Huid & Zuurstof / NAZAN DERMACARE

Tekst: Nazan Tastan
@andbeauty.nl.
@nazan-dermacare

Je huid ademt niet zoals de longen. Het is dus niet zo dat wij via de huid zuurstof opnemen voor de rest van ons lichaam.De belangrijkste functie van de huid is bescherming. Je kan je huid als een soort jas zien, dat het lichaam beschermt tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën, virussen, vuil, hitte en kou. De huid zorgt er verder omgekeerd voor dat er geen belangrijke stoffen uit het lichaam verdwijnen, zoals water. Dat gebeurt alleen bij transpiratie, als het lichaam warmte kwijt moet. Het vocht op de huid zorgt bij verdamping namelijk voor verkoeling. Verder is je huid nog een vitamine producent. Want wist je dat onder invloed van zonlicht vitamine D in de huid wordt gemaakt?

#Huid haalt weinig zuurstof uit de lucht
Maar ademen niet, dat doet je lichaam via de longen. Toch is er wel wat te vertellen over zuurstof en de huid. Uit onderzoek blijkt, dat het bovenste laagje van de huid tot 0,25-0,40 mm - zuurstof uit de lucht haalt, in plaats van uit het bloed. Het opnemen van zuurstof gebeurt via diffusie. De hoeveelheid zuurstof die voorbij de huid komt, is heel minimaal. De meeste cellen in ons lichaam halen zuurstof dan ook gewoon uit het bloed.

#Verwijder je make-up
Het is overigens zeker aan te raden om je make-up te verwijderen als je gaat slapen. Zo voorkom je dat de poriën verstoppen met opgehoopt talg en vuil. Van geoxideerde restjes make-up zal je huid krijgen. Minuscule deeltjes uit de lucht kunnen de huid op termijn schade bezorgen en zorgt voor vroegtijdig veroudering? Ga kortom niet slapen zonder je gezicht te ontdoen van vuil, bacteriën, transpiratie en overtollig talg. De Skin Boost van Nazan Dermacare is een milde gezichtsfoam/make-up remover met vitamine C, B3, B5 en Japanse Roos. € 25,-www.andbeauty.nl

#Oxygen therapie
Een O2 zuurstofbehandeling voor de huid wordt officieel oxygen therapie genoemd. Met een soort druk-injectie wordt zuurstof onder druk op de huid gespoten. Deze behandeling is geheel pijnloos, het is zelfs een zeer prettig gevoel. De huid wordt als het ware diep gereinigd maar ook wordt de buitenste huidlaag, die voornamelijk uit dode huidcellen bestaat, weggepoetst. Zuurstof en andere werkzame stoffen die in serums zitten dringen door deze behandeling in dieper gelegen huidlagen van het gezicht door en geeft de huid daardoor een enorm boost. Met een jeugdig uiterlijk, een strakkere huid en minder rimpels tot gevolg. Behandelaars claimen dat deze behandeling geschikt is voor alle huidtypes, voor man en vrouw en dat het ook een positief effect heeft op huid met acne, littekens of rosacea.

Het is niet wetenschappelijk bewezen dat het helpt tegen rimpels
Het is mogelijk om werkzame stoffen door middel van druk in de huid aan te brengen. Of het inbrengen van zuurstof in de huid tegen rimpels helpt, is discutabel, maar als we teruglezen ‘dat de bovenste laag van de huid tot 0,25-0,40 mm zuurstof uit de lucht haalt’, zou het mogelijk moeten zijn. Er is nog onvoldoende wetenschappelijk onderzoek naar gedaan om dit te bewijzen. De ervaringen van mensen die de behandeling ondergaan, is zeer positief. Het wordt vooral als tijdelijke jeugdige boost gezien, zoals vlak voor een feest. Na de behandeling ziet de huid er namelijk enkele dagen stralend en jeugdig uit maar het effect is helaas niet langdurig blijvend.


Nazan Tastan is de eigenaresse
van AndBeauty. Een schoonheidssalon in 's-Hertogenbosch gericht op huidverbetering.
Met persoonlijke aandacht weet zij
met iedere behandeling het beste resultaat te behalen. Tevens heeft Nazan onlangs haar eigen label Nazan DermaCare geïntroduceerd in de cosmetica world.


Populaire posts