De gezondheidsvoordelen van gember! / FOOD

Gember zien we steeds vaker terug in de keuken en dat is maar goed ook. In veel supermarkten kan je verse gember vinden. Ja duizenden jaren wordt gember niet alleen gebruikt als smaakmaker maar ook als medicijn. Het is namelijk enorm gezond! Des te meer reden om vaker met gember te koken of een pot verse gember thee te zetten.
#1. Goed voor je weerstand /Heerst er een griep of vervelende verkoudheid in je omgeving? Dan kan je weestand wel wat extra gebruiken. Gember kan je hierbij helpen. Zet bijvoorbeeld gemberthee door verse gember met wat citroen in een kop heet water te doen.
#2. Griep en verkoudheid /Mocht je toch een griepje te pakken krijgen dan helpt gember je hier weer snel vanaf. De etherische olie in de gember zorgt ervoor dat je lichaam meer witte bloedlichaampjes aanmaakt. Deze bestrijden binnendringende infecties en werken ontstekingsremmend. Zo werkt gember ook goed tegen keelpijn en koorts.
#3. Reis of zeeziekte /Zie je altijd op tegen een boottocht of rit met de auto omdat je hier misselijk van wordt. Probeer dan eens een half uur voordat je op reis gaat 1 gram gedroogde gember of een gember tablet. Je zal merken dat de reis een heel stuk prettige verloopt.
#4. Artritis /Wanneer je last hebt van artritis uit zich dit is pijnlijke en gezwollen gewrichten. Gember kan helpen deze pijn en zwelling te verlichten. Je kan iedere dag een stukje verse gember nemen of de gewrichten inmasseren met gemberolie.
#5. Verlicht vermoeide spieren /Ga je graag naar de sportschool, voetballen of een stuk hardlopen? Dan wil je dit volgende zeker niet missen. Gember werkt namelijk erg goed tegen spierpijn en vermoeide spieren! Dit betekent dat je spieren beter herstellen en je weer sneller aan cardio en krachttraining kunt doen. Zo kan je voor je het weer aan de gewichten gaan hangen of je volgende wedstrijd spelen.
#6. Opgeblazen gevoel en winderigheid / Gember stimuleert de alvleesklier. De enzymen die de alvleesklier maakt stimuleren de spijsvertering. Daarnaast versterkt gember de werking van maag en darmen waardoor een opgeblazen gevoel en winderigheid worden verminderd.
#7. Ochtendmisselijkheid /In het eerste trimester van de zwangerschap hebben veel aanstaande moeders last van ochtendmisselijkheid. In plaats van medicatie kan je ook een kop gemberthee nemen. Dit werkt kalmerend en vermindert het misselijke gevoel.


MOOI HE ?! 

JAS VAN MAX MARA

Populaire posts