Oregano ook als medicijn? / KRUIDENBLOG

Oregano is hét pizzakruid …maar wist je dat het ook als medicijn te gebruiken is? , namelijk; van keelpijn tot een verbrande huid. Lees verder en ontdek wat oregano nog meer te bieden heeft.

Oregano komt uit het Grieks en betekent ‘bergvreugd’. Heel toepasselijk want vanaf de Oudheid werd oregano verwerkt in slingers die een bruidspaar om de nek gehangen kreeg en in de slingers groeide de oregano om geluk en voorspoed af te dwingen.
Met dit kruid gooi je dus het geluk in je pan, vooral in je Italiaanse pan; we gebruiken het vaak in pasta- en pizzagerechten. Maar eet ook eens de bloemen van oregano in een salade. Of zet van de bloemen thee: pluk van de plant een handje bloempjes, leg ze in een glas en giet hier kokend water op. Oragano is rijk aan vitamine C en E. De geneeskrachtige werking van oregano schuilt vooral in de etherische oliën uit blaadjes en stengels; er zit carvacrol en thymol in, stoffen die werken tegen schimmels, bacteriën en virussen. Het is daarnaast rijk aan antioxidanten.

Nog meer Tips!!
#Oregano ondersteunt je immuunsysteem en treedt krachtig op tegen ziekteverwekkers. Door het kruid regelmatig te verwerken in je maaltijden, verklein je de kans op infecties, griep en verkoudheid.
#Als je je lijf masseert met verdunde etherische oregano-olie geeft het de doorbloeding een mooie impuls en kan het helpen bij stijve spieren en pijnlijke gewrichten.
#Oregano schijnt een gunstig effect te hebben op je cholesterol, belangrijk voor een gezond hart en gezonde vaten.
#De looi- en bitterstoffen in dit kruid helpen je maag en darmen en stimuleren de aanmaak van spijsverteringssappen. Een sterke thee op basis van oregano kan helpen bij een opgeblazen gevoel, misselijkheid en een gebrek aan eetlust.
#Tegen keelpijn: los twee druppels essentiële oregano-olie op in een glas water en gorgel hiermee. Zo verminder je de hoestprikkel en kan slijm doorgaans beter afgevoerd worden.
#Als je etherische olie verdunt, kan het helpen bij een verbrande huid en kleine huidontstekingen (puistjes, acne). En, wondjes schijnen beter te genezen als je wat oregano-olie toevoegt aan je badwater.
( Waarschuwing: gebruik geen etherische olie van dit groene plantje tijdens de zwangerschap!)

  VOORDELEN VAN MATCHA CHAI!
                                            Joy of Matcha ! - 30gr € 27.95

  • 137x meer antioxidanten dan groene thee – antioxidanten beschermen ons tegen levensbedreigende ziekten.
  • Verbetert rust – reeds duizenden jaren drinken de Japanse Zen boeddhistische monniken Matcha Thee als middel om te ontspannen en meditatie, maar kunnen ze toch alert blijven.
  • Verhoogt geheugen en concentratie – bladeren van Matcha bevatten het aminozuur L-Theanine welke de productie van dopamine en serotonine stimuleren. Deze zorgen voor een betere stemming, verbeteren je geheugen en bevorderen je concentratie.
  • Verbrandt calorieën – Matcha groene thee verhoogt het metabolisme, wat bijdraagt tot sneller gewichtsverlies zonder negatieve bijwerkingen.
  • Ontgift het lichaam – tijdens de laatste 3 weken voor de oogst worden de matcha planten afgedekt van zonlicht. Dit zorgt voor een enorme toename in de chlorofylproductie welke maken dat matcha thee een krachtig detoxmiddel is.
  • Versterkt het immuunsysteem – een kopje matcha thee bevat aanzienlijke hoeveelheden calcium, kalium, vitamine A en vitamine C, ijzer en eiwitten.
  • Verhoogt je energieniveau – de Samurai dronken matcha groene thee om de energieke eigenschappen voordat ze de strijd in gingen. De unieke combinatie van voedingsstoffen en cafeïne in matcha thee zorgt voor een energieboost die tot wel 6 uur kan aanhouden. 
Lees hier meer over Matcha ! - Matcha verbrandt calorieen

Populaire posts