en je te laten onderzoeken op intoleranties.
WE LOVE COFFEE 💋


€ 146
€ 595

€ 349

EEN SLECHTE HOUDING ZORGT VOOR CELLULITIS / GEZONDHEID

Pinterest / vintage
Sporten, smeren, we gaan langs beauty kliniek voor onze cellulitis.
Maar wist je dat de kans groot dat je een belangrijke boosdoener over het hoofd ziet. Een slechte houding kan namelijk ook zorgen voor die vervelende sinaasappelhuid.
En onbewust  dat jij deze slechte houding regelmaat aanneemt. ...

Bloedcirculatie
“Wanneer je met je benen over elkaar zit, zorg je ervoor dat de bloed- en lymfevatencirculatie wordt beperkt rondom de benen en trek er een spijkerbroek bij aan en je maakt het meteen twee keer zo erg. Spijkerbroeken zorgen namelijk voor nog meer beperking in de circulatie, wat constant zorgt voor een verhoogde kans op cellulitis.”


WE LOVE OMYBAG- AMSTERDAM💙
klikklik en ga hier naar winkel!
TIPS OM EEN HANGOVER TE VOORKOMEN !/ GEZONDHEID

Je hebt een geweldige avond achter de rug en vraagt jezelf de volgende dag af: MAAR WAAROM? en weer die bonkende hoofdpijn en misselijkheid, toch? Aantal tips voor jou die een zware hangover kunnen voorkomen.

#1. Vitamine

Bij het drinken van alcohol worden essentiële vitaminen vernietigd. Het is daarom slim om je lichaam een handje te helpen en ervoor te zorgen dat je, voordat je gaat drinken, extra veel vitaminen (vooral vitamine B en C) binnenkrijgt! Grijp naar fruit, groente (met name in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien) of vis. Je kan ook kiezen voor vitaminetabletten.

#2. Eten

Alcohol drinken op een lege maag? Zorg ervoor dat je genoeg eet voordat je gaat drinken. Neem een heerlijke maaltijd die vol zit met koolhydraten, eiwitten en vet! Pizza en pasta zijn een goede keuze voor vanavond. Het vet zorgt er namelijk voor dat je lichaam minder alcohol opneemt. En vandaag is toch al een cheat-day! Probeer ook augurken en eieren in je eten te verwerken. Augurken zorgen ervoor dat je vocht vasthoudt en eieren breken de giftige stoffen van de alcohol sneller af!

#3. Drink langzaam

Het klinkt misschien niet heel gezellig, maar een glas per uur voorkomt een stevige kater. Want hoe sneller je drinkt, hoe minder tijd je lever krijgt om een kater voorkomen… dus drink wat rustiger  En onthoud: drink water omdat je dorst hebt en drink alcohol omdat het lekker is..ik persoonlijk heb altijd 1 glas alcohol en 1 glas water!.

#4. Melk is goed voor elk

Ook een glas melk kan wonderen doen! Drink een glas voordat je je bed induikt. Melk bindt de alcohol in je lichaam als het ware en ‘eet’ de alcohol gedeeltelijk op, door de alcohol afbrekende eiwitten die erin zitten.


MAAR...HIER HOUDEN WIJ TOCH ZO VAN!Woodwatch


WoodWatch.com is één van de eerste horlogemerken in de wereld die zich richt op horloges gemaakt van hout. Met unieke designs en één van de meest uitgebreide collecties in de markt biedt WoodWatch.com een ervaring die zich voornamelijk richt op de premium houten horloge koper.WAAROM KRIJG JE HOOFDPIJN VAN WIJN? /GEZONDHEID

Herken je dat: het weekend is in volle gang en hoewel je écht maar één of twee glazen hebt gedronken en toch een bonkende hoofdpijn van de wijn.... en weg is jouw weekend!. Maar hoe komt dat toch? 

Dit is dan niet na het consumeren van een overmatige hoeveelheid wijn, maar al na één glas of slechts enkele slokken. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van sulfiet in de wijn.Sommige mensen zijn gevoelig voor sulfiet. Deze mensen krijgen dan ook hoofdpijn van sulfiet. 

#Wat is Sulfiet?
Sulfiet is een organische stof die van nature aanwezig is in druiven en daarnaast veel andere vruchten en groenten. Om wijn houdbaar te maken wordt er net voor het bottelen van de wijn nog een bepaalde hoeveelheid sulfiet toegevoegd. Sulfiet zorgt ervoor dat eventueel aanwezige bacteriën gedood worden en dat de wijn goed is op het moment dat je hem uitschenkt. #Tannine
Tanninen zijn antioxidanten die van nature in de pitjes, schil en steel van de druif zitten. Tanninen veroorzaken dat droge of schurende gevoel wat je soms in je mond hebt na het drinken van wijn. Bij de meeste mensen veroorzaakt tannine geen hoofdpijn, maar je kunt er wel overgevoelig voor zijn. Rode wijnen hebben vrijwel altijd tannine dat zorgt voor de betere houdbaarheid. Op het moment dat een wijn meer sulfiet bevat dan de richtlijn weergeeft, zal dit op het achteretiket vermeld moeten worden.

#Oplossing??
Een oplossing ( mogelijkheid ) hiervoor zou kunnen zijn om biologische wijnen te drinken. Biologische wijn is namelijk  gemaakt van biologisch geteelde druiven. Bij biologische wijnbouw is men voorstander van het minder en beperkt gebruik van bestrijdingsmiddelen. Ook het gebruik van middelen en mogelijkheden ter verbetering van de wijn wordt zoveel mogelijk vermeden. Het uitgangspunt is een zo puur mogelijke wijn te maken. Hierbij komt ook dat men geen sulfiet toevoegt.

En natuurlijk drink gewoon langzamer je glas wijn op en zeker niet teveel!...owja en niet te vergeten altijd een glaasje water bij de wijn.


Smaak staat voor vrouwelijk en stoer met een chique twist. Het merk is tijdloos en tegelijk helemaal van deze tijd. De vrouw die een Smaak tas aanschaft is zeker geen doorsnee vrouw: ze is zelfverzekerd, onafhankelijk, modieus en ze weet wat ze wil.
€ 279,00
€ 109,00


€ 239,00
€ 109,00In 2009 werd het merk Komono opgezet door de Belgische ontwerpers Raf Maes en Anton Janssens. Met Komono maken zij Komono horloges en Komono zonnebrillen met een retro-futuristische inslag die je zintuigen doen prikkelen en waarvan je denkt "HEBBEN"! Komono brillen zijn nu afgeprijsd bijbasiclabel.nl/lifestyleKlik hier en ga hier jouw Komono bril.!


Defense mini set nu voor € 25,00


€ 279,00
€ 109,00
€ 239,00
€ 109,00


2. Mindful eten
3. Mindful bewegen
4. Mindful ontspannen
Ga hier naar Colette Sol

WAT IS IDIOPATISCHE HYPERSOMNIE? / GEZONDHEID


Men slaapt ‘s nachts tussen de acht en de tien uur per nacht, maar voelt zich overdag desondanks toch erg moe. In veel gevallen is er dan sprake van idiopatische hypersomnie. Deze vorm van hypersomnie behoort tot de slaapstoornissen.

Mensen met idiopatische hypersomnie slapen ‘s nachts goed en hebben een goede nachtrust. Toch voelen zij zich overdag slaperig en vermoeid. Men heeft moeite met het wakker worden en op te staan. In sommige gevallen lijkt deze slaapstoornis op narcolepsie.

Wat is idiopatische hypersomnie?
Mensen die idiopatische hypersomnie hebben, slapen ‘s nachts zonder steeds wakker te worden. Na een volle nacht slaap, staat men ‘s morgens vermoeid weer op. Men heeft moeite om wakker te worden en uit bed te gaan. Wanneer men wakker is, heeft men het gevoel nog te slapen en reageert derhalve slaapdronken. Veel patiënten met idiopatische hypersomnie zijn ‘s ochtends erg verward en weten niet meteen waar ze zijn. In sommige opzichten lijkt deze slaapstoornis op narcolepsie.
Bij narcolepsie werken dutjes overdag erg verfrissend en voorkomen ze slaapaanvallen. Patiënten die idiopatische hypersomnie hebben, vallen doorgaans niet in slaap, hebben geen last van kataplexie en dutjes overdag duren doorgaans erg lang. Daarom voelen ze niet verfrissend aan. Men blijft zich moe voelen, zelfs als hij overdag veel slaapt. Gebrek aan energie leiden de school- en werkprestaties en er is ook sprake van verminderd sociaal contact, wat leidt tot andere psychische problemen zoals depressies.

Idiopatische hypersomnie herkennen
Het is in sommige gevallen lastig idiopatische hypersomnie te herkennen, omdat er in bepaalde opzichten overeenkomsten zijn met de slaapziekte narcolepsie. Toch zijn er een aantal belangrijke verschillen. Mensen die aan narcolepsie lijden, doen vaak maar korte dutjes die voor hen erg verfrissend werken. Mensen met idiopatische hypersomnie slapen vaak veel langer en voelen zich daarna nog steeds vermoeid. Daarnaast is er geen sprake van kataplexie.

Idiopathische hypersomnie is nog zeldzamer dan narcolepsie. Ongeveer twee op de 100.000 mensen hebben er last van. Er is geen behandeling tegen de aandoening bekend. Patiënten krijgen vaak ritalin of soortgelijke middelen voorgeschreven. MAAK JE EIGEN HOESTDRANK / GEZONDHEID


HOESTDRANK                                      

Je kunt jezelf wapenen tegen verkoudheid door gezond te eten en voldoende rust te nemen, maar strak vooral in de winterijd wil je weerstand het nog wel eens een beetje begeven. Voor veel mensen valt het najaar samen met een verhoogde werkdruk, wat vaak stress veroorzaakt.  

Stress kan je weerstand erg op de proef stellen.  De korter wordende dagen, een gebrek aan zonlicht en de lagere temperaturen zijn niet bepaald bevorderlijk voor het humeur. En de kans is ook groot dat je verkouden kan worden. Het belangrijkste is natuurlijk dat je luister naar je lichaam en bijtijds wat gas terug te nemen. Maar ben je eenmaal verkouden, dan kun je makkelijk zelf een hoestdrankje maken van deze natuurlijke ingrediënten...
  
Ingrediënten:
 🔴 2 el honing
 🔴 1 of 2 partjes citroen
 🔴 enkele takjes verse salie
 🔴 enkele takjes verse thijm
 🔴 2 à 3 cm gember

Honing :verlicht keelpijn, kriebelhoest en hoofdpijn. 
Citrusvruchten : werken reinigend en bevorderen een goed humeur.  Sinaasappel verhelpt verhoging, grapefruit stimuleert de lymfevaten en is koortsverlagend, en citroen reinigt.
Salie : maakt de luchtwegen vrij, verlicht hoofdpijn en bevordert de eetlust.
Thijm : Thijm is heilzaam tegen infecties, depressiviteit en vermoeidheid.
Gember :reinigt en lost slijm op.
                   
1.Doe 1 of 2 partjes citroen en twee flinke eetlepels honing in een kan en giet hier 300 ml kokend water overheen
2.Voeg er vervolgens de kruiden aan toe, dek af en laat een nachtje trekken.
3. Giet af en neem 1 x per dag een eetlepel.

Jouw online Magazine !Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! 
SLAAP PROBLEMEN ! / GEZONDHEID


Volgens het Fonds Psychische Gezondheid presteren acht op de tien Nederlanders regelmatig minder goed vanwege slaapproblemen. Want als je moe bent, prikkelbaar of gewoon niet helder genoeg bent, werk je trager, mis je informatie en neem je ook geen afstand van je werk. 
Lekker slapen leidt direct naar meer efficiency op de werkplek. Wie een half uur eerder naar bed gaat, levert de dag daarop een uur meer productiviteit. Gewoon omdat je meer aanwezig, scherp en energiek ben.

Slapen 
Je probeert in slaap te vallen maar er spookt van alles door je hoofd. In gedachten ben je nog met van alles en nog wat bezig bent. Het kan gaan om leuke dingen. Iets waar je naar uitkijkt, een gebeurtenis waar je nog opgewonden van bent, of misschien wel die leuke film die je net nog gezien hebt. Vervelender is het wanneer er nare gedachten door je hoofd blijven razen. Vaak gaat het om stress, over wat je allemaal moet doen morgen, onzekerheid, een vervelende gebeurtenis, of andere zorgen in je leven. Komt dit je misschien bekend voor?

Om goed te slapen is het belangrijk dat we in de avond zoveel mogelijk tot rust komen zodat we ontspannen naar bed kunnen gaan. Belangrijk is het om in de avond te kiezen voor (positieve) afleiding. Afleiding die niet al te heftig of energiek is, zowel lichamelijk als geestelijk. Hoe minder druk je bent, des te beter. Probeer iets te vinden waarbij je zo min mogelijk hoeft na te denken.

Hoe minder diep iets gaat, des te gemakkelijker kun je het weer los laten. Een iets wat simpele comedy film, schoonmaken, opruimen, muziek luisteren, mediteren, in bad gaan of een boek lezen. Ook dan geld dat je het beste kan kiezen voor simpele stof die je hersenen niet teveel prikkelen.

5 Tips om in de avond te ontspannen
#Vermijd beeldschermen
Probeer minimaal een uur voor het naar bed gaan zo min mogelijk meer naar beeldschermen te kijken. Denk aan TV, computer, je tablet of mobieltje. Het (blauwe) licht van deze beeldschermen geven je hersens signaaltjes dat het ‘’dag’’ is en je wakker hoort te zijn. Niet het signaal wat je voor het slapen aan je lichaam wilt geven. Een boek lezen is een veel betere alternatief!
#Vermijd fysieke activiteit
Ook lichamelijk moet je in de avond tot rust komen. Vermijd sport of andere intensieve fysieke activiteit vlak voor het naar bed gaan. Probeer overdag of anders zo vroeg mogelijk in de avond te sporten.
#Dim de lichten
Net als beeldschermen geeft blootstelling aan (fel) licht je lichaam de verkeerde signalen. Probeer de lichten in de avond wat te dimmen zodat je lichaam (onbewust) het signaal krijgt dat het avond is en bijna tijd is om te gaan slapen.
#To Do list
Zet je taken voor de volgende dag vast op papier zodat je daar in bed niet meer over na hoeft te denken.
#Vermijd suiker, cafeïne en alcohol
Deze voedingstoffen hebben een stimulerend effect en kunnen beter vermeden worden in de avond.
WE LOVE DESIGUAL !💛

                                  Klik hier en ga naar winkel! - Desigual
IN DE OVERGANG? / GEZONDHEID

Vrouwen worden na hun veertigste gemiddeld ieder jaar een pond zwaarder. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het veranderen van je hormonen in combinatie met minder beweging..Maar wat kan je doen om slank te blijven na je veertigste ?
 1. Eet vooral vis
  Na de overgang heb je een groter risico op hart- en vaatziekten. Gezonde onverzadigde omega 3 vetzuren verminderen de kans hierop. Om deze gezonde vetten binnen te krijgen, kun je het beste twee keer per week vis eten. Het liefst vis die rijk is aan gezonde vetzuren, zoals zalm of forel. Als je niet van vis houdt, zorg er dan voor dat je een omega 3 supplement van goede kwaliteit gebruikt.
 2. Neem voldoende kalk
  Je behoefte aan kalk neemt toe na je vijftigste van 1000 mg per dag tot 1200 mg. Doordat je lijf minder oestrogenen bevat, nemen je botten kalk minder goed op. Zet dus kalkrijke voedingsmiddelen op je menu, zoals groene bladgroenten, bonen, sesamzaad, amandelen, chia zaden, lijnzaad, quinoa en broccoli.
 3. Minder zout en koolhydraten
  Veel vrouwen hebben tijdens de overgang last van een opgeblazen gevoel. Dit kan komen door fluctuerende hormonen. Om ervoor te zorgen dat je lijf minder water vasthoudt, kun je het beste minder zout en geraffineerde koolhydraten eten, zoals witmeel en witte rijst. Eet vooral wel quinoa en af en toe peulvruchten, want de vezels hierin helpen je stofwisseling juist.
 4. Laat dat glas alcohol staan
  Laat je glas wijn staan, want zo hou je je lichaam ook gemakkelijker slank. Alcohol veroorzaakt sneller opvliegers doordat je bloedvaten erdoor verwijden. Dat kan een extra reden zijn om helemaal niet in het glaasje te kijken.
 5. Ga voor icetea
  Drink je graag koffie of thee? Dan is het goed om te weten dat hete dranken opvliegers kunnen opwekken. De cafeïne in koffie en zwarte thee kan ook invloed hebben. Kies dus liever voor een koele drank zonder cafeïne
  .
Geconcentreerde verzorging voor de hoofdhuid die inwerkt op de aanzet, voor zichtbaar sterker en voller haar.
Voor vrouwen met dunner wordend haar, een verminderde haardichtheid en een verminderde haarmassa die sterker, voller haar willen.
Meer haren / Verkoelend effect op hoofdhuid /Verwikkende geur

EFFECTIEF
Na één applicatie:
Geeft het haar body bij gebruik van de complete routine (shampoo voor voller haar + versterkende balsem + concentraat voor voller haar)*
80% vindt dat hun haar na twee weken gebruik er voller uitziet**. 91% zegt dat hun haar sterker aanvoelt**.
Verbeterde dichtheid en nieuwe haarmassa effect na 6 weken gebruik, klinisch bewezen ***
*Instrumentele test
** Consumententest – densi solutions shampoo + balsem + concentraat – 176 personen – na 2 weken 
***Klinische studie - 79 vrouwen - na 6 weken 
APPLICATIE
Scheiding per scheiding op de haaraanzet sprayen. Gebruik 5 pompjes van het product voor elke scheiding. Masseer dan met de vingertoppen in op de hoofdhuid, om het product goed te laten intrekken. Niet uitspoelen.
DETAILS: Geen parabenen/Geen siliconen/Geen kleurstoffen.


Lees meer over de overgang ! Gewichtstoename tijdens de overgang
1 OP DE 100 NEDERLANDERS HEEFT EEN GLUTENINTOLERANTIE / GEZONDHEID


1 op de 100 Nederlanders heeft een glutenintolerantie
Mensen met een coeliakie (glutenintolerantie) kunnen geen gluten verdagen. Gluten zorgen bij mensen met coeliakie voor verschillende serieuze klachten. Ongeveer 30.000 mensen in Nederland zijn gediagnosticeerd met coeliakie, maar een grotere groep (naar schatting 140.000) heeft coeliakie zonder dat zij het weten.

Maar wat is coeliakie?
Coeliakie is een auto-immuunziekte (geen allergie) waarbij door het eten van gluten ontstekingsreacties ontstaan in de dunne darm. De darmvlokken gaan daardoor kapot waardoor belangrijke voedingsstoffen niet meer kunnen worden opgenomen. Coeliakie kan gediagnosticeerd worden met een bloedtest en komt relatief vaker voor in combinatie met andere auto-immuunziekten. Er is tegenwoordig veel keuze
Mensen met coeliakie of glutensensitiviteit moeten alert zijn op de aanwezigheid van gluten in hun eten en drinken. Een glutenvrij dieet helpt om zonder of met minder klachten te kunnen leven. Gelukkig wordt het aanbod aan veilige, glutenvrije producten steeds groter.
Een andere omschrijving: Deze mensen zijn op zoek naar voedingsmiddelen zonder gluten. Gluten is een eiwit dat van nature voorkomt in tarwe, rogge, gerst, spelt en khorasan tarwe. Gluten zit ook in producten die van deze granen zijn gemaakt. Denk aan brood, crackers, pizza, pasta, paneermeel, koek, cake en taart. Het zit ook verstopt in producten waar je het niet direct in verwacht. Bijvoorbeeld in de ingrediënten van soepen (bindmiddel, vermicelli of vlees), in sauzen, sommige snoepjes en bier. Gluten veroorzaken problemen met de dunne darm, deze problemen kunnen resulteren in diverse lichamelijke klachten. 

En wat is glutensensitiviteit?
Mensen met glutensensitiviteit vertonen dezelfde klachten als mensen met coeliakie, maar testen negatief wanneer zij op coeliakie getest worden. Wel verminderen of verdwijnen klachten bij het volgen van een glutenvrij dieet. Bij een tarwe-allergie reageert het lichaam niet op gluten, maar veroorzaakt een ander eiwit in tarwe een allergische reactie.
   
Glutenvrije producten komen steeds beter beschikbaar in de gewone winkels. Toch is het nog steeds een lastige zoektocht naar producten voor het dagelijks menu. Online is bij uitstek geschikt om deze producten te vinden. Promotie voor producten zonder gluten zal opvallend zijn doordat het hele specifieke producten zijn die snel herkend worden door de doelgroep. 

Ga hier naar Resort Waterrijk Oesterdam

Resort in Tholen - Zeeland

Rijk aan water, natuur, luxe én plezier!

WAT IS RESTLESS LEGS SYNDROOM ? / GEZONDHEID


Een goede nachtrust is lang niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Er zijn talloze mensen die erg veel moeite hebben om 's avonds in slaap te vallen om verschillende redenen. Sommigen liggen te piekeren, anderen kunnen geen fijne positie vinden of hebben onrustige benen. Van een onrustig gevoel hebben we allemaal wel eens last, maar als het chronisch is spreek je van het zogenaamde Restless Legs Syndroom.

Restless Legs Syndroom RLS is een slaapstoornis die wordt gekenmerkt door een onbedwingbare drang om de knieën en onderbenen te bewegen. De klachten treden met name op tijdens rust en zijn ?'s avonds en '?s nachts erger dan overdag. Gedurende het bewegen nemen de klachten af maar zodra het bewegen stopt nemen de klachten weer toe. Zo wordt het dus bijna onmogelijk om in slaap te vallen...

Lavendelzeep In een aflevering van het Amerikaanse televisieprogramma Dr. Oz sprak de bekende tv-dokter over een vreemde remedie voor het Restless Legs Syndroom die echt schijnt te werken: zeep onder je lakens. En dan specifiek lavendelzeep, de lavendel schijnt een rustgevend effect te hebben. Stop elke avond een stuk lavendelzeep tussen je lakens, bij je voeten. Als het goed is merk je dat de spasmen en krampen afnemen en je benen veel rustiger aanvoelen! Het is het proberen waard toch?

Deze Herbier Jardin Zeep Lavendel is zacht geparfumeerd. Op basis van olijfolie, zonder kleurstoffen en zonder conserveringsmiddelen.
€ 2,50 Ga hier naar winkel!
Slaap Balsem (Lavendel & Bergamot) - Badger / € 6,99 - Ga hier naar winkel!
#100% natuurlijke & biologische balsem van Badger
#Kan gebruikt worden door het gehele gezin
#Kalmerende mix van Bergamot, Rozemarijn, Lavendel & Zilverspar
#Vrij van parabenen, synthetische stoffen & chemicaliën
#Gemaakt in de Verenigde Staten
Geschikt voor volwassenen en kinderen

Jouw online Magazine !Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! 
DE GEZONDHEIDSVOORDELEN VAN GEMBER! / FOOD

Gember zien we steeds vaker terug in de keuken en dat is maar goed ook. In veel supermarkten kan je verse gember vinden. Ja duizenden jaren wordt gember niet alleen gebruikt als smaakmaker maar ook als medicijn. Het is namelijk enorm gezond! Des te meer reden om vaker met gember te koken of een pot verse gember thee te zetten.
#1. Goed voor je weerstand /Heerst er een griep of vervelende verkoudheid in je omgeving? Dan kan je weestand wel wat extra gebruiken. Gember kan je hierbij helpen. Zet bijvoorbeeld gemberthee door verse gember met wat citroen in een kop heet water te doen.
#2. Griep en verkoudheid /Mocht je toch een griepje te pakken krijgen dan helpt gember je hier weer snel vanaf. De etherische olie in de gember zorgt ervoor dat je lichaam meer witte bloedlichaampjes aanmaakt. Deze bestrijden binnendringende infecties en werken ontstekingsremmend. Zo werkt gember ook goed tegen keelpijn en koorts.
#3. Reis of zeeziekte /Zie je altijd op tegen een boottocht of rit met de auto omdat je hier misselijk van wordt. Probeer dan eens een half uur voordat je op reis gaat 1 gram gedroogde gember of een gember tablet. Je zal merken dat de reis een heel stuk prettige verloopt.
#4. Artritis /Wanneer je last hebt van artritis uit zich dit is pijnlijke en gezwollen gewrichten. Gember kan helpen deze pijn en zwelling te verlichten. Je kan iedere dag een stukje verse gember nemen of de gewrichten inmasseren met gemberolie.
#5. Verlicht vermoeide spieren /Ga je graag naar de sportschool, voetballen of een stuk hardlopen? Dan wil je dit volgende zeker niet missen. Gember werkt namelijk erg goed tegen spierpijn en vermoeide spieren! Dit betekent dat je spieren beter herstellen en je weer sneller aan cardio en krachttraining kunt doen. Zo kan je voor je het weer aan de gewichten gaan hangen of je volgende wedstrijd spelen.
#6. Opgeblazen gevoel en winderigheid / Gember stimuleert de alvleesklier. De enzymen die de alvleesklier maakt stimuleren de spijsvertering. Daarnaast versterkt gember de werking van maag en darmen waardoor een opgeblazen gevoel en winderigheid worden verminderd.
#7. Ochtendmisselijkheid /In het eerste trimester van de zwangerschap hebben veel aanstaande moeders last van ochtendmisselijkheid. In plaats van medicatie kan je ook een kop gemberthee nemen. Dit werkt kalmerend en vermindert het misselijke gevoel.

MOOI HE ?! 


LAAT JE GEHEUGEN JOU OOK WELEENS IN DE STEEK? / GEZONDHEID

De meesten van ons accepteren geheugenverlies als een onvermijdelijk onderdeel van het ouder worden. Voor velen wordt een groot deel van dit geheugenverlies veroorzaakt doordat het brein onvoldoende toegang heeft tot bepaalde vitamines en mineralen. Met een aantal gezonde toevoegingen aan je dieet kun je je geheugen al een boost geven.

Dit kun je namelijk ook zelf doen...
✓ Iedere dag ontbijten
✓ Minimaal 1 keer per week vette vis
✓ Voldoende water of groene thee
✓ Eet gevarieerd: kip, rood vlees, groente en fruit

Geen geheugen zonder neurotransmitters
Voor het opslaan, ophalen en verzenden van herinneringen gebruiken de hersenen chemische stoffen die we neurotransmitters noemen. Om deze neurotransmitters te maken heeft het brein bepaalde voedingsstoffen nodig. Als je niet de juiste voeding eet kunnen de hersenen de neurotransmitters die hiervoor nodig zijn onvoldoende aanmaken met geheugenverlies tot gevolg.

Tips & Trucs voor een beter geheugen
Voeg ijzerrijk voedsel zoals rood vlees en kip, volkoren granen, peulvruchten, pompoenpitten, appelstroop en spinazie toe aan je dieet.Verhoog de inname van cholinerijke voeding zoals rund- en kippenvlees, vis, bonen, erwten, eieren, noten, zaden en sojabonen. Voeg donkergroene bladgroenten, broccoli, peulvruchten, asperges en aardbeien toe aan uw dieet voor voldoende foliumzuur (vitamine B11).Drink voldoende water of groene thee en eet veel waterrijke groenten en fruit zoals tomaten, watermeloen en sinaasappels. Sla geen ontbijt over en eet regelmatig – 6x per dag – een proteïne en koolhydraat rijke maaltijd of snack. Geef de voorkeur aan meervoudige koolhydraten zoals volkoren- en roggebrood, noten, peulvruchten en zuivelproducten.Eet voldoende antioxidanten rijke groenten en fruit om je brein te beschermen tegen vrije radicalen. Goede antioxidanten zijn onder andere vitamine C en E en bètacaroteen. Ze zitten onder andere in bosvruchten, avocado, kiwi, kersen, wortels en rode bieten.
 1- IJzer / IJzer ondersteunt een goed geheugen. Het is onder andere nodig voor de productie van de neurotransmitters dopamine en noradrenaline. De hersenen hebben noradrenaline nodig om herinneringen te vormen en op te slaan. Daarnaast is ijzer nodig voor het transport van zuurstof naar de hersenen. Een tekort aan ijzer heeft een negatieve invloed op zowel concentratie als geheugen.

 2 – Choline / Choline is een essentiële voedingsstof die wordt gebruikt om neurotransmitters aan te maken. Het is een van de weinige stoffen die de bloed-hersenbarrière kan passeren. Uit onderzoek blijkt dat een tekort aan choline een negatief effect heeft op het geheugen. 

 3 – Foliumzuur / Foliumzuur, voornamelijk te vinden in groenten en fruit, is een belangrijke voedingsstof voor het geheugen. Vergeetachtigheid is een symptoom van een tekort aan foliumzuur.

 4 – Water of groene thee / Je lichaam gebruikt water om voedingsstoffen naar de hersenen te transporteren. Zelfs wanneer je de juiste voedingsstoffen eet, als je onvoldoende drinkt dan is het mogelijk dat ze de hersenen niet bereiken. Studies tonen aan dat uitdroging niet alleen het geheugen beïnvloedt maar ook alle cognitieve vaardigheden. Groene thee is een gezond alternatief voor water. Het bevat de antioxidant EGCG die in verband wordt gebracht met een positieve invloed op het geheugen.

 5 – Koolhydraten / Het brein heeft grote hoeveelheden glucose nodig om goed te kunnen functioneren want het gebruikt 20% van de algehele energiehuishouding. We halen glucose uit koolhydraten. Voldoende koolhydraten eten staat in verband met een goede concentratie en geheugen. 

 6 – Antioxidanten / In ons lichaam vinden constant processen plaats waarbij vrije radicalen ontstaan. Deze reactieve deeltjes versnellen het verouderingsproces door cellen en DNA te beschadigen. Omdat onze hersenen veel zuurstof verbruiken ontstaan er daar ook relatief veel vrije radicalen. Ze worden onschadelijk gemaakt met antioxidanten. We krijgen antioxidanten binnen via onze voeding en daarnaast heeft ons lichaam ook het vermogen om zelf een aantal antioxidanten te produceren. Het brein heeft hier echter een te beperkte capaciteit voor zodat het afhankelijk is van de antioxidanten uit voeding. Eet voldoende antioxidanten om je brein te beschermen tegen oxidatieschade door vrije radicalen.

 7 – Omega-3 vetzuren / Eet minimaal 1 keer per week vette vis zoals haring, zalm, makreel of forel. Voor een goede hersenfunctie, waaronder het geheugen, is het belangrijkrijk om voldoende omega-3 vetzuren (DHA/EPA) binnen te krijgen. DHA zorgt voor de juiste celstructuur en het ondersteunt de aanmaak van de neurotransmitter acethylcholine, die een rol speelt bij het geheugen. Vergeet niet dat er naast de juiste voeding ook andere niet-voedsel gerelateerde factoren zijn – zoals voldoende slaap, lichaamsbeweging en zo min mogelijk stress – die net z’n groot of zelfs een groter effect op je brein kunnen hebben dan een dieet.
Ga hier naar winkel!
AMISET producten zijn hoogwaardige voedingssupplementen en functionele voedingsproducten die het lichaam stimuleren om fit en gezond te blijven.VOEDINGSMIDDELEN DIE SLAGADERS DEBLOKKEREN EN HARTAANVALLEN VOORKOMEN / GEZONDHEID


Volgens de Amerikaanse Hart Associatie is hartziekte een van de belangrijkste doodsoorzaken in de Verenigde Staten. Ongeveer 25% van de sterfgevallen elk jaar in de VS zijn te wijten aan hartziekten, waarbij meer dan de helft van de sterfgevallen mannen zijn.

Wat deze statistieken alleen maar erger maken, is dat hartziekten niet alleen volledig te voorkomen zijn, maar ook omkeerbaar kunnen zijn.

De Amerikaanse Hart Associatie stelt dat meer dan 42 miljoen mannen en vrouwen met een vorm van hart- en vaatziekten leven. Terwijl meer mannen in de Verenigde Staten lijden aan hartziekten, sterven er jaarlijks meer vrouwen aan. Sommige van de risicofactoren voor hartziekten en uiteindelijk een hartaanval zijn: hoge bloeddruk, diabetes, slaapapneu en hoog cholesterol. Mannen en vrouwen die roken hebben over het algemeen een hoger risico, samen met mensen die morbide obesitas hebben en slechte eetgewoonten.

Gelukkig kan wat je eet een directe invloed hebben op jouw hartgezondheid, evenals jouw bloedvaten. Je moet er gewoon voor zorgen dat je het juiste voedsel eet en de nodige voorzorgsmaatregelen neemt. Studies hebben aangetoond dat een gezond dieet niet alleen toekomstige hartaandoeningen kan voorkomen voor je, maar ook de aandoeningen in de loop van de tijd kan omkeren.
Er is onderzoek gedaan en vijftien hart-gezonde voedingsmiddelen gevonden die kunnen helpen bij het verbeteren van jouw gezondheid en het verlagen van jouw risico op hartziekten in de toekomst.

1. Sinaasappelen
Als je op zoek bent naar een apotheek vol geneesmiddelen in één vrucht, dan is de sinaasappel de perfecte plek om te beginnen. Dankzij zijn hoge gehalte aan pectine werkt dit type van oplosbare vezel als een "spons" om cholesterol in voedsel op te zuigen en de absorptie ervan te blokkeren. Het kalium in sinaasappels helpt ook de natriuminname tegen te gaan en helpt jouw bloeddruk onder controle te houden. Onlangs hebben nieuwe studies uitgewezen dat sinaasappels het vermogen hebben om eiwitten, die leiden tot hartlittekenweefsel en uiteindelijk hartinsufficiëntie, te neutraliseren.
2. Boerenkool
Kun je je nog herinneren dat jouw moeder zei dat je de groente op jouw bord op moest te eten? Wel, dit zei ze niet voor niets. Onderzoek heeft uitgewezen dat boerenkool een van de perfecte voedingsmiddelen is om hartziekten te voorkomen en jouw cardiovasculaire systeem gezond te houden. Dankzij een grote hoeveelheid van hartversterkende antioxidanten, vezels en omega-3-vetzuren is boerenkool het perfecte voedsel en zou het een vast voedingsproduct in jouw huishouden moeten zijn.
3. Knoflook
Knoflook is een uitstekend voedingsmiddel om plak in jouw bloedvaten te verminderen en jouw bloeddruk te helpen verminderen. Volgens onderzoek helpt knoflook een enzym te verminderen dat bekend staat als angiotensine, dat bloedvaten vernauwt. Tests hebben ook aangetoond dat mensen die last hebben van plaque in hun slagaders, de opbouw tot 50% verminderden wanneer ze dagelijks knoflook-extract in pil vorm namen.
4. Rode Wijn
Wist je dat rode wijn helpt jouw HDL-niveau te verhogen, wat jouw goede cholesterolgehalte is? Het vermindert ook de stolling door jouw bloedvaten flexibel te houden. Sommige studies hebben aangetoond dat een glas rode wijn effectiever is dan aspirine en kan helpen je kans op een hartaanval te verkleinen. Goed nieuws dus!
5. Donkere Chocolade
Een onderzoek van de universiteit van Harvard over de Kuna-indianen voor de kust van Panama, ontdekte dat de inheemse bevolking een zeer lage bloeddruk had en geen tekenen van hypertensie. Aanvankelijk geloofde men dat de mensen een zeldzame genetische eigenschap hadden, maar al snel werd ontdekt dat ze grote hoeveelheden rauwe cacao dronken. Dankzij rijke verbindingen die bekend staan als flavanolen, kan donkere chocolade (waarvan bekend is dat deze een hoger cacaogehalte heeft) de flexibiliteit van bloedvaten helpen verhogen, de bloeddruk verlagen en hartaandoeningen voorkomen.
6. Sardines
Hoewel niet iedereen houdt van sardines, kunnen ze echt helpen met de gezondheid van het hart. Volgens studies kunnen de omega-3-vetzuren in sardines de triglyceride spiegels in het lichaam helpen verlagen, het goede cholesterol verhogen en ontstekingen in het lichaam verminderen. Het American Journal of Clinical Nutrition vond een vermindering van hartziekten bij vrouwen die koudwatervis aten.
7. Linzen
Internationale studies hebben aangetoond dat mensen die een dieet met veel peulvruchten eten (met name linzen) een verminderd risico op hartaandoeningen hebben. Dit komt door het feit dat linzen helpen bij het verlagen van hoge bloeddruk, wat een van de vroege waarschuwingssignalen is voor hartziekten. Linzen bevatten ook veel eiwitten, magnesium en kalium, waardoor het risico op plaque in de bloedvaten kan worden verminderd.
8. Amandelen
Amandelen zijn eigenlijk een zeer gezonde (en smakelijke) manier om jouw slechte cholesterolgehalte te verminderen en de opname van LDL te voorkomen dankzij een grote hoeveelheid plantensterolen. Volgens studies aan de Universiteit van Toronto kunnen mensen die een dieet eten dat uit amandelen bestaat, hun risico op hartziekten met maximaal 28% verlagen.
9. Granaatappels
Granaatappels hebben een unieke mix van antioxidanten die helpen de oxidatie van plaque in de wanden van de slagaders te voorkomen. In feite toonde een onderzoek aan dat patiënten met aderverkalking daadwerkelijk in staat waren om de plaque, die zich opeengehoopt had in hun arteriële wanden, te verminderen door dagelijks 273 ml granaatappelsap te drinken.
10. Bosbessen
Bosbessen worden met reden een 'superfood' genoemd. Deze heerlijke bessen helpen niet alleen het ouder worden te bestrijden met een rijke dosis antioxidanten, maar ze kunnen ook de opbouw van cholesterol in de wanden van jouw bloedvaten verminderen. Men heeft ook ontdekt dat bosbessen vrije radicalen elimineren die kanker kunnen veroorzaken, evenals hartaandoeningen.
11. Bieten
Onderzoek heeft uitgewezen dat bieten een uitstekende bron van foliumzuur en betaine zijn. Van beiden is bekend dat ze het risico op hartaandoeningen verminderen en helpen bij het verlagen van dehomocysteïne niveaus in het lichaam. Het is bekend dat homocysteïne het risico op hartziekten verhoogt door een ontsteking te veroorzaken die de hartspier kan beschadigen.
12. Zalm
Dankzij het feit dat het een vette vis is die rijk is aan omega-3-vetzuren, is uit onderzoek gebleken dat zalm het risico op hart- en vaatziekten kan verlagen door het gehalte aan triglyceriden in het lichaam te verlagen. Men heeft ook ontdekt dat zalm bloedstolsels kan voorkomen en vernauwde bloedvaten uitzet.
13. Kurkuma
Kurkuma wint terrein in de voedings- en fitnessindustrie vanwege de vele voordelen voor de gezondheid, vooral als het gaat om de gezondheid van het hart. Een actieve verbinding bekend alscurcumine is in hoge levels aanwezig in kurkuma. Dit kan helpen bij het blokkeren van biochemische reacties die actief zijn bij harthypertrofie (vergroting van het hart). Het kan ook elke ontsteking in de bloedvaten, die bijdragen aan hoge bloeddruk, verminderen.
14. Chia Zaden
Chia zaden kunnen klein zijn, maar ze zijn zeker krachtig als het gaat om voedingswaarde en heilzaamheid voor de gezondheid van jouw hart. Dankzij hun hoge gehalte aan antioxidanten en omega-3's, verlagen chia zaden jouw cholesterol en verbeteren de hartfunctie op een natuurlijke manier. Sommige mensen houden ervan om ze in hun smoothies te doen - anderen maken een chia "pudding" met fruit om van te genieten met het ontbijt. Ongeacht hoe je ervan geniet, het gaat om de blijvende voordelen.
15. Appels
Ze zeggen dat een appel per dag de dokter weghoudt en die bewering is zeker waar. Onderzoek heeft aangetoond dat appels gevuld zijn met voedzame antioxidanten, vitamines en mineralen die kunnen helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het 

WANNEER JE 1X PER WEEK GAAT ZWEMMEN.... / GEZONDHEID

Ben jij een echte waterrat en kan je geen moment wachten om de zee of het zwembad in te duiken? Of ben je meer een vakantie zwemmer en neem je alleen een duik om af te koelen? Wij hebben 9 reden voor je op een rij gezet om nog veel vaker het zwembad in te duiken. Zwemmen is namelijk enorm gezond voor je! Wanneer je deze 9 voordelen van zwemmen weet zal je niet kunnen wachten om je badkleding tevoorschijn te halen.
1. Sterke spieren
Zwemmen is een hele goede manier om je spieren te versterken. Bij de bewegingen die je bij de verschillende soorten zwemtechnieken maakt gebruikt je zo goed als alle spieren in je lichaam. Het maakt niet uit of je de borstcrawl, vlinderslag of schoolslag doet. Je spieren worden flink aan het werk gezet waardoor je sterker wordt.
2. Blijf op gewicht
Zwemmen verbrand meer calorieën dan hardlopen. In plaats van een uur te joggen kan je beter een half uur baantjes trekken. Dit maakt zwemmen een hele goede sport om te beoefenen wanneer je graag wat kilo’s wil afvallen.
3. Anti-stress
In het water komt je geest helemaal tot rust. Het geluid van het water, het gevoel gewichtsloos te zijn. Het is heerlijk om op je rug te drijven en de gedempte geluiden onder water te horen. Dit maakt zwemmen een zeer effectief anti-stress middel. Heb je een drukke week achter de rug en veel aan je hoofd, ga dan lekker naar het zwembad.
4. Blijf jong
Het is geen geheim dat sporten goed is voor je lijf. Maar nu blijkt een zwembad een beetje te lijken of de Fontein van de Eeuwige Jeugd. Regelmatig zwemmen vertraagt namelijk het verouderingsproces. Dit komt doordat het de bloeddruk verlaagt, spieren versterkt en je doorbloeding stimuleert. Hierdoor blijft je lichaam gezond en je huid en vitale organen in top conditie.
5. Maakt je slimmer
Sporten is niet alleen goed voor je lijf maar ook voor je geest. Australische onderzoekers hebben onderzocht of zwemmen je ook slimmer kan maken. Ze volgende twee groepen kinderen waarvan 1 groep vaak ging zwemmen. Het bleek dat deze kinderen zich sneller ontwikkelde als het aankwam op taalontwikkeling, fijne motoriek en rekenen.
6. Goed voor hart en bloedvaten
Geregeld een baantje trekken in het zwembad heeft ook een hele goede invloed op je hart en bloedvaten. Door het zwemmen bouw je conditie op. Je hart wordt sterker, je uithoudingsvermogen beter, je longinhoud groten en dit helpt allemaal om je bloedvaten, hart en zuurstofopname te verbeteren.
7. Soepel bewegen
Wanneer je last hebt van stijve en pijnlijke spieren of gewrichten kan het lastig zijn voldoende te bewegen. Toch is het enorm belangrijk om in deze gevallen juist niet op de bank te blijven zitten maar iedere dag voldoende te bewegen. Zwemmen is een perfecte sport om te beoefenen wanneer je last hebt van je spieren of gewrichten. Door het water komt er veel minder druk op je gewrichten te staan. Hierdoor kan je soepeler in het water bewegen wat een gunstig effect heeft.
8. Verbeterde houding
Wanneer je iedere week gaat zwemmen zal dit ook invloed hebben op je houding. Door de bewegingen die je in het water maakt worden bepaalde spieren versterkt. Deze spieren in je rug, benen en schouders zorgen ervoor dat je houding verbetert. Je zal rechter op gaan staan en zitten. Zwemmen verbetert daarnaast ook je evenwicht en balans. Ook dit draagt bij aan een verbetering van je houding.
9. Lenig
Van zwemmen wordt je lenig. De bewegingen die je in het zwembad maakt tijdens het trekken van een baantje komen overeen met een groot aantal bewegingen die ook bijvoorbeeld pilates worden gebruikt. Het maakt de spieren langer en je gewrichten soepeler. /
Delen

 MOOI HE ?!💙


€ 109,95 / GA HIER NAAR DESIGUAL

OVERSIZED TRUI MET PATCHMOUWEN MIRTATECHNOLOGIE GEEFT STRESS MAAR WAAROM? / GEZONDHEID


We leven in een digitaal luilekkerland. Je kunt het zo gek niet bedenken en er is wel een uitvinding voor om het makkelijker te maken. Van maaltijdboxen tot e-bikes en van navigatie tot smartphones. Ondanks deze overdaad aan gemak, lijken we gestrester dan ooit. Hoe kan dat?
Eén op de acht werknemers heeft te maken met een burn-out en volgens de Wereldgezondheidsorganisatie is een depressie in 2020 de op één na belangrijkste ziekte. Ze voorspellen zelfs dat het tien jaar later, in 2030, de belangrijkste ziekte is. Dat klinkt nu nog als de verre toekomst, maar echt ver weg is het niet meer. Hoe kan het dat we ondanks al het gemak dat we hebben, gestrester dan ooit lijken? Psychiater Witte Hoogendijk legt het uit.

1. We zitten in een tussenfase
Witte Hoogendijk: “Dingen lijken steeds makkelijker te worden, maar zijn het nog niet. Dit komt onder andere door een heleboel kinderziektes waar we nog doorheen moeten. Alles is nog in ontwikkeling en er zijn nu nog veel halffabricaten op markt, zoals de e-mail en de fax vroeger. Deze ontwikkelingen stranden op den duur, maar je investeert er eerst wel veel tijd in. Tijd om het te leren kennen en om eraan te wennen. Als je jong bent, gaat dit makkelijk, op middelbare leeftijd gaat het moeilijk en als je oud bent, gaat het helemaal niet meer. Dat levert allemaal stress op.”
2. We krijgen te veel informatie binnen
“Er is geen belemmering meer in afstand en tijd”, vertelt Hoogendijk. “Dat maakt dat de hele wereld op ieder moment bij je binnen kan komen. En dan is er ook nog eens geen filter op de inhoud. Je kunt niet meer vertrouwen op jouw zuil of omroep die een selectie voor je maakt. Informatie komt nu ongecensureerd bij je binnen. Hierdoor krijgen we twintig keer zoveel informatie over ons heen als twintig jaar geleden. En zelfs het nieuws is een halffabricaat geworden. Vroeger had het een kop en een staart, nu is het heel fragmentarisch. Iedere dag krijgen we een plukje informatie en de volgende dag wordt het weer tegengesproken. Moeten we daar allemaal voor openstaan? Moeten we daar onze tijd wel aan besteden?”
3. Alle ontwikkelingen drijven af van wie we zijn
Hoogendijk: “Je bent met je psyche steeds vaker op een plek waar je lichaam niet is. Je lichaam zit op de bank te niksen en met je psyche maak je de grootste avonturen. Dat vermindert je behoefte om te bewegen of om naar buiten te gaan. Het is eigenlijk heel raar dat we nu, in een heel korte tijd, zo ontzettend passief zijn geworden en veel binnen blijven. Natuurlijk is het leuk en ontspannen, maar het heeft een keerzijde. Al deze ontwikkelingen drijven ons af van wie we zijn en waar we voor gebouwd zijn. Dat maakt dat je minder goed in je vel zit en kwetsbaarder bent voor stress.”

Wel technologie, geen stress – 5 tips
Je smartphone en laptop bij het grofvuil zetten, is waarschijnlijk geen optie. Hoe ga je hier dan toch op een gezonde en stressloze manier?

1. Verminder de stressoren. “Zorg dat de stressoren minder worden. Zet de eerste twee uur van je werkdag je mobiel uit om dingen te doen die belangrijk voor je zijn”, adviseert Hoogendijk.
2. Troost je met het idee dat je niet de enige bent. Hoogendijk: “Stressgevoelens horen bij de mens. Het is daarom meer een probleem van de soort dan van het individu alleen. Vind troost in het idee dat je niet de enige bent. En laat je niet foppen door Facebook, waar het lijkt alsof iedereen succesvol en gelukkig is. Iedereen heeft dit soort gevoelens.”
3. Geef het juiste voorbeeld. Opvoedcoach Liesbeth Hop: “Ouders moeten een bewustzijnsslag maken. Ze zijn net zo schuldig aan overmatig en bijna dwangmatig smartphonegebruik als hun kinderen. Ouders moeten meer hun opvoedrol pakken en
heel duidelijke regels stellen. Al moeten zij zich daar zelf op de eerste plaats aan houden. Het geluk van het gezin hangt af van de mate waarin er contact is. En als het bewustzijn groeit bij volwassenen, gaat ook het stressniveau enigszins naar beneden. Ook geef je zo een gezond voorbeeld aan je kinderen.”
4. Heb een beetje geduld. Hoogendijk: “Ik verwacht dat het allemaal wel goed komt. Halffabricaten leiden uiteindelijk tot fabricaten die ons vooral gemak zullen geven. Op den duur raken we gewend aan het filteren en selecteren van informatie en weten we hoe we het beste van technologie gebruik kunnen maken, zonder er last van te hebben. Het is een fase waar we nu doorheen moeten.”
5. Focus je op de positieve kant. Hop: “Vergeet ook niet dat technologie heel mooie dingen oplevert. Het is toch geweldig dat een oma in Australië met haar kleinkinderen kan skypen? Belangrijk is alleen dat je de controle houdt. Gelukkig heb je dat voor een deel zelf in de hand.”.Ga hier naar Transavia

Delen / 
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

6 DINGEN DIE VOCHT VASTHOUDEN EN HOE ZE TE VERMIJDEN / GEZONDHEID
Vocht wordt vastgehouden doordat er water in weefsel wordt opgehoopt. Dit komt door een onevenwichtigheid in het vloeistofniveau in het lichaam. Het menselijk lichaam is een complex systeem van hormonen, wat invloed heeft op het vloeistofniveau in het lichaam. Daarom is het overmatig consumeren van water geen probleem aangezien het vergaat door het transpireren en urineren.

Uitdroging :Het onvoldoende innemen van water kan het lichaam uitdrogen, wat water nodig heeft om te overleven. Hierdoor kunnen er ook zwellingen in weefsel ontstaan.
Overmatig natriuminname :Een overmatige inname van natrium en een verminderde inname van water kan ervoor zorgen dat er vocht wordt vastgehouden.
Tekort vitamine B6 :Er wordt vaak vocht vastgehouden als er een tekort is aan vitamine B6 in je lichaam. Banaan, tonijn, aardappelen, zonnebloempitten, pistachenoten of kip bevatten veel vitamine B6, dus eventueel goed voor als je een tekort hebt aan vitamine B6.
Tekort kalium
Kalium zorgt vaak ervoor dat het lichaam vocht vasthoudt en voor een niet goede werking van organen. Dit komt doordat een van de belangrijkste rollen van kalium is om watergehalte in het lichaam te reguleren.
Bewerkte voedingsmiddelen
Bewerkt voedsel is vaak hoog in natrium en suiker, wat een van de belangrijkste oorzaken is van oedeem.
Dit zijn effectieve manieren om te voorkomen dat je lichaam vocht vasthoudt:
– Verminder de inname van zout
– Mijd het douchen met te heet water om uitdroging te voorkomen
– Mijd strakke kleding, dit kan namelijk de circulatie belemmeren
– Consumeer meer groenten en fruit
– Sport regelmatig om de circulatie in de benen te bevorderen. Vitamins.nl verkoopt producten voor iedereen die een gezonde levensstijl nastreeft. Van proteïne shakes voor sporters tot detox drankjes voor feestgangers. En nog veel meer! Vitamins.nl heeft ruim 40 000 vitamines, mineralen, kruiden, theeën, homeopathie en voedingssupplementen online en bestelbaar. Ook is er keuze uit 28 000 drogisterij producten. Vitamins.nl is tevens leverancier van AMISET producten. AMISET producten zijn hoogwaardige voedingssupplementen en functionele voedingsproducten die het lichaam stimuleren om fit en gezond te blijven.Klik hier en ga naar winkel Vitamins.nl

4 OEFENINGEN VOOR EEN STEVIGER VLAKKERE BUIK NA JE 40STE / GEZONDHEID

Wanneer je de leeftijd van veertig bereikt, wordt het moeilijk om je lichaam bij te houden. Het punt is dat je lichaam anders reageert op dieet en trainingen. Je verlangen en hard werken kunnen echter wonderen verrichten. Volg gewoon je dromen om het perfecte lichaam te bereiken!
De buik is een van de probleemgebieden voor vrouwen na 40 jaar. Je buik mooi houden na 40 is niet alleen moeilijker, het kan ook pijnlijk zijn als je gezondheidsproblemen hebt die je verhinderen alle bewegingen te doen die je moet doen voor een plattere buik .
Yip Pilates...naast Yoga doe ik ook aan Pilates bewegingen. En ik raadt dit jullie echt aan !
Deze 4 bewegingen strekken je nek en rug uit terwijl je je kern bouwt. Om deze oefeningen uit te voeren hoeft je hoofd, nek of schouders niet op te tillen. Onze Pilates-workout bevat oefeningen zoals Roll Down, Inverted V-Plank, Plank en Single Leg-liften. Als je echter perfecte resultaten wilt bereiken, vergeet dan niet om deze training te combineren met een goed dieet. Probeer voedingsmiddelen te combineren die eiwitten, koolhydraten en gezonde vetten bevatten. Drink voldoende water om je lichaam gehydrateerd te houden.
Je moet deze oefeningen 3 tot 5 keer per week, gedurende 6 weken, uitvoeren. Werk hard en je krijgt wat je verdient! Welnu, scroll naar beneden om te zien hoe deze bewegingen worden uitgevoerd!
12-02-2018 / Sara
1. Roll Down
WjTD7L
2. Inverted V-Plank
eedd8b8075ff1fd5_PikePlank
3. Plank
Exercise-16-Walking-Plank-1
4. Single Leg Lift
SingleLeg-HipLift

Klik op link en kijk snel bij braidamsterdam.com
Make the most of now.
Comfortable apparel designed to wear with confidence.Anytime - Any day - AnywhereDIT ZEGT JE HAAR OVER JE GEZONDHEID / GEZONDHEID

Probeert je haar je iets te vertellen over je gezondheid? Misschien. Sommige ziektes en medicijnen beïnvloeden je haar. Maar soms moet je ook gewoon beter voor je haar en hoofdhuid zorgen. Wat is mythe en wat is een feit. We zetten het voor je op een rij.                
Roos - Als je roos hebt, schaam je je misschien en bovendien jeukt het ook nog eens, maar roos is beslist niet schadelijk voor je gezondheid. Je kunt het beste een anti-roosshampoo gebruiken. Helpt de shampoo niet, ga dan voor advies naar je huisarts. Is de roos geel en vettig, dan is er misschien sprake van seborrhoïsch eczeem. Dit is een schilferige huidaandoening. De huidcellen delen zich vele malen sneller dan gebruikelijk en afgestorven cellen laten in kleine droge plakjes los: de schilfers.
Het beste medicijn is ketoconazol. Dit is verkrijgbaar in shampoo en als zalf. De shampoo in een lichte concentratie bij de drogist en apotheek, in hogere concentratie en als zalf alleen via de huisarts.

Haaruitval- Je verliest ongeveer 100 haren per dag. Dit is normaal. Verlies je opeens heel veel haar, dan hoeft er niet per se iets ernstigs aan de hand te zijn. Een shock – denk aan een operatie, bevalling, medicatie, crashdieet, stress of schildklierprobleem – kan ervoor zorgen dat het haar in de rustfase blijft. Na twee of drie maanden valt het haar alsnog uit. Het lijkt dan 'met bosjes tegelijk' uit te vallen. Meestal groeit het meteen weer aan. Zo niet, ga dan naar je huisarts voor advies.

Pleksgewijze kaalheid- Bij pleksgewijze kaalheid (alopecia areata) valt je immuunsysteem per vergissing je haarfollikels aan. Dit veroorzaakt plotselinge haaruitval. De meeste mensen krijgen één of twee kale plekken. Soms valt heel het haar uit. Deze vorm van haaruitval is niet schadelijk, maar psychologisch gezien is het heel vervelend.

Zon- Te veel zon verandert je haar in een droge en broze brij. Het breekt gemakkelijk. Heb je al dun haar van jezelf, dan riskeer je bovendien een zonnesteek. Haarverzorgingsproducten met zonnebrandmiddel bieden enige bescherming. Het dragen van een hoofddeksel is aan te raden.

Dieet- In extreme gevallen kan een crashdieet haarverlies veroorzaken. Om gezond te blijven, heeft haar proteïne en ijzer nodig evenals omega-3 vetzuren, zink en vitamine A. Lage calorie diëten missen deze stoffen vaak en kunnen haargroei belemmeren. Vaak ziet het haar er dof en futloos uit. Met deze voeding kun je de conditie van je haar verbeteren.

Grijs- Grijs worden heeft niet altijd met je leeftijd te maken. Ben je nog geen 40 en zie je meer dan een paar grijze haren, dan is dit genetisch bepaald. Het hoeft niets te zeggen over een slechte gezondheid. Echter, bloedarmoede, schildklierproblemen, een tekort aan vitamine B12 en vitiligo kunnen ten grondslag liggen aan het vroegtijdig grijs worden.

Drukken, trekken, stylen- Te sterk aan het haar trekken, bijvoorbeeld bij het maken van een paardenstaart of vlechten, kan de haarwortels beschadigen en ervoor zorgen dat het haar breekt of uitvalt. Extra druk op het haar, bijvoorbeeld bij hairextensions en haarstukjes, veroorzaakt soms ook haaruitval.
Te veel stylen maakt je haar zwak. Denk aan föhnen of zelfs te vaak borstelen. Het beschadigt de buitenste laag van je haar. Komt de kern van je haar bloot te liggen, dan wordt het droog en dof. Omdat hier geen sprake is van permanente haarbeschadiging, kun je het beste je haar afknippen.

Medicatie- Sommige medicijnen, zoals antidepressiva, de anticonceptiepil, bètablokkers, NSAID's en geneesmiddelen tegen jicht, artritis en een hoge bloeddruk, veroorzaken haaruitval. Stop je met de medicatie, dan komt de haargroei meestal terug. Vraag je arts altijd naar mogelijke bijwerkingen van medicijnen.€ 15,90 / Klik hier voor shopping by 2b-natural
Opgedragen aan op droog haar, PHYTOSQUAM permanent verwijdert roos terwijl hydratatie en glans aan het haar.De romige formule, verrijkt met actieve plantaardige sublimers, hydrateert en herstructureert de haarvezel. Permanent vrijgelaten uit roos, haar herwint flexibiliteit, zijdezacht en glad. Droog haar /Roos /Hoofdschilfers
€ 14,00 / Klik hier voor shopping by 2b-natural
Dankzij het hoge gehalte Progénium wordt de weerstand van het haar zeer efficiënt versterkt bij elke wasbeurt.Hoe meer het wordt gebruikt, hoe beter de hoofdhuid wordt beschermd en hoe gezonder en mooier het haar wordt. Dankzij zijn hoge gehalte verzachtende bestanddelen haver en amandelmelk wordt het haar heerlijk zacht en glanzend.Ohytoprogenium zorgt dagelijks voor de beste bescherming en verzorging van uw haar.
LAST VAN EEN SLECHTE HUID? DAN HEB JE MISSCHIEN OOK LAST VAN JE DARMEN! / GEZONDHEID

Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

Er zijn heel veel vrouwen die kampen met huidproblemen. Van rode vlekken tot pukkels en puistjes: vele mensen met huidproblemen durven de deur niet meer uit zonder make-up. Heb je tegelijkertijd last van darmproblemen? Dan kunnen deze twee meer met elkaar te maken hebben dan je zou denken. 
Disbalans :Wanneer iemand last heeft van acne, is er sprake van een ontstekingsproces in de huid; je huid reageert als het ware ‘allergisch’ op bepaalde dingen waar een ander gewoon goed tegen kan. Het is dan ook raadzaam om ervoor te zorgen dat je lichaam minder heftig gaat reageren door het natuurlijk evenwicht in je lichaam te herstellen. Wanneer er een hevige afweerreactie in de huid plaatsvindt, is dit vaak in het gehele lichaam het geval. Vaak gaat acne dan ook gepaard met een disbalans in de darmen (dysbiose en SIBO). Het behandelen van de deze disbalans kan er dan ook toe leiden dat de huid enorm opknapt. Om je darmen weer tot rust te brengen kun je het volgende doen: Eet voeding met zo min mogelijk snelle koolhydraten en suiker en laat alcohol even staan.
 • Schrap een tijdje gluten en lactose uit je dieet; dit kan voor veel mensen voor rustige darmen zorgen.
 • Probeer iedere nacht acht uren te slapen, veel te bewegen en voldoende te ontspannen.
 • Kies voor goede vetten en vermijd slechte vetten zoals verzadigde vetzuren en transvetten. Slik eventueel omega 3-vetzuren.
 • Eet voldoende groenten en vezels voor een optimale darmwerking.
 • Krijg je met je huidige dieet te weinig vitamines en andere belangrijke stoffen binnen, dan kunnen extra vitamine Dprobiotica en bijvoorbeeld astaxanthine een heleboel voor je lichaam en huis betekenen. Ook kunnen deze vitaminen ontstekingsremmend werken. 
 • Doe je een poging om de balans in je darmen terug te brengen, dan gaat hier wel wat tijd overheen. Probeer het dan ook minstens vier weken maar liever nog langer om te kijken wat de uitwerking is op je lichaam en huid.
€ 7,39
Klik hier voordeeldrogisterij.nl
De Lucovitaal Visolie Super Omega 3-6 Capsules zijn tabletten met omega 3 vetzuren EPA en DHA, deze hebben een positieve werking aan de normale werking van uw hart. DHA is bij een dagelijkse inname goed voor de hersenfunctie en het gezichtsvermogen. Vitamine E heeft een anti oxidatieve werking, dit helpt uw lichaamscellen te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Eenmaal daags 2 capsules met water innemen, aanbevolen hoeveelheid niet overschrijden.


€ 7,39
Klik hier voordeeldrogisterij.nl
Vitamine D3 25 mcg van Lucovitaal® verhoogt de opname van kalk in de botten, zorgt mede voor een goede weerstand en komt ingemakkelijk slikbare capsules. Vitamine D wordt in de huid gevormd onder invloed van zonlicht. Inname van extra vitamine D wordt door de Gezondheidsraad aanbevolen voor mensen met een donkere huidskleur, mensen die niet voldoende buiten komen, zwangere vrouwen, vrouwen vanaf 50 jaar en mannen vanaf 70 jaar. Vitamine D zorgt voor de opbouw en het behoud van sterke botten en tanden.€ 15,95
Klik hier voordeeldrogisterij.nl

De Lucovitaal Supplement - Vezelpoeder 300 gram is een natuurlijke formule die voor 70% uit Psyllium Husk vezels bestaat. Helpt de darmen, de stoelgang en spijsvertering gezond te houden. Inuline bevordert de groei van bacteriën die belangrijk zijn voor een gezonde darmflora. Lucovitaal Colon ondersteunt niet alleen een goede darmfunctie, maar werkt ook bij het voorkomen van aambeien.

€ 9,79
Klik hier voordeeldrogisterij.nlDe Lucovitaal Probiotica 6 Bacterie stammen zijn kauwtabletten die dragen bij aan de natuurlijke weerstand. Een groot deel van de weerstand wordt bepaald in uw darmen, om de gezondheid van en in uw darmen te verbeteren zijn er deze tabletten. Deze tabletten zijn voorzien van een dubbele beschermlaag, dit zorgt er voor dat de miljoenen goede bacterien levend in de darmen terecht komen en zich hier kunnen vermeningvuldigen. U mag deze kauwtabletten 1x per dag innemen en ook maar 1 tablet per keer.

Populaire posts