HOTSPOT

De leukste, tofste en hipste hotspots vind je hier!
Wil je weten waar je lekker kunt eten? Ben jij op zoek naar een toffe plek? Ga je graag naar de lekkerste foodfestivals? Hier vind je een verzameling van alle ...the place to be



RESTAURANT SIL / HOTSPOT



lekker en lokaal eten, dat doe je bij het pop-up restaurant Sil in Rotterdam. Bij Sil krijgt je niet de alledaagse gerechten voorgeschoteld. Denk eerder aan bijvangst, wilde ganzen, haantjes en bokjes. En de kooktechnieken die ze gebruiken, zijn oeroud. Weer eens wat anders!
Restaurant Sil kookt bewust met verse, duurzame en veelal onbekende producten. Er zijn maar negen tafels, zij willen het gezellig en knus houden.


Het menu bij Sil
Het menu bij Sil staat vol met lekkere veggies en vlees. De gerechten klinken bijzonder en culinair. Je eet er bijvoorbeeld een bloemkool espuma met raapsteelolie, bloemzuurcreme en lijnzaadkrokant of een Harder met rivierkreeft, rammenas en gekonfijte tomaat. De bijvangst is met linzen, cowder en geroosterde venkel. De toetjes zijn aan de gezonde kant. Zo serveren ze er een pompoentaart karnemelk-ijs met kaneel en karamel of een gekarameliseerde perentaart. 


Eet niet te veel van te voren, want je kiest voor minimaal een 3- en maximaal een 5-gangenmenu met bijpassende wijnen en sappen.




Kleurrijk, een tikkeltje gewaagd maar vooral met een leuke twist: deze retro brunchtafel is helemaal on trend. En jij kunt hem winnen! Wij verloten deze complete set voor maar liefst vier personen. Zo wordt Pasen echt een feestje aan tafel!
Win een gedekte brunchtafel!
Met deze kleurrijke en retro items 
t.w.v. € 475.
Doe mee & win!
Dit kleurrijke brunchpakket heeft alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze brunch en een tafel vol lachende gezichten. Word jij ook zo vrolijk van deze gedekte tafel? Laat ons hieronder weten waarom en met wie jij samen zou willen brunchen. Wie weet is deze brunchtafel t.w.v. € 475 binnenkort van jou! Meedoen kan tot 14 april 2019.


De winnaar wordt bekend gemaakt op vrijdag 14 april 2019 en krijgt per e-mail persoonlijk bericht. Gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet verstrekt aan derden. Ga snel hier naar fonq/en doe mee met de winactie!



WESS / HOTSPOT


Je gaat je helemaal op je plek voelen bij WES eettentje in het Oude Noorden van Rotterdam. De nieuwe hotspot heeft een filmisch decor à la Wes Anderson, waarin je kunt genieten van gerechten uit de Joods-Perzische keuken.  

Een eettentje in het Oude-Noorden dat voelt alsof het er altijd is geweest; voor mensen uit de buurt, toevallige voorbijgangers en vaste gasten van toen en nu. Hier gaat je ochtend moeiteloos over van middag naar avond. Het altijd drukke Rotterdam Noord heeft een nieuw rustpunt gevonden met WES.
WES is heel geschikt om met groepen te gaan eten; of dat nu twee vriendinnen zijn of al je collega’s. Voor 25 euro per persoon bestel je een ‘tafeltje vol’ eten, met een selectie van de chef. Maar als je liever zelf wilt kiezen, kan dat natuurlijk ook. Kies uit gerechten als tabouleh, falafel, linzensoep of gestoofde lamsnek. Alles op de kaart is de hele dag door te bestellen.
Voor vegetariërs staat er genoeg op de kaart, maar ook alleseters zijn met gestoofde eendenbout en makreelsalade prima op hun plek. Alle gerechten van WES zijn goed betaalbaar, en dat maakt ons alleen nog maar enthousiaster.
Alleen langs voor een snelle lunch of relaxte borrel? Op de kaart vind je natuurlijk ook mezze: dan krijg je gewoon een beetje van alles. Bloemkoolkroketten met gorgonzola! of een bagel met gegrilde groenten en/of baba ganoush die je er ook kunt bestellen...hmmmm?!
Het adres van WES eettentje in Rotterdam
Benthuizerstraat 94a
3035 CR Rotterdam /
https://wesrotterdam.nl/





MOOI HE ?! 



iittala is een Fins ontwerpbedrijf dat zich in huishoudelijke producten specialiseert. De Iittala groep heeft een sterke marktpositie in verschillende landen. De producten worden gemaakt met een modern Scandinavisch ontwerp. De producten van Iittala zijn gebruiksvriendelijk en functioneel maar van een hoge kwaliteit. Zo zijn de producten jarenlang te gebruiken! De producten van iittala brengen schoonheid en vreugd mee in ieder moment van de dag. Het assortiment bevat simpele producten zoals blanco schotels tot kleurrijke schalen€ 21,90 / fonq-iitala















BACKYARD / HOTSPOT

Een urban achtertuin in hartje Rotterdam, dat is het onlangs geopende Backyard. De eigenaren hebben als missie om vegan eten van zijn stoffige image af te helpen en slagen daarin met rijk gevulde sharing platters, maar ook een heerlijke pulled no chicken en de lekkerste fajita flatbread. Een hippe formule in een moderne huiskamersetting.

Een feel good formule met huiselijke uitstraling, Lekker ontbijten met lokaal gebrande koffie, brunchen met vrienden, lunchen tijdens het winkelen, borrelen met lokale biertjes en vegan wijnen, dineren met een gezelschap of cocktails doen voor het stappen. Bij BACKYARD kun je heel de dag terecht. All day real food, fresh drinks & feel good vibes! ADRES:Korte Hoogenstraat 14 - Rotterdam





WE LOVE FONQ 💋 
Trend : natuurlijke materialen


Natuurlijke voeding is al een aantal jaar flink in opkomst en die natuurlijke trend zet zich nu ook door naar de tafelaankleding. In de nieuwe serviescollecties staan steeds meer natuurlijke materialen, vormen en kleuren centraal. Mokken van geglazuurd keramiek, aardewerken schalen, houten serveerplanken, bamboe kommetjes en borden met betonlook zijn populair. De combinatie van deze items zorgt voor een rustig stijlvol palet op tafelTrend fonq.nl


GOUD!! NIEUWE TENT VAN HERMAN DE BLIJKER / HOTSPOT

Goud! Dit is de nieuwe tent van Herman den Blijker
We zijn er nog niet geweest , want hij gaat pas in Januari 2019 open, maar believe me ..wij zijn als eersten daar!!

Een paar maanden geleden werd bekend dat de Herman FG Bistro van Francois Geurds had overgenomen. Francois wilde zich volledig richten op zijn twee andere sterrenzaken onder de Hofbogen en verkocht zijn bistro.

Las Palmas / Herman den Blijker verkocht zelf afgelopen jaar al zijn restaurant Las Palmas in Rotterdam aan Eveline Wu uit Eindhoven. De Rotterdamse kok gaat Goud runnen in samenwerking met Nick de Kousemaeker, voormalig chef-kok van Las Palmas.
Zijn nieuwe restaurant Goud gaat in januari open, maar smulpapen kunnen nu al als eerste ‘de sfeer en kaart willen komen proeven’, aldus een woordvoerder van Goud. Wij zijn benieuwd!

WE LOVE FONQ 💋 
Trend : natuurlijke materialen




Natuurlijke voeding is al een aantal jaar flink in opkomst en die natuurlijke trend zet zich nu ook door naar de tafelaankleding. In de nieuwe serviescollecties staan steeds meer natuurlijke materialen, vormen en kleuren centraal. Mokken van geglazuurd keramiek, aardewerken schalen, houten serveerplanken, bamboe kommetjes en borden met betonlook zijn populair. De combinatie van deze items zorgt voor een rustig stijlvol palet op tafelTrend fonq.nl


Een urban achtertuin in hartje Rotterdam, dat is het onlangs geopende Backyard. De eigenaren hebben als missie om vegan eten van zijn stoffige image af te helpen en slagen daarin met rijk gevulde sharing platters, maar ook een heerlijke pulled no chicken en de lekkerste fajita flatbread. Een hippe formule in een moderne huiskamersetting.

Een feel good formule met huiselijke uitstraling, Lekker ontbijten met lokaal gebrande koffie, brunchen met vrienden, lunchen tijdens het winkelen, borrelen met lokale biertjes en vegan wijnen, dineren met een gezelschap of cocktails doen voor het stappen. Bij BACKYARD kun je heel de dag terecht. All day real food, fresh drinks & feel good vibes! ADRES:Korte Hoogenstraat 14 - Rotterdam






WE LOVE FONQ 💋 
Trend : natuurlijke materialen


Natuurlijke voeding is al een aantal jaar flink in opkomst en die natuurlijke trend zet zich nu ook door naar de tafelaankleding. In de nieuwe serviescollecties staan steeds meer natuurlijke materialen, vormen en kleuren centraal. Mokken van geglazuurd keramiek, aardewerken schalen, houten serveerplanken, bamboe kommetjes en borden met betonlook zijn populair. De combinatie van deze items zorgt voor een rustig stijlvol palet op tafelTrend fonq.nl








Chef David Chang leerde het ambacht in Japan en bracht zijn culinaire favoriet naar Amerika. En aantal jaren is het concept ook in Nederland die ramen serveren, maar de laatste 2 jaren is het meer naar voren gekomen en is het een echte food trend geworden!!

Ramen is een Japanse maaltijdsoep met vier onderdelen: een basissaus (tare), bouillon, noedels en toppings. De onderdelen staan kant-en-klaar in de keuken en worden op bestelling samengevoegd in een kom. De meeste restaurants hebben meerde tares en bouillons, waaronder een vegetarische. In veel restaurants kun je kiezen uit shio-, shoyu-, miso- en tonkotsuramen. De eerste drie zijn smaakmakers (tare) die aan de bouillon worden toegevoegd, de vierde is een speciaal soort bouillon.

Noodles in Ramen
Ook de noodles zijn not your ordinary kind of noodles. De noodles worden gemaakt van bloem, water en kansui. Dat laatste is een mineraalrijkwater dat ervoor zorgt dat de noodles in het kokend hete water nog steeds lekker chewy blijven.
aast de verschillende soorten broths komt ramen ook nog in verschillende tares (basissen). De tare is een zoutige substantie dat onderin je schaal wordt gedaan. Zo heb je een shoyu (soya) basis wat het meest voorkomend, maar je ziet ook vaak shio (een zoutbasis) of miso (gefermenteerde bonen).

Toppings van Ramen
Dit varieert ook, maar meestal vind je bovenop je bowl of ramen cha siu (varkenpoot), een half zachtgekookt eitje, nori, lente ui en kun je het vaak ook nog eens uitbreiden met ander yummy stuff zoals kimchi of bamboo.De gebruikte toppings hebben Japanse regionale- en seizoensvariaties. In de traditie van het Japanse Zen denken wordt de presentatie van de ramen gerealiseerd op een manier die de verschijning in balans brengt met voedingswaarde en smaak.






De hotspots om ramen te eten? Goede Japanse restaurants hebben natuurlijk ramen op de kaart staan en kan je via verschillende site's vinden.Maar als je echt wil genieten, dan ga je vooral naar Hinoki Noodle Soup in Rotterdam aan de Keizerstraat.









Lekker healthy eten, dat kan bij Spirit in Rotterdam. Dit restaurant heeft een buffet-concept, waarbij je zelf kunt opscheppen. Met keuze uit vijftig verschillende gerechten voor ontbijt, lunch en diner. Alles is 100% vegetarisch (veelal vegan), onbespoten en puur uit de natuur. Van antipasta tot vegaburgers, maar ook een ruime keuze in salades én suikervrije taarten van hun eigen patisserie.
ADRES: Mariniersweg 9 in Rotterdam


Bij Spirit mag je zelf opscheppen. Het buffet biedt keuze uit vijftig verschillende gerechten voor ontbijt, lunch en diner, dranken en patisserie. Alles wordt dagelijks door onszelf bereid met uitsluitend 100% biologische en 100% vegetarische ingrediënten uit het seizoen. In de winter dus stevige vega-stamppotten en in de zomer fruitsalade met Hollandse bio-aardbeien.
Spirit draagt het bio-keurmerk van Stichting Keurmerk Agrarische Landbouw, zo weet je dus zeker dat alles wat je opschept 100% onbespoten en puur uit de natuur is.
Bij Spirit houden we rekening met verschillende dieetwensen, maar omdat alles in dezelfde keuken worden bereid, kunnen we niet garanderen dat alle gerechten volledig vrij zijn van allergenen.


The North Sea Jazz festival is coming in July 2018...en een van de locatie's waar het ook gehouden wordt van de North Sea Jazz  is natuurlijk weer net als altijd de" Dizzy Cafe" in Rotterdam. Want Als je zegt Jazz dan zeg je DIZZY dit is wel het bekendste Jazz Café van Rotterdam en ver daarbuiten. Er is een gezellige bar, een podium waar menig Jazz coryfee al heeft opgetreden en tegenwoordig buiten aan de achterzijde, is nu ook een geweldig mooie ruime binnentuin met een super mooi tuinmeubilair. Eind mei 2018 ga ik jullie zeker meer informeren over de volledige programma van The North Sea Jazz festival.... Maar nu iets heeeeeeel anders,namelijk.. 

STIRR GOES DIZZY!
De Rotterdamse cocktailbar Stirr is door tijdschrift Esquire uitgeroepen tot de beste nieuwe cocktailbar van het land. De vakjury besloot toen unaniem dat je voor een leuke avond en de beste cocktails hier moet zijn. Een primeur, want in de zes jaar dat de verkiezing wordt gehouden, is Stirr de eerste Rotterdamse winnaar. Tot nu toe ging de titel altijd naar een Amsterdamse bar. Maar volgens Esquire krijg je bij Stirr ‘de beste mengsels voor je geld, en zijn bijna alle drankjes zelfverzonnen. Desalniettemin zijn de cocktails stuk voor stuk van enorm hoog niveau, the Stirr is ook een van de coolste plekken van Rotterdam....maar ik heb nu de Breaking News voor jullie, want....


THE BREAKING NEWS!!!
De mannen van Stirr zullen de gedurende zomer seizoen 2018 hun cocktails ook maken in de geweldige tuin van Dizzy Cafe.
Jazz & Cocktail ...whohoooeee. Natuurlijk heb ik een kijkje genomen en moest en zal het zelf ook willen ervan. Wees vooral niet verbaasd als de bartenders van The Stirr je eerst het hemd van je lijf vragen voor ze aan het shaken slaan. Ze willen gewoon weten waar ze je écht een plezier mee doen, cocktailwise. Laat je gerust verrassen, deze mannen weten wat ze doen.
Ze serveren hun creaties in prachtig opgemaakte glazen, en voegen als belangrijkste ingrediënt een flinke vleug persoonlijke aandacht toe.


 
 

Je bent lekker achterover geleund op je loungebank , heerlijke muziek op de achtergrond en natuurlijk voor jou de speciaal gemaakte cocktail...ik had voor eventjes het gevoel alsof ik op een Caribisch eiland was en totaal vergeten dat ik eigenlijk nog steeds in Rotterdam ben :)


www.dizzy.nl

www. thestirr.nl


Nostra Rotterdam
Lunch Winebar
Van Oldenbarneveltstraat 127A
3012GT, Rotterdam
telefoon: 010 213 22 22
Vandaag heb ik met een vriendin gezellig geluncht bij Nostra Rotterdam... het was super, wilde deze dan ook vandaag graag met jullie delen, waarom,namelijk; zij hebben een cappuccino blote vrouw!! Het is inmiddels wel bekend bij jullie dat ik een koffie freak bent, vooral cappuccino, maar deze cappuccino is wel heel erg apart.
Er zijn een aantal zaakjes in Rotterdam waar ik dagelijks wel mijn shot haal...Nostra in Rotterdam aan de Oldebarnevelstraat is er 1 van. Ik kom graag daar, de koffie en de salades zijn gewoon te geweldig!


Maar wat het meest mij aanspreekt is de kunst die er ook aanwezig is en de design/ inrichting. Op dit moment hangen er twee grote schilderijen waar je je ogen niet van kan afhouden. Ik moet zeggen dat de kunstwerken bijna wel vergelijkbaar zijn met mijn art & Style! misschien dat ik daarom mijn ogen niet kon afhouden :))




Goedemiddag mevrouw,  wat kan ik voor u alvast inschenken; ik wil graag een cappuccino blote vrouw.
Weet u het wel zeker want wij hebben tegenwoordig ook een blote man; ...nee!!! maar dat wist ik helemaal niet
Welzeker! ; Nou geef mij dan maar een blote man :)...Love it!!!!!


Je begint dus zo ..:)


en je eindigt met een blote vrouw of een blote man...oow la laa !!




Bij Loes is een kleine gezellige lunchroom midden in het pittoreske Historisch Delfshaven waar Astrid Adelmeijer (h)eerlijk belegd brood, verse salades en soepen serveert. Je drinkt er bijzondere koffie van het Rotterdamse koffiebrander Giraffe Coffee Roasters met huisgemaakt gebak. En ik natuurlijk de coffee freak haal dagelijks wel mijn coffee to go!.

De thee komt van Theemaas en de verse vruchtensappen maakt ze zelf. Je kunt er gebruik maken van gratis wifi. Op vrijdag en zaterdag serveert zij ook een late (warme) lunch.
De locatie is uitstekend geschikt voor besloten zakelijke ontmoetingen zoals ontbijt- of lunchsessie, presentaties, vergaderingen en trainingen. De accommodatie is voorzien van een white-board, flip-over, smartscreen, beamer, vergadertafel en lessenaar.

Voorhaven 35
3025 HC Rotterdam
010 4773453


fonQ.nl

Populaire posts