Pijnboompitten / KRUIDENBLOG


Het is best lastig om te raden hoe pijnboompitten groeien. Ze komen namelijk van dennenbomen. De pijnboompit is het zaadje van een den. En om precies te zijn van de boom met de botanische naam ‘Pinus’.

De zaden groeien in de kegelvrucht, tussen de houtachtige schubben. Door met geplukte dennenappels te schudden, komen de pijnboompitten los.De zaden zijn rijk aan vitaminen en mineralen en je kan eindeloos variëren met pijnboompitten.

Voordat we ze kunnen eten, worden de pijnboompitten machinaal gepeld. Als je pijnboompitten in huis hebt en ze eerst licht roostert, worden de pitjes extra knapperig. en dan kan je er van alles mee bereiden. Je vindt pijnboompitten veel terug in Italiaanse gerechten, en natuurlijk in allerlei salades. Maar ze zijn bijvoorbeeld ook heerlijk in een wrap, en laten zich daarin uitstekend combineren met rucola, pesto, kip of zalm.

Pas op voor foute pijnboompitten!
Trek in een gerecht met pijnboompitten? Zorg er dan wel voor dat je de goede pijnboompitten hebt. Want anders loop je dagenlang met een vieze smaak in je mond. En wij spreken uit ervaring… die bittere, metaalachtige smaak vergeet je namelijk niet meer. Werkelijk niets smaakt dan meer normaal, en dat kan zomaar een paar weken aanhouden. Dit pijnboompittensyndroom merk je niet direct. Het doet zich pas één tot twee dagen na consumptie voor.

Aan de Universiteit Leiden hebben wetenschappers vastgesteld dat het probleem optreedt na het eten van pijnboompitten van de Chinese ‘Pinus armandii’. Je zou deze foute pijnboompitten kunnen herkennen, omdat ze wat korter en dikker zijn dan andere soorten. Helaas worden in de handel vaak meerdere soorten door elkaar gemengd, waardoor het lastig is om ze te mijden.
Advertentie Slaap Lekker Balsem (Lavendel & Kamille) - Badger
100% natuurlijke & biologische balsem van Badger
Samengesteld speciaal om kinderen te helpen kalmeren voor het slapengaan
Vrij van parabenen, synthetische stoffen & chemicaliën
Kamille & lavendel geven een ontspannende en kalmerende werking.Ook geschikt voor volwassenen :)

Spierbalsem (Cayenne & Gember) - Badger
100% natuurlijke & biologische tijger balsem van Badger.Heerlijke geur & verzachtend voor de huid Cayenne peper & gember verzachten de spierpijn.Lekker om na het sporten de belastte spieren mee in te smeren
Vrij van kunstmatige ingrediënten, geurstoffen, kleurstoffen, parabenen & synthetische stoffen of andere agressieve ingrediënten

Populaire posts