Vogelvoer maken met fruit / DIEREN


Officieel is het herfst...gelukkig hebben wij nu nog wel redelijk weer. Maar dit gaat en zal veranderen. Regen, onstuimig, en zelfs sneeuw op komst.Met name als het straks vriest is het voor vogels moeilijk om aan voldoende voer en drink-water te komen.

Op de website van de Vogelbescherming las ik dat alle fruit prima is voor vogels. Dat ze dol zijn op appels wist ik al. Ze hebben de appels uit onze appelbomen aardig te grazen genomen dit jaar, maar straks met koud weer is het moeilijk voor de vogels om aan hun fruit te komen.

#Maak een appelslinger
Haal met een appelboor het klokhuis eruit. Snijd de appel in plakjes van ca 0,5 cm dik. Knoop de stukjes aan elkaar met een touw tot een appelslinger. Hang de slinger in de boom ( aan tak ).

#Maak een gevulde appel
Snijd een appel doormidden. Steek er een vormpje in en hol uit. Leg twee blaadjes gelatine 5 minuten in koud water. Knijp uit en verwarm in een pannetje. Meng dit met wat vogelzaad. Roer door elkaar. Vul de appel en laat drogen en hang hem in de boom.# Maak een gedroogd fruit slinger
Gedroogd fruit slinger..heel simpel ! fruit aan een dun draad en maak er een soort krans van en hup ook in de boom.

WE LOVE VICHY - DERMABLEND 👄

Populaire posts