Tips tegen statisch haar / HAAR - VERZORGING

Tekst: Mandy
Make-up artist & haarstilist
Statisch haar hoort bij de winter. Buiten wordt het kouder, binnen gaat de verwarming weer aan. Truien knetteren als je ze aantrekt en je haren plakken in je gezicht. Met deze tips hou je je lokken in bedwang.
Kou, warmte van de föhn, droge lucht binnen… Het droogt je haar uit en daardoor raakt het eerder statisch geladen. De enige oplossing lijkt afknippen of je haar verstoppen onder een flinke muts. Maar gelukkig zijn er ook andere methoden om van statisch haar af te komen.
#Kammen
Gebruik geen plastic of metalen borstel, maar kies liever een borstel van nylon en varkenshaar. Als je eerst wat haarlak op je borstel of kam spuit en dan pas je haar kamt, wordt het nog minder snel statisch.
#Verzorging
Droog haar wordt makkelijker statisch. Gebruik dus geen shampoos die je haar te veel uitdrogen, maar kies voor vochtinbrengende producten.De juiste crèmespoeling kan je helpen. Ook zijn er verzorgende producten te koop die je op handdoekdroog haar aanbrengt. Overdrijf niet, van te veel verzorging wordt je haar vet en slap.
#Droogtrommeldoekjes
Er zijn doekjes die je in de droger doet om te zorgen dat je was lekker ruikt en antistatisch wordt. Deze doekjes kunnen er ook voor zorgen dat je haar antistatisch wordt! Wrijf een doekje over je hoofd van haarwortel tot uiteindes.
#Wax
Een beetje olie of wax kan ook helpen om je springerige haardos in bedwang te houden.
#Statisch door muts
Je haar was nog niet statisch toen je je muts opdeed, maar nu je hem afdoet... Honderden haren staan rechtovereind. Om dit te voorkomen, spray je haarlak in je muts of op je sjaal. Zo kun je jezelf veilig in- en uitpakken.
#Snelle oplossing
Niets bij de hand? Met water kom je ook een heel eind. Maak je handen nat en maak daarmee je haar lichtjes vochtig. Dit helpt echter maar heel even. Mocht je handcrème bij je hebben, verdeel dan wat over je handen tot het bijna is ingetrokken. Ga daarna met je handen door je haar en alle haren zitten weer op hun plek.
GERELATEERDE PRODUCTEN!!


Phytojoba glans haarmasker verzorgt het droge haar tot in de puntjes.Het sterk hydraterende Phytojoba express masker is speciaal ontworpen om droog haar onmiddelijk te hydrateren en te beschermen. Jojoba-olie wordt onttrokken uit de zaden van de plant en is gekozen vanwege de zachtheid en de compatibiliteit met de aard van het haar. Jojoba-olie is een regenererende, verzachtende en beschermende vloeibare was die droog haar  en glazend maakt.€ 25,00 / klikklik!

Phytojoba heeft een speciale samenstelling. Het is speciaal gemaakt voor zeer droog haar.Phytojoba is een zachte, romige en sterke vochtregulerende shampoo. De shampoo versterkt het natuurlijke afweer van het haar en bewaart de integriteit. Jojoba-olie is een echte vloeibare was met regenerende, verzachtende en beschermende eigenschappen die droog haar hydrateren, glad en glanzend maken, terwijl een extract van houtcellulose het haar omhult en het vocht in de haarvezel vasthoudt.14,00 /klikklik!

Populaire posts