De geschiedenis van make- up / NAZAN DERMACARE


Pinterest : Vintage photo- /Famous Turkish artist
Tekst:Nazan Tastan 
@andbeauty.nl.
@nazan-dermacare

Make-up wordt al eeuwenlang gebruikt, en voor deze nieuwe vondst waren de oudste bewijzen hiervan afkomstig uit het oude Egypte. Het ‘beschilderen’ van het gezicht werd tijdens sommige tijdperken ongepast gezien.
Vrouwen en farao’s in Egypte gebruikten een soort gezichtscrème, gemaakt van honing en oliën, om rimpels tegen te gaan. Ook werd kool of lood gebruikt om wimpers donker te kleuren en lijntjes boven en onder de ogen te zetten. Een bekend voorbeeld hiervan is de buste van Nefertiti, waarop ze met en dikke lijn eyeliner te zien is. 

#Make-up bij de Romeinen en in de middeleeuwen
Ook bij de Romeinen was make-up gangbaar en populair en werd kool, rouge en poeder gebruikt. Zo schreef de Romeinse toneelschrijver Plautus; ‘Een vrouw zonder verf (make-up) is als eten zonder zout’. Tijdens de middeleeuwen verdween deze traditie. Make-up werd gezien als iets onnodigs wat alleen door prostituees gedragen werd. 
#Make-up in de Renaissance en 19e eeuw
Voor vrouwen en mannen uit de hogere klassen was het vanaf de Renaissance wel gebruikelijk om hun gezicht wit te poederen. Daarmee lieten ze zien dat ze hun dagen binnen spendeerden en ze dus niet werkten. Vooral in Frankrijk werd dit veel gedaan. Ook begonnen vrouwen hier rode blush en lippenstift te dragen. Andere landen keken hier met een schuin oog naar. In de 19e eeuw verklaarde koning Victoria van Engeland dat make-up onbeleefd was en alleen gedragen werd door prostituees en actrices. Haar mening werd door velen gedeeld.
#Make-up in de 20e eeuw
In de 20e eeuw werd make-up steeds normaler. Vooral vanaf de jaren ’30 werd het steeds gebruikelijker om make-up te gebruiken, in navolging van de filmsterren uit Hollywood. Zo werd de eerste mascara uitgevonden door een Amerikaanse chemicus, die het product Mabel noemde, naar zijn zus. Het merk bestaat nog steeds het heet nu Maybelline. In de Tweede Wereldoorlog werd deze ontwikkeling in Duitsland echter een tegen gehouden. De nazi’s hielden er namelijk de slogan ‘Die deutsche Frau schminkt sich nicht’ op na. Make-up werd door hen nog steeds geassocieerd met de Fransen en de prostitutie, iets waar de Duitse vrouw zich verre van moest houden.
#Acceptatie van Make-up
Na de Tweede Wereldoorlog werd make- up helemaal geaccepteerd, met dank aan beroemdheden als Audrey Hepburn, Marilyn Monroe en Ajda Pekkan ;). Toen werd de gangbare naam voor opmaakspullen ook het Engelse ‘make-up. 
€ 47,24 /nicebeauty. makeup /poeder

Vita Liberata Luxe Tan Trystal Minerals Self Tanning Bronzing Minerals is 's werelds eerste mineraal poeder met zelfbruinende in! En de winnaar van de Deense Beauty Award 2016! Bemærk: Kabuki borstel medfølger.
€ 48,98 /nicebeauty. makeup /poeder

Powder-Me van Jane Iredale Golden is een poeder met factor 30, dat een volledige zonbescherming biedt. Het kan zowel op het gezicht als op het lichaam worden gebruikt en bevat geen chemische oplosmiddelen die de huid kunnen irriteren, maar wel met factor 30 die bescherming biedt tegen UVA / UVB-stralen. Het heeft een rustgevend effect op de ontstoken of geïrriteerde huid, vanwege het gehalte aan natuurlijke klei dat bovendien voedzaam lijkt. Het is verkrijgbaar in 3 kleuren, dus er zijn alle huidtinten. Golden geeft je huid een lichtbruine gloed. 

Populaire posts