Bereid je huid voor op de winter door een peeling behandeling aan te gaan / VERZORGING

Pinterest/vintage - Emma Peel
Bereid je huid voor op de winter door een peeling behandeling aan te gaan, en je kan er weer voorlopig tegenaan.

Een peeling is een behandeling waarbij er op een gecontroleerde manier een dun laagje huid wordt verwijderd, waardoor oneffenheden worden verwijderd. Fijne rimpeltjes, acné of littekens worden minder zichtbaar. Een peeling werkt ook stimulerend op de levende cellagen van de huid en gaat het verouderingsproces tegen.


Een peeling stimuleert de celvernieuwing en verwijdert de dode huidcellen in het kort gezegd. Er zijn diverse soorten peelingen op de markt en vaak heeft iedere peeling zijn eigen werking om een huidprobleem of huidconditie aan te pakken. Tijdens een peeling wordt gewerkt met fruitzuren (AHA en BHA zuren). Dit kunnen zijn glycolzuur, melkzuur, appelzuur, salicylzuur, azelinezuur enz. Ieder fruitzuur heeft zijn eigen werking en eigenschappen.
Een peeling werkt huidverjongend doordat zij o.a. de celvernieuwing stimuleren en dode huidcellen verwijderen. Hierdoor komt onze nieuwe, jonge en mooie huid tevoorschijn en voelt hij gladder aan. Een peeling maakt jouw huid egaler en de structuur wordt fijner als je het op verantwoorde wijze doet.Het is een goed middel voor huidverbetering en de diepere peelings zijn zeer goed werkzaam tegen pigmentvlekken.
Er zijn drie verschillende soorten peelings:
#De mechanische peeling: hierin zitten korreltjes die dode huidcellen afschuren. Ze worden ook wel scrubs genoemd.
#De enzymatische peelings: deze zijn eiwitsplitsend; dode huidcellen worden los geweekt zonder te schuren. Ze zijn zeer geschikt voor de gevoellige huid.
#De chemische peelings: dit zijn peelings op basis van zuren die een heel opervlakkig laagje van de huid verwijderen. Dit klinkt wellicht eng, maar is het zeker niet!
De zogenaamde “chemische” peelings bevatten meestal AHA’s (alpha hydroxy acids) ook wel fruitzuren genoemd of BHA’s ( beta hydroxy acids). De Pascaud peelings  bevatten, afhankelijk van het huidtype, meestal melkzuur, glycolzuur, salicyzuur of trichloorazijnzuur. Ze worden gerangschikt van mild tot medium sterk.  Soms worden in een product verschillende peeling methoden gecombineerd.

Waarom een peeling? 
Huidveroudering, pigmentproblemen, zonneschade en acné zijn allemaal problemen die door de toepassing van een peeling  verbeteren. Het resultaat is een fijnere, verbeterde huidstructuur, een frisse stralende huidskleur, minder pigmentvlekjes, verdikking van de lederhuid door aanmaak van collageen, minder fijne rimpeltjes en een diepe reiniging. Een peeling kan toegepast worden op het gezicht maar ook op andere gebieden zoals het decolleté.

ONZE AANRADER VOOR EEN GEWELDIGE BEHANDELING!
Babassu Amsterdam is ook verkozen tot beste beautysalon 2018 van Nederland in de categorie; ‘Salon met meer dan drie medewerkers’. 
Peeling behandelingen vanaf € 22,00 - Maak hier direct jouw eerste afspraak bij Babassu.


Populaire posts