PRAAG / REIZEN

Geplaatst door: Violet

De zomervakantie staat voor de deur. De meesten onder ons vertrekken in die periode richting zon, zee en strand. Heb je weinig budget of gewoon niet veel tijd en wil je toch een leuke vakantie?...dan heb ik voor jullie zeker een tip!

Helaas beschikt niet iedereen over een dikke portemonnee, maar iedereen houdt wel van vakantie. Dat kan soms behoorlijk frustrerend zijn. Vaak zijn de opties dan beperkt en wordt de vakantiebestemming binnen de eigen landsgrenzen gekozen of wordt er helemaal niet op vakantie gegaan. Ik werk bij een touroperator en regelmatig krijgen we de vraag om goedkoop te kunnen reizen en vragen zij naar tips hoe klanten geld kunnen besparen..en alsnog volgend jaar een vakantie kunnen houden. Voor mijn werk reis ik ook heel vaak en zoek ik naar goedkope bestemmingen- vakanties. Ik schrijf dan ook verhalen over reizen, blogs, fotos...reis jij ook met mij mee?

Praag wordt als een van de mooiste steden van Europa beschouwd en het historische centrum staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Gouden Stad, zoals een van de bijnamen van Praag luidt, ligt aan de rivier de Moldau. Gedurende het bestaan van de staat Tsjecho-Slowakije tot en met het jaar 1992 was Praag de hoofdstad van deze natie.

#John Lennon muur
Deze prachtig versierde muur is in 1980 ontstaan doordat iemand John Lennon schilderde op deze muur. Sinds dien staat deze muur voor vrijheid en de toenmalige strijd tegen het communisme. Deze muur is zeker even het bezoeken waard en mocht je het leuk vinden kun je ook een graffiti-bus huren om zelf een quote of tekening op de muur te zetten.
 
#Waterrad Certovka en liefdesbrug
Zoals veel Europese steden heeft ook Praag een grote rivier in het midden van de stad. De Moldau stroomt door het hart van Praag en de aftakkingen voor alle kleine straatjes. Mijn vriend wilde graag naar dit waterrad, het waterrad ligt heel dichtbij de Moldau en zowat onder de beroemde Karelsbrug. Rond het waterrad kun je heerlijk lunchen of dineren en het is erg rustgevend om gewoon lekker naar het kletterend water te luisteren en te kijken. Op de brug waarvan je het waterrad kunt bekijken worden sloten bevestigd. Dit gebeurt in veel grote steden en zo ook in Praag en je kunt hier dus ook je liefdesslot op hangen. 
#Karelsbrug
Persoonlijk denk ik dat deze brug de grootste toeristische trekpleister van Praag is. Op de brug vind je verschillende artiesten die hun kunst verkopen, van sieraden tot schilderijen. Je kunt jezelf ook laten schilderen door één van de kunstenaars op de brug. Het is eigenlijk een open lucht markt waar je je ogen uitkijkt.
#Petrintoren
Als je de foto’s ziet denk je, is dit in Praag? JA! In Praag hebben ze een replica van de Eifeltoren. De replica is even groot, relatief gezien want die in Praag ligt ver boven de zeespiegel. De toren heeft trouwens geen Eifeltoren maar de Petrintoren. Een voordeel is dat je deze toren veel goedkoper kunt beklimmen dan zijn Franse vriend. Vanaf de toren heb je een prachtig uitzicht over heel Praag! Je moet geen hoogtevrees hebben want de toren wiebelt en je moet helemaal lopend naar boven. Eenmaal bovenaan is dat traplopen het zeker waard en kun je zo lang je wilt genieten van het prachtige uitzicht over de stad. Je kunt trouwens met een trammetje de berg op gaan, dan is de toren nog geen vijf minuutjes lopen. De tram is gratis als je ook een gewone tramkaart hebt!

#St. Giles kerk
Tijdens het ronddwalen door de kleine straatjes van Praag vind je vaak onverwachte parels. Zo vond ik ook deze prachtige kerk, St. Giles, de kerk kun je gratis bezoeken. Eenmaal binnen in de kerk begrijp je waarom deze kerk een verborgen parel is. De versieringen in de kerk zijn adembenemend mooi. Je kunt even blijven zitten en genieten van het interieur van kerk of je kunt luisteren naar het prachtige orgelspel van de organist. De kerk is zeker het bezoeken waard, in vergelijking tot andere bekendere kerken is deze nog puur en rustig.

#IJsbar
Je krijgt een Heineken poncho aan en je gaat met een groepje van ongeveer 8/10 man de bar in. Eerst krijg je een “lightshow” en vervolgens kan rondkijken in de bar. Samen met de entree van de bar, die ongeveer €7,00 is krijgt iedereen een gratis drankje naar keuze. Hierbij moet ik wel vertellen dat dit alleen alcoholische dranken zijn. Het is een erg speciale ervaring om een ijsbar binnen te gaan, je mag er maximaal 20 minuten in blijven in verband met gevaar op onderkoeling. 


#De Joodse wijk
In de meeste lijstjes van bezienswaardigheden in Praag vind je de joodse wijk terug.  Van een synagoge tot een begraafplaats, in deze wijk is alles Joods. Je ziet de Joodse namen terug en dus ook de Joodse gebouwen. Je kunt een rondleiding krijgen langs alle gebouwen en plekken maar je kunt er natuurlijk ook zelf rondlopen. 


#Trdelnik eten
Trdelnik wordt gemaakt van deeg dat om een staaf gedraaid wordt en gebakken boven een vuur. Dit wordt afgemaakt met een laagje suiker en kaneel, je kunt ervoor kiezen om nutella toe te voegen aan jouw Trdelnik. Op het grote plein (Oudestadsplein) in Praag vind je verschillende tentjes die deze lekkernij verkopen. Ik zou iedereen aanraden een Trdelnik te eten wanneer je in Praag bent. Je kunt makkelijk een Trdelnik delen want in je eentje is het erg machtig.
Zelf een unieke koffer maken is heel makkelijk. Je uploadt alleen je favoriete foto in de editor of maakt een persoonlijke collage.Zij drukken jouw creatie haarscherp en full colour af, om het daarna in de koffer te plaatsen. Maak nu ook jou eigen fotokoffer bij www.yoursurprise.nl 

Populaire posts