In deze landen is op tijd komen onbeleefd!/ WERELD

Foto: Depositphotos- vintage

Een BBC columnist schreef ooit dat je in Brazilië raar wordt aangekeken als je op tijd komt....ja je leest het goed OP TIJD!!
De BBC-columnist verhuisde van Manchester naar Brazilië en kwam er daar achter dat we het in West-Europa een stuk nauwer nemen met de tijd. ‘Ik krimp nog steeds in elkaar als ik denk aan de avond dat ik op tijd kwam bij een huisfeest’, schrijft ze. ‘Toen ik een paar minuten nadat we hadden afgesproken op de stoep stond, keek mijn Braziliaanse vriend me zo vreemd aan dat ik dacht dat ik de verkeerde dag was gekomen.’

ONGEMAKKELIJK
Een hoogleraar Engelse literatuur op een universiteit in Rio, legde haar later uit dat op tijd komen op een feest in Brazilië bijna net zo ongemakkelijk is als op een feest verschijnen waar je helemaal niet voor bent uitgenodigd. Wanneer mensen zich wél aan de tijd houden, wordt dat zelfs ‘hora inglesa’ – letterlijk ‘Engelse tijd’ – genoemd.

Nederland
Het zal geen verrassing zijn dat dat laatste het geval is in Nederland, maar in de West-Europese landen Duitsland, Zwitserland en Zweden kijken ze nóg bozer wanneer je je horloge niet al te serieus neemt. Opvallend is dat het Aziatische Japan nog boven Nederland staat. Ongeveer gelijk aan ons zijn de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken. De landen waar het allemaal niet zo nauw luistert, maar ze toch wel bepaalde verwachtingen van je hebben, liggen veelal in Zuidwest-Europa (Frankrijk, Spanje, Italië) en Oost-Europa (Polen, Tsjechië, Rusland).

NEEM DE ALLE TIJD!
En dan nu de landen waar jij je vooral niet druk over hoeft te maken. Onder andere in Mexico, Turkije en dus Brazilië kun je alle tijd nemen. En volgens The Culture Mapspannen is Saudie-Arbië, India, Nigeria en Kenia de koning hierin! 

WE LOVE IT!💜

Laptop tas eco camel € 349,00 /Omybag tassen voor mannen!
Laptop tas eco dark brown € 329,00 /Omybag tassen voor mannen!
I Pad sleeve zwart € 79,00 /Omybag tassen voor mannen!
Travel Wallet eco camel € 79,00 /Omybag tassen voor mannen!
Passport Holder € 39,00 /Omybag tassen voor mannen!

Populaire posts