Wat is koffiedik kijken / WERELD

Turkse koffie (Turks: kahve) is een methode om koffie te bereiden die in gebruik is in Turkije, de Arabische wereld, de Balkan en de Kaukasus. Deze koffie wordt bereid met behulp van een cezve (djezwe), een speciaal koffiepannetje.
Turkse koffie is, in verhouding met gewone koffie, kort gebrand en zeer fijn gemalen. De koffie wordt samen met eenzelfde hoeveelheid suiker in een cezve gedaan. Hier wordt water aan toegevoegd en het geheel wordt langzaam aan de kook gebracht. Nadat de koffie een tijdje gekookt heeft wordt deze met de koffieprut en al in een klein kopje geschonken.
Omdat Turkse koffie nogal sterk is wordt deze meestal geserveerd met een glas water. Het is de bedoeling dat de koffie niet helemaal opgedronken wordt zodat het koffiedik en of het drab in het kopje achterblijft en daar wordt koffiedik ingekeken.
Wat is koffiedik kijken? / De zegswijze houdt in dat je een voorspelling doet of verwachting hebt, maar dat de uitkomst onzeker is. Je weet niet wat er gaat komen. Koffie dik kijken’ is afkomstig uit de wereld van de waarzeggerij en een praktijk die al heel oud is. Waarzeggers gebruikten het koffiedik om iemands toekomst te voorspellen. Hierbij kreeg de persoon in kwestie een kopje Turkse koffie en aan de hand van het achtergebleven koffiedik deed de waarzegster dan een voorspelling. Deze vorm van waarzeggerij wordt nog steeds gebruikt. Je kan ook nog in het koffiedik roeren of de drab op een schoteltje lepelen. Dat schoteltje bevat soms ook illustraties van bijvoorbeeld de dierenriem, speelkaarten of mysterieuze symbolen. Volgens de waarzegster zouden de afbeeldingen die niet met koffiedik bedekt waren voor jouw van toepassing zijn.

yourskin.nl
Hebt je last van nare vlekjes in je gezicht en wil je die camoufleren? Gebruik dan de foundation van DERMABLEND. Voor zowel lichte huidimperfecties zoals rode vlekken of donkere kringen als zwaardere huidimperfecties zoals vitiligo, wijnvlekken, pigmentstoornissen of couperose..Dermablend is make up lijn van Vichy.

Populaire posts