Waar komt die gele schijn in mijn haar eigenlijk vandaan? / VERZORGING

Je wil een koele tint in je haar, maar na verloop van tijd sluipt er een gele schijn in. Hoe komt dat? Dit probleem komt meestal voor bij haar waar weinig pigment in zit, denk aan mensen met grijze haren of personen die van nature een heel lichte haarkleur hebben. Heb je ontkleurd haar en een koele tint, dan kan er op termijn ook een gele schijn in komen.
De grootste oorzaak hiervoor is de luchtvervuiling. Je haar wordt ook geler als je vaak in een rokerige omgeving vertoeft, veel in de keuken staat of dichtbij een fabriek woont. De zon heeft eveneens een negatieve invloed op je haarkleur omdat de straling pigmenten wegvreet. Een voorbeeld om te vergelijken: als je een stoffen zetel in huis plaatst waar zonlicht rechtstreeks op kan schijnen, zal de intensiteit van de oorspronkelijke kleur na verloop van tijd afnemen.
Oververhitting - Nog een andere reden waarom een koele ondertoon op termijn weer warmer overkomt: het verkeerd en heel frequent gebruiken van een steiltang. Als je met te veel hitte werkt, raakt je haar vanbinnen oververhit. Dat heeft pigmentverlies tot gevolg. Stel het toestel nooit warmer in dan 185 graden.
Zilvershampoo - Als je een gele schijn wil voorkomen, is zilvershampoo is je beste vriend. Heb je er snel last van en wil je sterk ontgelen? Laat de shampoo dan vijf minuten inwerken. Mik je op een gewoon, dagdagelijks onderhoud, dan is deze inwerktijd niet nodig. Is een shampoo niet sterk genoeg om het geel in je coupe te neutraliseren? Dan kun je in het kapsalon kiezen voor een krachtigere zilveren spoeling voor een koel eindresultaat.
ONZE AANRADER!
Cameleo Shampoo Silver Anti-Yellow Effect is geschikt voor grijs en lichtblond haar. De shampoo verwijdert de gele gloed uit het haar en geeft er een natuurlijke, egale zilverglans voor terug. U kunt de Cameleo Shampoo Silver Anti-Yellow Effect elke dag gebruiken. Voor het beste resultaat is het aanbevolen ook de Silver Anti-Yellow Effect Conditioner en Haarmasker te gebruiken.€ 4,49

Populaire posts