Antwerpen / REIZEN

Geplaatst door: Violet

Antwerpen is voor ons Nederlanders erg aantrekkelijk! Stad aan de Schelde, gezellige cafeetjes, Vlaamse frieten, de Groenplaats en vooral: dichtbij!

Er valt zoveel te ontdekken in Antwerpen.Antwerpen is de stad van Rubens en van barok. Het is de Scheldestad waar diamantairs bloeiende handel bedrijven. Het is de stad waar het Renaissance stadhuis de blikvanger is op de fraaie Grote Markt, het centraal gelegen idyllische plein van de stad. Antwerpen is niet alleen rijk aan markante musea, pittoreske galerijen, gebeeldhouwde straten en architectonische parels, maar ook doorweven met verkwikkend groen en rustgevende plekjes. Cultuur, geschiedenis, een bruisend nachtleven en winkels van wereldklasse liggen binnen handbereik, want de stad is zowel per trein als per auto zeer gemakkelijk te bereiken.

In Antwerpen is er ook de wijk 't Zuid. Wat de Jordaan voor Amsterdam is, is 't Zuid voor Antwerpen. Jong en oud, soms een beetje fout en soms iets minder fout, maar wel altijd volop levensgenieters. De voormalig uitgerangeerde havenwijk is nu hét hippe paradepaardje van de stad. In de driehoek van de Leopold de Waelplaats en de Waalse en de Vlaamse Kaai wemelt het van de artistieke figuren, trendy restaurants, literaire cafés, kunstgaleries, originele winkels en ga zo maar door. Let tijdens uw wandeling ook vooral eens op de fraaie geveltjes van de 17e eeuwse gildehuizen en loop ook eens een van die gezellige cafeetjes binnen voor een echte Vlaamse pint. 

Geïnteresseerd in architectuur? Het Rubenshuis in de Wapper is een kopie van zijn Vlaamse Renaissance-woonhuis en zijn Italiaanse barokke atelier. De Vlaeykensgang, daterend uit de 16e eeuw, is het kleinste straatje van Antwerpen en de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal is met haar 123 meter bijzonder imposant en de hoogste kerktoren van België. Wilt u liever winkelen? Dat kan in Antwerpen uitstekend in de Meir of de Leopoldstraat. Antwerpen is een waar shopparadijs waar u dagenlang kunt rondstruinen. En 's avonds is het natuurlijk helemaal één groot feest in Antwerpen. Een Antwerps avondje stappen, langs de talloze drinklokalen met hun befaamde bieren, staat borg voor gezelligheid. Op de Keyserlei zijn de terrasjes goed bevolkt door de 'sinjoren' (zoals de Antwerpenaren uit het centrum worden genoemd), die er een gewoonte van maken om de voorbijgangers gade te slaan. Mengt u zich eens onder hen en volg hun gewoonte. U zult ontdekken dat het uw blik op Antwerpen compleet en schitterend maakt. Klik klik! ga hier naar Stedentrips.nl
Zelf een unieke koffer maken is heel makkelijk. Je uploadt alleen je favoriete foto in de editor of maakt een persoonlijke collage. Wij drukken jouw creatie haarscherp en full colour af, om het daarna in de koffer te plaatsen. Maak nu jouw fotokoffer! € 159,95 - yoursurprise.nl

Populaire posts