In de overgang? / GEZONDHEID

Vrouwen worden na hun veertigste gemiddeld ieder jaar een pond zwaarder. Dit heeft verschillende oorzaken zoals het veranderen van je hormonen in combinatie met minder beweging..Maar wat kan je doen om slank te blijven na je veertigste ?
 1. Eet vooral vis
  Na de overgang heb je een groter risico op hart- en vaatziekten. Gezonde onverzadigde omega 3 vetzuren verminderen de kans hierop. Om deze gezonde vetten binnen te krijgen, kun je het beste twee keer per week vis eten. Het liefst vis die rijk is aan gezonde vetzuren, zoals zalm of forel. Als je niet van vis houdt, zorg er dan voor dat je een omega 3 supplement van goede kwaliteit gebruikt.
 2. Neem voldoende kalk
  Je behoefte aan kalk neemt toe na je vijftigste van 1000 mg per dag tot 1200 mg. Doordat je lijf minder oestrogenen bevat, nemen je botten kalk minder goed op. Zet dus kalkrijke voedingsmiddelen op je menu, zoals groene bladgroenten, bonen, sesamzaad, amandelen, chia zaden, lijnzaad, quinoa en broccoli.
 3. Minder zout en koolhydraten
  Veel vrouwen hebben tijdens de overgang last van een opgeblazen gevoel. Dit kan komen door fluctuerende hormonen. Om ervoor te zorgen dat je lijf minder water vasthoudt, kun je het beste minder zout en geraffineerde koolhydraten eten, zoals witmeel en witte rijst. Eet vooral wel quinoa en af en toe peulvruchten, want de vezels hierin helpen je stofwisseling juist.
 4. Laat dat glas alcohol staan
  Laat je glas wijn staan, want zo hou je je lichaam ook gemakkelijker slank. Alcohol veroorzaakt sneller opvliegers doordat je bloedvaten erdoor verwijden. Dat kan een extra reden zijn om helemaal niet in het glaasje te kijken.
 5. Ga voor icetea
  Drink je graag koffie of thee? Dan is het goed om te weten dat hete dranken opvliegers kunnen opwekken. De cafeïne in koffie en zwarte thee kan ook invloed hebben. Kies dus liever voor een koele drank zonder cafeïne
  .

Geconcentreerde verzorging voor de hoofdhuid die inwerkt op de aanzet, voor zichtbaar sterker en voller haar.
Voor vrouwen met dunner wordend haar, een verminderde haardichtheid en een verminderde haarmassa die sterker, voller haar willen.
Meer haren / Verkoelend effect op hoofdhuid /Verwikkende geur

EFFECTIEF
Na één applicatie:
Geeft het haar body bij gebruik van de complete routine (shampoo voor voller haar + versterkende balsem + concentraat voor voller haar)*
80% vindt dat hun haar na twee weken gebruik er voller uitziet**. 91% zegt dat hun haar sterker aanvoelt**.
Verbeterde dichtheid en nieuwe haarmassa effect na 6 weken gebruik, klinisch bewezen ***
*Instrumentele test
** Consumententest – densi solutions shampoo + balsem + concentraat – 176 personen – na 2 weken 
***Klinische studie - 79 vrouwen - na 6 weken 
APPLICATIE
Scheiding per scheiding op de haaraanzet sprayen. Gebruik 5 pompjes van het product voor elke scheiding. Masseer dan met de vingertoppen in op de hoofdhuid, om het product goed te laten intrekken. Niet uitspoelen.
DETAILS: Geen parabenen/Geen siliconen/Geen kleurstoffen.


Lees meer over de overgang ! Gewichtstoename tijdens de overgang

Populaire posts