Waarom krijg je hoofdpijn van wijn? /GEZONDHEID

Herken je dat: het weekend is in volle gang en hoewel je écht maar één of twee glazen hebt gedronken en toch een bonkende hoofdpijn van de wijn.... en weg is jouw weekend!. Maar hoe komt dat toch? 

Dit is dan niet na het consumeren van een overmatige hoeveelheid wijn, maar al na één glas of slechts enkele slokken. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van sulfiet in de wijn.Sommige mensen zijn gevoelig voor sulfiet. Deze mensen krijgen dan ook hoofdpijn van sulfiet. 

#Wat is Sulfiet?
Sulfiet is een organische stof die van nature aanwezig is in druiven en daarnaast veel andere vruchten en groenten. Om wijn houdbaar te maken wordt er net voor het bottelen van de wijn nog een bepaalde hoeveelheid sulfiet toegevoegd. Sulfiet zorgt ervoor dat eventueel aanwezige bacteriën gedood worden en dat de wijn goed is op het moment dat je hem uitschenkt. #Tannine
Tanninen zijn antioxidanten die van nature in de pitjes, schil en steel van de druif zitten. Tanninen veroorzaken dat droge of schurende gevoel wat je soms in je mond hebt na het drinken van wijn. Bij de meeste mensen veroorzaakt tannine geen hoofdpijn, maar je kunt er wel overgevoelig voor zijn. Rode wijnen hebben vrijwel altijd tannine dat zorgt voor de betere houdbaarheid. Op het moment dat een wijn meer sulfiet bevat dan de richtlijn weergeeft, zal dit op het achteretiket vermeld moeten worden.

#Oplossing??
Een oplossing ( mogelijkheid ) hiervoor zou kunnen zijn om biologische wijnen te drinken. Biologische wijn is namelijk  gemaakt van biologisch geteelde druiven. Bij biologische wijnbouw is men voorstander van het minder en beperkt gebruik van bestrijdingsmiddelen. Ook het gebruik van middelen en mogelijkheden ter verbetering van de wijn wordt zoveel mogelijk vermeden. Het uitgangspunt is een zo puur mogelijke wijn te maken. Hierbij komt ook dat men geen sulfiet toevoegt.

En natuurlijk drink gewoon langzamer je glas wijn op en zeker niet teveel!...owja en niet te vergeten altijd een glaasje water bij de wijn.

Smaak staat voor vrouwelijk en stoer met een chique twist. Het merk is tijdloos en tegelijk helemaal van deze tijd. De vrouw die een Smaak tas aanschaft is zeker geen doorsnee vrouw: ze is zelfverzekerd, onafhankelijk, modieus en ze weet wat ze wil.
€ 279,00
€ 109,00


€ 239,00
€ 109,00


Populaire posts