Kattendorp?? / DIEREN


Is een kattencafé te kleinschalig voor je en ga je liever naar een werkelijk kattendorp? Dan is het wellicht een goed idee om de ticketprijzen naar Taiwan de komende tijd in de gaten te houden. Daar kun je namelijk een dorp aantreffen dat helemaal in het thema van katten is, zo meldt National Geographic.

Van apendorp naar kattendorp
Het dorp Houtong betekent 'apengrot' en vroeger was er ook een grot vol apen te vinden. Later werd een koolmijn geopend, maar toen de koolindustrie achteruit ging, vertrokken de meeste bewoners naar de grote steden. Er bleven minder dan honderd mensen over, maar de bewoners waren niet alleen. Er waren tientallen achtergelaten katten en één lokale bewoonster besloot om voor hen te zorgen. Met enige hulp maakte ze van het dorp een kattenparadijs.
Zwart, rossig, schildpad, lapjes, wit en grijs, dik en nog dikker, vriendelijk en verlegen: er zijn katten van alle wonderlijke soorten in Houtong. 

Je vindt ze luierend in bloempotten, lanterfantend op planken, voor je voeten op de trap, springend tussen de daken of slapend op een kraampje vol kattensouvenirtjes. De beste plek om zoveel mogelijk katten te spotten is voorbij de hordes selfiesticks in het dorpscentrum, maar bijvoorbeeld langs het rivierpad ten oosten van het station. Ze lijken ervan te houden om weg te dommelen onder houten bankjes en er zijn er altijd wel één of twee die liggen te sukkelen op de richels in de koelte van de kattenbrug.
Een klein team van vrijwilligers, met hulp van dierenartsen, zorgt voor de katten van Houtong door het toedienen van vaccinaties, sterilisatie en castratie en het plaatsen van microchips, in een poging het aantal katten bij te houden. Hoewel de meeste katten zwerfkatten zijn (en dus wild), zijn ze gewend aan mensen. Ze worden zo goed gevoed door de dorpelingen en het publiek dat de meeste het liefst liggen te slapen tot het tijd is voor het diner.

Trekpleister
Er wordt geschat dat er meer dan 200 katten in het dorp te vinden zijn, veel meer dan het aantal lokale bewoners. Steeds meer toeristen voelen zich aangetrokken tot het dorp, waar alles inmiddels in het teken van katten staat. Zo kun je allerlei katten-souvenirs vinden en ook de hapjes bij de bakkerijen zijn in de vorm van katten.

Populaire posts