Hennepolie.nl - Hennepolie en CBD olie producten

GROETEN UIT HOLLAND
DE MOOISTE TUINEN VAN NEDERLAND / GROETEN UIT HOLLANDBent jij ook zo graag in je tuin aan de slag? En vindtje het leuk om tuin-inspiratie op te doen? Er zijn in Nederland veel tuinen die je kunt bezichtigen. Ook voor een heerlijk dagje uit zeer de moeite waard !!!!


JAPANSE TUIN, DEN HAAG / NEE DIT IS NIET KYOTO, DEZE JAPANSE TUINBEVINDT ZICH IN DEN HAAG. WERKELIJK OOGVERBLINDEND!DE TUIN IS HEEL KWETSBAAR EN OM DIE REDEN SLECHTS 8 WEKEN PER JAAR GEOPEND


HORTUS BOTANICUS AMSTERDAM / DE BOTANISCHE TUIN IS GELEGEN VLAKBIJ ARTIS. ER BEVINDT ZICH O.A. EEN MONUMENTALE PALMENKAS DIE DATEERT UIT 1912.DE TUIN IS CIRCA 1,2 HA GROOT EN BEVAT MEER DAN ZESDUIZEND TROPISCHE EN INHEEMSE BOMEN EN PLANTEN  
PALEIS HET LOO, APELDOORN / PALEIS HET LOO HEEFT EEN PRACHTIGE TUIN MET DUIDELIJK INVLOEDEN VAN HET PALEIS VAN VERSAILLES.VANAF HET BALKON VAN HET PALEIS HEB JE EEN PRACHTIG UITZICHT OP DE TUIN. JE KUNT DAN ZIEN DAT DE ENE KANT VAN DE TUIN HET SPIEGELBEELD IS VAN DE ANDERE. BOTANISCHE TUINEN UTRECHT/ DEZE PRACHTIGE TUIN BEHOORT TOT DE UNIVERSITEIT VAN UTRECHT. JE VINDT ER DE MOOISTE PLANTEN UIT DE HELE WERELDEER DAN ZESDUIZEND TROPISCHE EN INHEEMSE BOMEN EN PLANTEN LANDGOED ELSWOUT /ELSWOUT IS EEN VAN DE OUDST BEWAARDE LANDGOEDEREN IN NEDERLAND. BEKEND OM DE PRACHTIGE PAADJES EN VELE BRUGGEN.LANDGOED ELSWOUT ZIET ER NOG MAGISCHER UIT TIJDENS DE WINTER. ER LOPEN PRACHTIGE HERTEN ROND.


ARBORETUM TROMPENBURG ROTTERDAM / PRACHTIG AANGELEGDE BOMEN- EN PLANTENTUIN GELEGEN AAN DE RAND VAN HET CENTRUM VAN ROTTERDAM.


KEUKENHOF, ZUID-HOLLAND /Dit prachtige bloemenpark trekt jaarlijks rond een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld 
KASTEEL EN LANDGOEDEREN TWICKEL, TWENTE / Te midden van een prachtig landgoed van 4000 hectare ligt Kasteel Twickel. Het landschap bestaat uit glooiende akkers, eeuwenoude eiken, bos, weilanden, heidevelden en vennen 

KASSTEELTUINEN, ARCEN /SPROOKJESACHTIG LANDGOED BIJ KASTEEL ARCEN


HORTUS BOTANICUS LEIDEN /HORTUS BOTANICUS LEIDEN IS DE OUDSTE NOG BESTAANDE BOTANISCHE TUIN VAN NEDERLAND EN STAAT VOL MET O.A. TROPISCHE VARENS, ORCHIDEEËN EN DISCHIDIA'S.


BELMONTE ARBORETUM / DE BOTANISCHE TUIN IN WAGENINGEN STAMT UIT DE 18E EEUW. ER GROEIEN HIER ONDER ANDERE SIERKERSEN, MAGNOLIA'S EN  RODODENDRONS.


PALEISTUIN, DEN HAAG /HET WERD VROEGER OOK WEL DE PRINCESSETUIN GENOEMD EN BEVINDT ZICH TUSSEN PALEIS NOORDEINDE EN DE PRINSESSEWAL IN DEN HAAG.


ROZENTUIN /DE PRINSENTUIN WERD IN 1626 AANGELEGD EN HEEFT EEN ROZENTUIN, KRUIDENTUIN EN MOOIE PADEN MET AAN BEIDE ZIJDEN HEGGEN


MONDO VERNE, LANDGRAAF / IN DE WERELDTUINEN VAN MONDO VERNE BEWONDER JE VOORNAMELIJK INTERNATIONALE TUINEN.HET PARK IS WEL 25 HECTARE GROOT EN RIJK AAN DIEREN, ATTRACTIES EN IS NATUURLIJK EEN PRACHTIGE OMGEVING OM DOORHEEN TE WANDELEN. PLEZIER VOOR ZOWEL JONG ALS OUD!


VERBORGEN STADSTUIN ZWOLLE /LAST BUT NOT LEAST. IN ZWOLLE ZIT EEN VERBORGEN STADSTUIN. ER ZIJN TWEE SLEUTELS VOOR NODIG OM BINNEN TE KOMEN, MAAR ZODRA JE ER BENT WAAN JE JE ECHT IN EEN DROOM!
TUINEN MUIDERSLOT /WAAN JE TERUG IN DE TIJD TIJDENS EEN WANDELING DOOR DE TUIN VAN HET MUIDERSLOT.IN DE TUINEN STAAN VEEL BEELDEN VAN BEKENDE KUNSTENAARS, POËTEN EN SCHRIJVERS. ZOALS DEZE VAN GERARDA RUETER. EEN VAN DE DIERBARE GASTEN DIE NAAR HET MUIDERSLOT KWAM OM TE ZINGEN, TE SCHRIJVEN EN HAAR GEDICHTEN VOOR TE DRAGEN
LANDGOED CLINGENDAEL, DEN HAAG / LANDGOED CLINGENDAEL IS GELEGEN OP HET GRONDGEBIED VAN DE GEMEENTE WASSENAAR


DROP??!!! / HOLLAND


Tekst: Nazan Tastan

Drop is een typisch Hollandse lekkernij, die niet meer weg te denken is. Drop hoort helemaal thuis in het rijtje met typische Hollandse symbolen zoals onze tulpen, klompen en molens.
Maar waar komt drop van origine vandaan? Drop heeft al een lange reis afgelegd voordat het typische Hollands lekkernij werd. Drop wordt gemaakt van de wortels van de glycyrrhiza glabra plant (zoethoutwortel) wat in warme landen als Egypte, Griekenland, Spanje en Italië gewonnen wordt.
Lang geleden

Uit geschriften wordt zoethoutwortel in combinatie met kaneel en anijs vermeld als middel ter bestrijding tegen de pest en Zoethout poeder is goed voor hoofdpijn.

In de tijd van de Grieken en de Romeinen werd een extract van de zoethoutwortel gebruikt vanwege zijn genezende werking tegen hoesten en maagzweer.
De Egyptische Farao Toetankhamon kreeg drieduizend jaar terug een grote hoeveelheid zoethout mee zijn graf in, als ondersteuning voor zijn reis naar het hiernamaals. Ruim tweeduizend jaar geleden nam Alexander de Grote, de keizer van Griekenland zoethoutwortel mee op de veldtochten omdat het goed werkte tegen de dorst. En ook van de Romeinse keizer Caesar is bekend dat hij circa 2 duizend jaar terug al drop at.

Vroeger...
In de 13e eeuw schreef ene Jacob van Mearlant in zijn boek "Der Naturen Bloemen" dat zoethoutwortel een goed middel is tegen hoest, infecties en maagzweer. In 1731 slaagde Italiaan Giorgio Amarelli erin om het sap uit de zoetwortel tot drop blok te verwerken. In 1760 maakte apotheker George Dunhill drop artikelen en verkocht ze als medicijn tegen infecties, verkoudheid en maagzweren.

Keizer Napoleon, die circa 200 jaar terug leefde, had vaak last had van zijn maag. Zodoende nam ook hij zoethoutwortel mee op zijn veldtochten. Zijn broer Lodewijk, die koning was van Nederland, zorgde ervoor dat zijn broer van drop werd voorzien. Het is niet helemaal duidelijk waarom nou juist Holland drop had. Het idee is dat de Hollandse zeevaarders vroeger zoethout meenamen uit warme landen.

Heb je op vakantie wel eens een dropje aangeboden aan een andere vakantieganger?
Want hoe gek het klinkt, vrijwel nergens op de wereld wordt drop lekker gevonden. Bijzonder dat wij dat dan wel zo lekker vinden!
En wat zo typisch is, is dat drop niet alleen bij ons als lekkernij gezien wordt, maar ook in landen als Noorwegen en Zweden. Dat zijn ook de landen die vroeger op de zee voeren net als de Nederlandse zeevaarders...Het begon dus allemaal zo’n drieduizend jaar geleden, als een extract van een zoethoutwortel is uitgegroeid tot de drop die wij nu zo graag eten, doordat er steeds meer en andere ingrediënten aan zijn toegevoegd, zoals salmiak, suiker, honing en menthol. En zo is ons typische lekkere dropje ontstaan... zoals wij die kennen!

De eerste Nederlandse recept dat we kennen komt uit 1866 en is het recept van de ZOETHOUTKOEKJES. Zoethoud sap, Arabische gom en suiker wordt ingedikt als een koekje/snoepje. Wij denken dat dit de voorloper is van drop, want Per jaar wordt er zo een 8.000.000 kg drop gemaakt in de Nederlandse drop fabriek.
MOOI HE ??!👄
Desigual enkellaarzen € 64,98TULPENSEIZOEN GAAT WEER VAN START!! / HOLLAND


Photo: Pixaby
Het tulpenseizoen gaat morgen/ zaterdag 19 januari officieel van start en dat moet groots gevierd worden. Zo wordt de Dam in Amsterdam zaterdag omgetoverd tot een enorme tulpenpluktuin.
Op de derde zaterdag van januari wordt de Nationale Tulpendag gevierd.
Nationale Tulpendag wordt zaterdag 19 januari alweer voor de achtste keer gevierd. Op deze dag wordt het begin van het internationale (snij)tulpenseizoen gevierd. Het tulpenseizoen loopt tot en met mei. Om dit groots te vieren steken diverse Nederlandse tulpenkwekers de handen uit de mouwen om een reusachtige pluktuin aan te leggen op de Dam. De kleurrijke pluktuin bestaat uit meer dan 200.000 tulpen. En het allerleukste is: je mag er gratis jouw eigen bosje tulpen plukken!
Wel zijn er uiteraard regels verbonden aan het plukken van je bosje tulpen. Zo meldt de website Tulpentijd dat de pluktuin vanaf 13:00 uur open is voor publiek en wordt er verzocht netjes in de rij te gaan staan. De tulpenpluktuin is elk jaar weer enorm populair en daarom staat er een gemiddelde wachttijd van 30 tot 60 minuten. Je hoeft je niet te vervelen, want de organisatie zorgt voor muziek en een gezellige sfeer. Als je eenmaal in de tuin loopt mag je maximaal 20 tulpen plukken, zodat nog veel meer andere mensen een prachtige bos kunnen plukken. /Hier kun je meer informatie vinden over het evenement.

En natuurlijk mooie tulpen verdienen mooie vazen!

Bloomingville set € 37,- fonq/vazen
Bloomingville € 37,-- fonq/vazen

fonq/vazen€ 45,- fonq/vazenfonq/vazen

fonq/vazen


fonq/vazen
Pols Potten Collision € 29,95 fonq/vazen


BIJ DEZE DEENSE WINKEL KOOP JE ALLES VOOR € 2,- / HOLLANDHET IS WEER ZO VER! na hun briljante verrassing afgelopen oktober waarin een dag lang alles verkocht werd voor 1 euro, komt budgetketen Flying Tiger wederom met een meesterlijke actie.

Tijdens de ‘Dreamy Days’ betaal je vier dagen lang maar 2 euro voor álle producten uit de winkel. Maar dan ook alles uit het volledige assortiment, kost tot en met zondag 20 januari 2019 slechts 2 euro per item.

In oktober vierde Flying Tiger hun tienjarig bestaan in Nederland door een dag lang alle producten voor slechts 1 euro te verkopen. De actie sloeg in als een bom: in en voor de winkel stonden mensen rijendik opgesteld. En waar koopjes zijn, is reuring. In Rotterdam moest zelfs de politie eraan te pas komen om de hysterische mensenmassa enigszins te beteugelen.
Als je nu ook je slag wil slaan, is enige haast geboden. De Dreamy Days zijn gisteren 17 januari 2019 al begonnen en duren tot en met zondag 20 januari. Het loont om op verschillende dagen een kijkje te nemen, want het productaanbod verschilt per dag.https://nl.flyingtiger.com/                  ALL THINGS DENIM!!!
NOISY MAY / DENIM

WESTNIJLVIRUS IN NEDERLAND / HOLLAND

Foto : Pixaby
Wetenschappers roepen mensen op om op Muggenradar.nl te melden hoeveel overlast ze op dit moment hebben van muggen. Uit laboratoriumonderzoek in Wageningen blijkt dat de twee Nederlandse typen muggen kunnen kruisen. Daardoor ontstaat een hybride mug, die volgens Van Vliet waarschijnlijk beter in staat het westnijlvirus over te brengen van vogels op mensen. ‘Tel daarbij op dat de overdracht van het virus makkelijker verloopt bij stijgende temperaturen door klimaatverandering. Dat maakt het waarschijnlijk dat we ook in Nederland te maken krijgen met het westnijlvirus. 

Bioloog Arnold van Vliet van de Wageningen Univesiteit : We moeten deze insecten goed in de gaten houden.’Het beestje broedt ondergronds, onder andere in kruipruimtes en metrogangen. ‘We vermoeden dat het aantal molestus-muggen toeneemt door de stijgende temperaturen’, aldus Van Vliet. Door het relatief warme najaar konden muggen langer actief blijven en is de kans groter dat ze in ondergrondse ruimtes overleven, en als als ze niet in winterslaap gaan, zou het mij is de kans erg groot dat zij op bepaalde plekken nog eitjes gaa leggen en deze dan ook  larven uitgroeien.De molestus-mug, die agressiever is dan de huissteekmug, kan het westnijlvirus overdragen. Dit gevaarlijke virus, dat door vogels wordt meegenomen en door muggen kan worden overgebracht op de mens, is nog niet in Nederland opgedoken.


Wie ziek wordt van het westnijlvirus krijgt griepachtige klachten met hoge koorts. Ouderen en mensen met een lage weerstand kunnen eraan overlijden. ‘In 2018 zijn ruim vijftienhonderd mensen in Zuid-Europa besmet geraakt, vooral in Italië. 181 van hen overleden. Dat is een enorme uitbraak in vergelijking met alle jaren daarvoor’,  De ziekte heeft zich definitief gevestigd in Zuid-Europa en verplaatst zich in noordelijke richting als gevolg van klimaatverandering, aldus Knols. ‘Dat is een feit waar niemand omheen kan.’

Bron: Volkskrant en Muggenradar

WE LOVE NOISY MAY 👄Lange wollen jas € 55,95


MIND ANTONIE KAMERLING AWARD 2018 / HOLLAND

Met de Antonie Kamerling Award vraagt MIND aandacht voor het levens!)belang om jezelf te durven en kunnen uiten bij psychische problemen. Daarom prijzen zij award de uiting (audiovisueel en boek) die openheid over psychische problemen heeft bevorderd. 
MIND vindt het belangrijk om psychische problemen te voorkomen en mensen die hiermee te maken hebben te ondersteunen. Een belangrijk onderdeel hiervan vormt het uiten van problemen die mensen ervaren, zodat ze eerder hulp krijgen en hopelijk geen ernstige(r) klachten ontwikkelen.
Vorig jaar won psychiater Menno Oosterhoff de allereerste Antonie Kamerling Award! Hieronder vind je de drie genomineerden van 2018.

De winnaar wordt op donderdag 29 november 2018 bekend gemaakt. 
De drie genomineerden van 2018:
- Alicia (VPRO), documentaire van Maasja Ooms
- #jesuisdepri van KRO-NCRV
- True Selfie van BNNVARA en Simpel Media.

GERELATEERDE PRODUCTEN!


€ 22,50
In Vals alarm toont Menno Oosterhoff wat er omgaat in mensen met een dwangstoornis. Hij put daarbij niet alleen uit zijn kennis als psychiater, maar ook uit zijn eigen ervaringen als dwangpatiënt. 

De dwangstoornis is vooral bekend als smetvrees of controledwang, maar er zijn veel meer, vaak intrigerende verschijningsvormen. Ongewenste voorstellingen van agressieve of seksuele aard, permanente angst een ongeluk te veroorzaken, allergie voor onvolledigheid of eindeloos herhalen van zetten. 

Vals alarm verweeft Oosterhoffs eigen verhaal - hij heeft al veertig jaar een dwangstoornis - met de verhalen uit zijn praktijk. Het resultaat is een levendig, informatief en soms geestig portret van de dwangstoornis in al haar facetten. 

Menno Oosterhoff is (kinder- en jeugd)psychiater bij een grote GGZ-instelling. Hij is initiatiefnemer van het OCD-netwerk, www.dwang.eu en schrijft columns in Medisch Contact over dwang, maar ook over andere thema's uit de gezondheidszorg. In 2015 kreeg hij een eervolle vermelding bij de Psyche Mediaprijs voor zijn bevlogenheid om begrip te vragen voor psychische problemen. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

TIJD VOOR DIKKE TRUIEN.. HET KAN MORGEN GAAN SNEEUWEN BRRRRRR / HOLLAND

Tekst: Simone
Koudere temperaturen? Zet je maar schrap: de komende dagen gaat het namelijk nóg kouder worden. Er is morgen zelfs kans op natte sneeuw.

Naast dat de temperatuur aan de lage kant is, gaat het ook flink waaien vanuit het noordoosten. “De gevoelstemperatuur zal daarom een stuk lager liggen dan wat de thermometer gaat aangeven. Vandaag wordt het bijvoorbeeld zo’n 5 tot 8 graden, maar voor het gevoel is het overdag tussen de 0 en -5 graden door de matige tot krachtige noordoostenwind. Op de Wadden sluiten we zelfs windkracht 7 niet uit”, aldus Weerplaza.

Natte sneeuw
Ook is het nog eens vrij bewolkt. Er kan vanaf morgen niet alleen een lichte regenbui, maar zelfs natte sneeuw gaan vallen. Morgen begint de dag droog met veel wolkenvelden en misschien wat zon. In de middag wordt de bewolking vanuit het oosten dikker en volgt er ook neerslag. In de avond en vroege nacht kan er dan die natte sneeuw vallen. “We verwachten niet in heel het land neerslag. In het zuiden en midden blijft het waarschijnlijk zo goed als droog”,

Vriezen
Ook de tweede helft van de week blijft het koud. Gelukkig blijft het op de meeste plaatsen droog en laat de zon zich weer wat vaker zien. De wind neemt naar het weekend toe weer af. Maar houd de rest van de week wel rekening met krabben: ’s snachts kan het licht gaan vriezen.

Welke roman koop je voor je oma? Waar maak je een jongen van 10 nu blij mee? Welke thriller speelt zich af in jouw vakantieland? Bel de BookSpot LeesLijn en onze boekenspecialist komt met een superpersoonlijk antwoord op je boekenvraag. Gegarandeerd. En binnen 24 uur. klikklik! ga hier naar Bookspot
fonQ.nl

Populaire posts