Pompoenpitten / KRUIDENBLOG


Pompoenpitten zijn megagezond. Ze zitten boordevol vitaminen en mineralen!
Je maakt pompoenpitten extra smaakvol door ze even te roosteren in de koekenpan. Klein beetje olie erbij, en klaar ben je om zelfs het saaiste gerecht op te vrolijken. Want dat is o zo simpel met pompoenpitten! Of als aanvulling op je recept voor zelfgebakken brood en taart. En wat denk je van een verrassend effect in pasta- en rijstgerechten? Heerlijk door de yoghurt en melk.

Pompoenpitten komen van de pompoen. Als je een pompoen opensnijdt, kom je witte zaden tegen. Deze zaden bevatten de groene pitten, de pompoenpitten. In bijvoorbeeld notenmixen vind je de pompoenpitten vaak onder de naam ‘pepita’s’.

Maar waarom zijn pompoenpitten nou zo voedzaam? Overal hoor je dat noten, zaden en pitten goede voedingsstoffen bevatten. En dat het eten ervan verstandig is als je vegetariër bent. Maar veel mensen denken dat je met al die noten, zaden en pitten teveel vet binnenkrijgt. Dát is een fabeltje. Het gaat hier om onverzadigde vetten die perfect passen in een gezond dieet. Bovendien zitten pompoenpitten vol met vitamine E, waarmee ze zelfs een vetoplossende werking hebben.

Pompoenpitten bevatten naast vitaminen nog veel meer bouwstoffen zoals zink. De pepita’s hebben antischimmel, antibacteriële en antivirale eigenschappen. Wetenschappelijk is aangetoond dat pompoenpitten rijk zijn aan antioxidanten.

Omdat ze zo gezond zijn, kan je altijd een handje pompoenpitten als tussendoortje nemen. Als snack zijn pompoenpitjes dus ook een verantwoorde keuze voor kinderen. Je kan pompoenpitten meteen eten, maar ga je de pitten even aanbakken met een beetje olie? Let dan op. Gebruik hierbij een deksel… de pompoenpitten kunnen namelijk ploffen als popcorn.


WE LOVE IT!!

De kruidenkaarsen van Allgäuer
Een kleine fabriek in de Allgäuer Alpen gemaakt. Alle kaarsen worden nog met de hand gegoten en verrijkt met kleuren, geuren en essences, die perfect met elkaar in harmonie zijn. Er worden alleen hoogwaardige plantaardige stearine, pure etherische oliën en medicinale kruiden van biologische teelt of wilde oogst gebruikt. De Allgäuer medicinale kruidenkaars biedt een mooi alternatief voor wierrook. Het geeft een zachte geur en brandt tot max. 35 uur.Handwerk / geproduceerd in Duitsland - € 19,95 / Waschbaer.nl/shop/allgauer

Allgäuer medicinale kruidenkaars Harmonie & Liefde – roze. Geeft een zachte weldadige geur van biologische teelt of wilde oogst.Geniet van de gezellige sfeer, van het zachte licht en de fijne geuren. Mixen van extracten van medicinale kruiden, bloemen en etherische oliën. Ingrediënten o.a.: Veenreukgras, lavendel, roosmarijn, duizendblad, rozengeranium, rozen. 100% plantaardige stearine. 

Allgäuer geneeskrachtige kruiden kaars heling. weldadig en natuurzuiver.De kaarsen zijn gemaakt van 100% plantaardige stearine en een afgepast mengsel van planten - of harsextracten, kruidenessences, etherische oliën en tincturen. Extracten van salie, pijnboom en citroen. Geen reukkaarsen. Gemaakt in een bedrijf in de Allgäu. 


Allgäuer medicinale kruidenkaars Levensvreugde - oranje.De fijne geur van deze kaars staat door levendigheid, hilariteit en frisheid. Mixen van extracten van medicinale kruiden, bloemen en etherische oliën. Ingrediënten o.a.: Madeliefjes, zonnebloemen, goudsbloemen, paardenbloemen, grapefruit, johanneskruid. 100% plantaardige stearine.

Allgäuer medicinale kruidenkaars Innerlijke Rust - blauwHet is heerlijk om met een weldadig geurtjeachterover te leunen en innerlijk tot rust te komen. Mixen van extracten van medicinale kruiden, bloemen en etherische oliën. Ingrediënten o.a.: Extracten van valeriaan, bittere sinaasappels, tonka, vanille, lavendel. 100% plantaardige stearine.

Populaire posts