Zwarte kat ? bijgeloof ? / DIEREN

Foto : Pinterest

Zwarte kat?..bijgeloof?
Of het nu gaat over een nieuwe kitten in huis halen of wanneer we een zwarte kat tegen komen op straat tijdens vrijdag de 13e, en dan ook gelijk rondje gaan lopen.. de meeste dierenliefhebber hebben geen voorkeur voor deze kleur kat. Maar waarom denken we eigenlijk dat een zwarte kat ongeluk brengt? 
  
De betekenis van een zwarte kat
De echte betekenis van het bijgeloof rondom de zwarte kat lijkt een beetje achterhaald en ouderwets. Toch kijkt niemand er gek van op wanneer je zegt dat het tegenkomen van een zwarte kat ongeluk brengt. Maar, er zijn ook mensen die bij de zwarte kat van een geluksbrenger spreken! zwarte katten hebben namelijk vaak een plukje wit haar dat de eeuwige geluksbrenger is voor degene die dat plukje bij zich draagt.
Maar jammer genoeg toch blijft de zwarte kat wereldwijd een symbool voor het brengen van ongeluk. Sommigen zien het beestje als de reïncarnatie van Lucifer en anderen zijn bang voor de heks op vier pootjes. Maar kunnen we hiermee verklaren waarom mensen denken dat zwarte katten ongeluk brengen? 

Zwarte kat: bijgeloof
In Japan vindt het bijgeloof in zwarte katten oorsprong in ‘de legende van de vampierkat van Nabeshima'. Deze legende vertelt het verhaal van de prachtige jongedame O Toyo die werd beloof aan de prins van het rijk waar zij woonde. Tijdens het slapen voelde zij zich telkens bekeken door een grote kat. Op een nacht schoot ze wakker en werd ze besprongen door een grote zwarte kat. De kat vloog haar keel aan en doodde haar. Hierna nam de zwarte kat de gedaanten van O Toyo aan en het bijgeloof rondom de zwarte kat was geboren!

De oorsprong van de betekenis voor het bijgeloof in zwarte katten ligt bij de Egyptenaren wat anders. De zwarte kat staat voor hen symbool voor de kracht van Râ. Deze kat wordt in verband gebracht met de duivel. Dit bijgeloof verspreidde zich snel naar Europa omdat ook daar de zwarte kat werd beschouwd als een duivels dier.
Daarnaast zijn er nog de legendes uit de Middeleeuwen die bijdragen aan het bijgeloof. In de 12de eeuw geloofde men dat heksen zich ’s nachts in zwarte katten transformeerden en zo huizen binnendrongen om kinderen te ontvoeren...tja ...?!

Advertentie /Ditverzinjeniet.nl -Nu voor € 22,95! 
Afdrogen wordt een feestje met het vrolijk gekleurde Sugar Skull strandlaken. Dit badlaken is overwegend blauw, gecombineerd met andere felle kleuren en staat symbool voor de Mexicaanse dag van de doden. Een vrolijke viering en dus heel geschikt voor je all inclusive reisje naar Mexico. Druk jij graag uit hoe je je voelt met emoticons? Dan is de gekke emoji handdoek wellicht wat voor jou. Deze steekt z’n tong uit en lacht naar je.


Populaire posts