Wat aloë vera allemaal kan doen voor je lichaam/ VERZORGING


De Aloë Vera plant bekend als de “onsterfelijkheid plant” in het oude Egypte, en “hemelwand” onder de Inheemse Amerikanen.
Het is een plant die je goed kan gebruiken bij kleine ongelukjes zoals brandwonden en snijwonden. 

Maar Aloë Vera is ook geschikt voor intern gebruik.In Aloë Vera vind je meer dan 200 biologisch actieve phyto-chemicaliën zoals enzymen, aminozuren, vitaminen, mineralen, speciale mineralen die de absorptie van voedingsstoffen bevorderen.
Het nuttigen van Aloë Vera helpt je immuunsysteem omdat het anti-bacteriële eigenschappen heeft. Hier onder kan je zien wat deze plantensoort allemaal bevat wat het zo goed maakt.

1.Enzymes
Aloë Vera bevat enkele cruciale enzymen zoals amylase en lipase die de spijsvertering helpen door vet- en suikermoleculen af ​​te breken.
2 Vitaminen
Aloë Vera is rijk aan verschillende vitamine vooral vitamine B12 die nodig is voor de productie van rode bloedcellen. Overige vitaminen die je in Aloë Vera kunt vinden zijn: vitaminen A, B1, B2, B3, E, C, B6, choline en foliumzuur.
3 Aminozuren
Aloë Vera bevat 20 van de 22 cruciale aminozuren in het lichaam, evenals salicylzuur (dat is het natuurlijke alternatief voor Aspirine), die ontstekingen en bacteriën bestrijdt.
4 Mineralen
Aloë Vera zit vol met mineralen die je lichaam nodig heeft zoals: ijzer, koper, kalium, zink, kalium, calcium, selenium, chroom, magnesium, natrium en mangaan.

Wat doet Aloë Vera met je lichaam.
De plant reinigt het bloed, maar biedt ook tal van andere gezondheidsvoordelen. Het helpt de lever, nieren, maag, blaas en milt. Maar beschermt je ook tegen aandoeningen zoals obstipatie, spijsvertering, zweren, ontsteking van de darm en een ontstoken maag.Je kan het sap van de bladeren drinken of het kopen in drinkbare vorm. Houd rekening dat je voor het beste effect het sap 100% puur moet zijn.
Aloe Vera Juice / € 8,99 - NaturalHeroes
Je kunt het aloë vera sap direct op je huid aanbrengen op de gewenste plek, of een beetje mengen door je DIY gezichtscrème, bodylotion, shampoo en conditioner.


Ook kun je er een lekkere hydraterende spray of bodymist van maken door een beetje te mengen met bijvoorbeeld rozenwater en dit in een sprayflesje te bewaren.
Voor inwendig gebruik kun je een beetje aloë vera sap door bijvoorbeeld een smoothie mixen, of meng een beetje door een glas water.


Populaire posts