Bekendste en de gezondste yoga houdingen / GEZONDHEID


Yoga vermindert je sress en zorgt voor zo’n fijne ‘yogaglow’. Maar wat zijn nou precies de voordelen van elke yoga-pose? 

#Sun Salutation
Er zijn veel variaties op de Sun Salutation, oftewel: de zonnegroet, maar ze zorgen er allemaal voor dat je lichaam losgemaakt wordt. Je beweegt in een ‘flow’ van de ene naar de andere houding en dat zorgt voor ruimte en lengte in je lichaam. Bij de staande houdingen gebruik je je beenspieren, waardoor ze sterker worden. Ook kost het zo meer moeite om in evenwicht te blijven, waardoor je balans verbetert én je buikspieren worden aangesproken.

#Downward Facing Dog
Dit is misschien wel de allerbekendste yogahouding. En veelzijdig is ‘ie ook. Met één houding strek je namelijk je hele lijf. Doordat je vooroverbuigt, stroomt er meer bloed naar je bovenlichaam en hoofd. Verder zorgt deze pose voor ruimte in de wervelkolom en de spieren rondom je ruggengraat kunnen beter ontspannen. Het houdt je ruggenwervels flexibel en verlicht spanning in je nek en schouders. En dan zijn we er nog niet. Downward dog zorgt namelijk ook voor een grotere spierkracht in je armen én sterkere enkels en polsen.
#Child’s Pose
Heb je last van pijn en stijfheid in je rug? Je brede rugspier, oftewel Latissimus dorsi, wordt lekker gestretcht in deze houding. Ook voel je een stretch aan de zijkanten van je lichaam en in de hamstrings. Als dat nog niet genoeg is voor je, kun je ook je knieën uit elkaar liggen, zodat je nóg beter de stretch voelt. De kindhouding is ook perfect om te ontspannen en even lekker tot jezelf te komen. Last van menstruatiekrampen? De Child's Pose rekent er mee af!
#Crow Pose
Voor deze fysieke balans houding heb je veel kracht en controle over je lichaam nodig. Het zorgt voor sterke polsen en onderarmen en is heerlijk na een dag achter de computer. Ook geeft het je corestabiliteit en dus een sterke rug en buik. De Crow Pose is best lastig, maar als het eenmaal is gelukt, geeft het je ook meteen een stoot zelfvertrouwen. Bonuspunten voor jou!
#Cat-Cow Pose
De combinatie van de houdingen Cat en Cow zorgen ervoor dat je ruggengraat opgewarmd en gestretcht wordt en traint tegelijkertijd de spieren in je core. Heel lekker als je last hebt van je rug. Ook gaat je bloed er lekker van stromen en opent de houding je borstkas en schouders.
#Boat Pose
Deze houding, waarbij je je benen strekt en omhoog brengt, zorgt ervoor dat je bloed goed gaat stromen en de bloedcirculatie verbetert. En dat is fijn als je bijvoorbeeld last hebt van vermoeide benen of gezwollen voeten. Ook span je met de Boat Pose je buikspieren aan, wat zorgt voor een killer core. Tegelijkertijd vraagt de houding flink wat focus en balans van je.
#Warrior Pose
De Warrior, oftwel Krijger, is een houding die je op verschillende manieren kunt uitvoeren, maar al die manieren zijn goed om je heupen op te rekken. Ook versterk je je bovenbenen rugspieren. Door je armen te strekken versterk je ook je schouders en armen en door de hiel van je achterste been zoveel mogelijk naar de grond te duwen, stretch je je hamstrings. Last but not least opent de houding je borst en longen wat zorgt voor een diepere ademhaling.

Wierook brander en wierook yoga  € 8,-
Yoga mat € 13,95 
Geurkaars yoga  € 3,95

#Room spray Yoga € 12,95#Yoga Riem € 9,95
#Yoga kussen € 31,95 
#Yogatas 7 Chakra's € 34,95
Deze stijlvolle katoenen yogamat-tas is speciaal ontwikkeld voor het opbergen en transporteren van je yogamat. Natuurlijk kun je ook andere yogabenodigdheden zoals badhanddoeken of accessoires opbergen en meenemen. De yogatas is voorzien van twee opbergvakken: een onzichtbare aan de binnenzijde en een zichtbare aan de buitenkant. Praktisch op de weg voor degenen die graag hun eigen mat meebrengen naar yogales, op vakantie of gewoon buiten. De riem is verstelbaar. Ze is gemaakt van canvas met twee stevige handvatten en is zwart van kleur.De yogatas heeft de 7 chakra-symbolen die in de overeenkomstige kleuren zijn geweven. Deze thematische chakra yogamat-tas brengt je automatisch in de juiste sfeer.

Populaire posts