Özlem Adsiz - Herstelcoach / EVEN VOORSTELLEN!

Profiel
#Özlem Adsiz
#Hogeschool Rotterdam
#38 jaar oud
#Herstelcoach | Re-integratiedeskundige | Projectmanager en Trainer bij Inter-Focus Intercultureel Expertisecentrum
#www.inter-focus.nl


Herstelcoach Ozlem Adsiz

                                              
"Don’t look for happiness, you can create it!”
Als herstelcoach geef ik op een methodische wijze begeleiding en help ik de betrokkenen om sneller te herstellen van een gebeurtenis die een diepe indruk op ze heeft gemaakt. Dat kan bijvoorbeeld zijn een verkeersongeval, of een ongeluk op het werk, maar ook het overlijden/ verlies van een dierbare, of een relatiebreuk met iemand waar hij/zij veel om heeft gegeven of zelf een zware ziekte (periode) achter de rug heeft. Samen met de eigen inzichten van de betrokkene stel ik een herstelplan op, zodat hij/zij (weer) verder kan. 

Herstelcoaching gaat er namelijk van uit dat jij zelf het beste weet wat je nodig hebt om te herstellen. Niet een ander, maar jijzelf weet uiteindelijk waar je het meeste bij gebaat bent!

Als je iets met passie doet, doe je het met plezier. Tijdens mijn werk staat “de mens” centraal. De mens is mijn grootste passie. Naast het geven van diverse trainingen help ik graag mensen om in balans en (weer) hun eigen kracht te komen staan. Ik ga uit van de mogelijkheden van mensen en niet van hun beperkingen of belemmeringen. Bewustwording en acceptatie zijn de sleutels tot een oplossing. Een belangrijke voorwaarde om geluk te kunnen ervaren is “jezelf kennen”. Ben je je bewust van de normen en waarden die jij belangrijk vindt, de behoeftes die je hebt, de dingen waar je blij van wordt of die je kwaad maken. Weet je waar je goed in bent en ben je je ook bewust van je minder sterke kanten? Het lijkt simpel, maar de confrontatie met jezelf aangaan kan best lastig zijn. Coachend laat ik de mens balans creëren in zijn/ haar leven en dichter bij zichzelf komen. Hiervoor heb ik een formule bedacht: de 7 W’s. Wie ben ik? Wat doe ik? Wat voel ik? Wat beleef ik? Wat maakt mij gelukkig? Wat wil ik? Wat kan ik?....Samen komen we verder!

TIPS!!!!!!!
Hoe bereid ik me voor op een presentatie die ik moet geven?? 
Zweet, trillende handen en de zenuwen die door je buik gieren. Je kent het wel: een presentatie. Ugh! Bang dat je een black-out krijgt? Of dat je over je woorden struikelt? Ik heb een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waardoor je niet meer bang zult zijn. Volg deze tips en straal  tijdens je presentatie als een echte pro!

1 Voorbereiding is everything
Weet wat je wil zeggen en sta er met de volle 100% achter. Zoek alle informatie bij elkaar, schrijf het uit en oefen for life! Oefen je presentatie voor de spiegel of neem jezelf op, zodat je jezelf kunt zien.

2 Begin op tijd
Ik kan je alvast vertellen, dat een dag van tevoren aan je presentatie beginnen geen goed plan is. Begin daarom op tijd met informatie zoeken, samenvatten en de presentatie in elkaar zetten. Meestal is een week van tevoren perfect. Nu je de tekst goed hebt kunnen voorbereiden, kun je je meer focussen op je lichaamshouding.

3 Adem in en uit
Voel je dat je gespannen bent? Of voel je trillingen in je stem? Let dan goed op je ademhaling. Adem rustig in en weer uit (of course). Op deze manier begin je veel rustiger je presentatie.

4 Bedenk dat je niet meer dan je best kunt doen
Mocht er iets misgaan, geen probleem! Meer dan je best kun je niet doen en dat is echt waar. Leg de lat dus niet te hoog voor jezelf en onthoud: de perfecte presentatie bestaat niet.

Good Luck!!
Rijswijkseweg 582
2516 HV Den Haag
Tel: 088 808 78 93
info@inter-focus.nlPopulaire posts