Quinoa / KRUIDENBLOG

Quinoa is een veelzijdig voedingsmiddel dat aantal jaren erg populair is. Quinoa is ook een veelgebruikt alternatief voor rijst en pasta en je kan er een heerlijke salades mee maken.


De quinoa-plant komt uit het uit Zuid-Amerikaanse Andesgebergte en groeit onder andere in Colombia, Peru en Ecuador. De quinoa-plant wordt maar één jaar oud.
Wat je kan eten van de quinoa-plant zijn de zaadjes en die noemen we gemakshalve dus ook quinoa. Afhankelijk van het quinoa-ras hebben deze zaadjes een witte, rode of zwarte kleur. Witte quinoa komt het meeste voor en is daarom het makkelijkst verkrijgbaar.
Quinoa-zaden hebben een nootachtige smaak en ze lijken een beetje op graan. Ook de bereidingswijze lijkt op die van rijst en couscous.
Quinoa behoort niet tot de graansoorten, maar omdat het er wel heel veel op lijkt wordt quinoa ook wel een pseudograan genoemd.
Bovendien is quinoa, in tegenstelling tot veel graansoorten, glutenvrij. Daarom is het een goed alternatief voor iedereen die gevoelig of allergisch is voor gluten.


Quinoa is dus een echte superfood en 110% natuurlijk en onbewerkt. Quinoa bevat veel eiwitten, magnesium en ijzer. De zaden van deze plant zijn vergelijkbaar met een graan. Quinoa is eenvoudig te bereiden en gemakkelijk te verteren. Overal waar je rijst gebruikt kan je deze vervangen door Quinoa, gebruik het ook in je salades, roerbakschotels en ontbijt. Wil of mag je geen gluten, ook dan kan je Quinoa eten. De nootachtige smaak zorgt voor een heerlijke bite in je gerechten.

MAAR...HIER HOUDEN WIJ TOCH ZO VAN!


Advertentie / Woodwatch
WoodWatch.com is één van de eerste horlogemerken in de wereld die zich richt op horloges gemaakt van hout. Met unieke designs en één van de meest uitgebreide collecties in de markt biedt WoodWatch.com een ervaring die zich voornamelijk richt op de premium houten horloge koper.
Woodwatch
Populaire posts