Vadouvan / KRUIDENBLOG

Misschien ken je de kruidenmix vadouvan nog niet. Dan willen we daar met dit kruidenblog jouw hierover meer informeren. 

Alleen al de geur van vadouvan vraagt om meer. Je kan vadouvan het beste vergelijken met kerriekruiden, maar je proeft vast en zeker het verschil. Deze ‘Franse kerrie’ is milder en brengt je gerechten met nuance op smaak.De smaak is een vleugje rokerig en ietwat zoetig. Reden genoeg om deze winter met vadouvan te gaan experimenteren.

Vadouvan is het Indiase ‘vadagam’
Hoewel vadouvan dus nog niet bij veel Nederlanders in het keukenkastje staat, bestaat het al jaren. In India noemen ze het ‘vadagam' waar de kruidenmix niets nieuws onder de zon is. De naam vadouvan verklapt al welk volk deze kruidenmix naar Europa bracht. Het klinkt typisch Frans in de oren, toch? De Fransen vonden het kruidenmengsel interessant voor de handel. Vandaar dat vadouvan ook wel naar de naam ‘Franse kerrie’ luistert.

Waaruit bestaat vadouvan?
Het unieke aan vadouvan is dat de ingrediënten eerst worden gegrild. Vervolgens ontstaat de verfijnde smaak door fermentatie. De vadouvankruiden van De Kruidenbaron worden gemaakt met behulp van onderstaande specerijen.
#kaneel
#komijnzaad
#knoflook
#fenegriek
#peper
#mosterdmeel
#ui
#venkelzaad
#dragonblad
#korianderzaad
#rozenblad

Verrukkelijk stoofpotje met vadouvan maken
Nederlandse restaurants weten inmiddels wel raad met vadouvan, bijvoorbeeld in stoofpotjes. Nu de mensen thuis nog. Proef vadouvan eens bij winterse groenten, sauzen en soepen. Of gebruik de kruiden gewoon in je bouillon. Wil je veilig beginnen? Dan kan je het kruidenmengsel eerst als subtiele vervanger voor de welbekende kerriekruiden toepassen.

Nog meer lezen en weten over kruiden? 
Zwart Zout
Oregano ook als medicijn

De kruidenkaarsen van Allgäuer
Uit de Alpen - Alle kaarsen worden  met de hand gegoten en verrijkt met kleuren, geuren en essences, die perfect met elkaar in harmonie zijn. Er worden alleen hoogwaardige plantaardige stearine, pure etherische oliën en medicinale kruiden van biologische teelt of wilde oogst gebruikt. De Allgäuer medicinale kruidenkaars biedt een mooi alternatief voor wierrook. Het geeft een zachte geur en brandt tot max. 35 uur.Handwerk / geproduceerd in Duitsland - € 19,95 / Waschbaer.nl/shop/allgauerAllgäuer medicinale kruidenkaars Harmonie & Liefde – roze. Geeft een zachte weldadige geur van biologische teelt of wilde oogst.Geniet van de gezellige sfeer, van het zachte licht en de fijne geuren. Mixen van extracten van medicinale kruiden, bloemen en etherische oliën. Ingrediënten o.a.: Veenreukgras, lavendel, roosmarijn, duizendblad, rozengeranium, rozen. 100% plantaardige stearine.

Allgäuer geneeskrachtige kruiden kaars heling. weldadig en natuurzuiver.De kaarsen zijn gemaakt van 100% plantaardige stearine en een afgepast mengsel van planten - of harsextracten, kruidenessences, etherische oliën en tincturen. Extracten van salie, pijnboom en citroen. Geen reukkaarsen. Gemaakt in een bedrijf in de Allgäu. 

Allgäuer medicinale kruidenkaars Levensvreugde - oranje.De fijne geur van deze kaars staat door levendigheid, hilariteit en frisheid. Mixen van extracten van medicinale kruiden, bloemen en etherische oliën. Ingrediënten o.a.: Madeliefjes, zonnebloemen, goudsbloemen, paardenbloemen, grapefruit, johanneskruid. 100% plantaardige stearine.

Allgäuer medicinale kruidenkaars Innerlijke Rust - blauw. Het is heerlijk om met een weldadig geurtjeachterover te leunen en innerlijk tot rust te komen. Mixen van extracten van medicinale kruiden, bloemen en etherische oliën. Ingrediënten o.a.: Extracten van valeriaan, bittere sinaasappels, tonka, vanille, lavendel. 100% plantaardige stearine.

Populaire posts