Een lang gezicht... welk kapsel past bij mij? / HAAR - VERZORGING

Françoise Hardy / Pinterest Vintage
Als je een langer gezicht hebt, doe je er goed aan om helemaal het tegenovergestelde te doen dan mensen met een rondere gezichtsvorm.

Het allerbelangrijkste is om volume te creëren – mijd sluike stylings! - aan de zijkanten van je hoofd. Dan gaat je gelaat er ronder uitzien. Werk nooit met volume bovenaan, want dan krijg je net meer hoogte en oogt je gezicht extra lang. Heb je ook een lange hals? Dan kun je je haar langer dragen, zodat die optisch korter lijkt. Een korte bob met een undercut is niet de beste snit omdat je dan extra lengte creëert aan de achterkant van je hoofd.

Froufrou / Een froufrou is een goed trucje om met je gezichtsvorm te spelen. Kies in dit geval steeds voor een lange, volle froufou. Ga niet voor korte varianten zoals de baby bangs, want dan leg je net de klemtoon op je voorhoofd en het langere gezicht.
Dames die geen lange coupe willen: er zijn ook kortere snits die volume kunnen geven aan de zijkanten. Denk aan een lob – een lange bob – met beach waves. De golvende lokken zullen je gezicht er ronder laten uitzien. 

En ook spelen met kleur / Ook met kleur kunnen kappers heel wat optisch bedrog realiseren. We maken de uitgroei vaak donker en brengen lager, vanaf ooghoogte, wat highlights aan. Zo krijg je meer diepte. De verschillende schakeringen leiden tot een extra dimensie waar nodig om de aandacht af te leiden van de langere gezichtsvorm.
Vichy Dercos Shampoo Voedend -€ 11,78 & Herstel voor mannen en vrouwen met droog, beschadigd en breekbaar haar. De 2-in-1 shampoo droog en beschadigd haar te herstellen.
Vichy Dercos Conditioner Voedend -€ 12,06 + Herstel geschikt voor mannen en vrouwen met droog, beschadigd en breekbaar haar. De 2-in-1 conditioner droog en beschadigd haar te herstellen. Het smeuïge schuim en de geur van zoete Amandel zorgt voor een prettig gevoel bij elke gebruik.