Met nat haar naar buiten dan word je ziek...klopt dat wel?? / GEZONDHEID

Met nat haar naar buiten dan word je ziek....hmmmm??, maar is het ook echt zo? Business Insider vroeg een aantal artsen, en dit is het antwoord.
Verkoudheid wordt veroorzaakt door een virus waarmee je besmet wordt en niet door nat haar. Er is geen onderzoek te vinden dat aantoont dat je sneller ziek wordt als je je haar niet droog maakt voor je naar buiten gaat.Wel maakt het uit hoe warm het is. Virussen houden van koud en nat weer. Je ademt dan zuurstof in door een koude neus. Daar blijven virussen makkelijker in leven en dus wordt de kans op besmetting groter. Bovendien zitten we met koud weer vaker in warme afgesloten kamers. Je kunt de kans op een verkoudheid het best verkleinen door je handen te wassen. Tachtig procent van alle infectieziekten wordt via de handen overgedragen. 
Let op: dat betekent nog niet dat het een goed idee is om in de vrieskou zonder jas of met een natte bol de deur uit te gaan. Heel koud weer levert je lichaam stress op, wat in extreme gevallen kan leiden tot onderkoeling en je immuunsysteem op die manier een opdonder geeft. En daarnaast als je half/lang haar hebt kan het door de kou en tocht je nek en of schouderklachten geven. 
Oprichtster Lotte Tisenkopfa-Iltnere van Mádara: "Een stralend hart leidt tot een stralende huid!"

Madara is het volledig ECOCERT gecertificeerde beauty merk waarbij eco-chic en respect voor ingrediënten uit de natuur centraal staan. Voor de producten wordt uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan. Zo halen zij niet alleen het beste uit de natuur, maar benutten zij ook de lokale ingrediënten uit het koele Letse klimaat maximaal. Een aansprekend voorbeeld hiervan is Madara' s Time Miracle serie waarin al het water in de crèmes is vervangen door Berkensap – een krachtig ingrediënt dat alleen in de koude Noordelijke berkenbossen geoogst kan worden. De producten van Mádara veranderen het landschap van biologische cosmetica: ‘it goes deeper than skin’. Daarom staan voor Madara eerlijke claims, milieuvriendelijke verpakkingen, zorg, passie en respect zeer hoog in het vaandel.


Populaire posts