Koude voeten.../ GEZONDHEID

Het is koud en vochtig, dus als ze eenmaal koud zijn krijg je ze ook niet zo snel weer warm..yep! wij hebben het hier over je voeten en koude voeten is geen pretje, maar wist je dat de voornaamste reden voor koude voeten komt door een verminderde doorbloeding? Bloed zorgt namelijk voor warmte in het lichaam, maar dat bloed je voeten kan bereiken is beweging nodig. Met name in de benen kan doorbloeding bijvoorbeeld door spataderen en vernauwde bloedvaten belemmerd worden. Met deze tips zorg je voor een betere doorbloeding:

1. Beweging natuurlijk
Zorg met name dat je benen voldoende in beweging zijn. Ga op de fiets naar je werk, wandel een rondje tijdens je lunchpauze en neem de trap in plaats van de lift. 
2. Wisselbaden
Om snel genoeg op temperatuurverschillen te reageren zou je kunnen oefenen met wisselbaden. Maak twee voetenbadjes, een warme en een koude. Ga eerst drie minuten in het warme voetbad en vervolgens drie minuten in het koude. Dit herhaal je zo'n zes keer. 
3. Sisalhandschoen
Gebruik onder douche een sisalhandschoen (grove washand met borsteltjes). Borstel je huid hiermee en je zult merken dat je warm wordt. Het is niet alleen goed voor je doorbloeding, het helpt ook tegen cellulitis en je huidje wordt er heerlijk zacht van.
4. Voeding
Eet en drink voeding waar je warm van wordt. Denk aan warme soep en kruidenthee. Specerijen als gember, cayennepeper en kaneel hebben ook een verwarmende werking.
5. Massages
Masseer je benen en voeten regelmatig. Als je hier ook nog een verwarmende olie bij gebruikt heb je het al snel warm. Gebruik bijvoorbeeld een voetencrème en of een verwarmende Shiatsu-olie. 


#Handwerk van zuiver scheerwol
#natuurlijk vervilt en met de hand bewerkt
#verwarmt zonder warmte-ophoping
#zacht en comfortabel - ook met blote voeten
#gemakkelijk te verzorgen en zelfreinigend
#zool uit rund-veloursleer
Onnavolgbaar natuurlijk, van het schaap tot aan uw voeten: echte Deens "Glerups”, vilten pantoffels van zuiver scheerwol - hier als enkelhoge knuffelzachte vrienden met comfortabele inglijdopening. De wol wordt volledig zonder chemicaliën vervilt en met zorgvuldig handwerk verder verwerkt: 2 paar per dag. Glijd er gewoon in - het beste blootsvoets - en beleef het natuurlijke comfort en het behaaglijke draaggevoel: heel zacht, wollig warm en altijd droog, omdat zweet volledig geabsorbeerd wordt. De dekzool met dubbele viltlaag en de loopzool van kalfsleer completeren deze unieke wolvilten pantoffels waarin u zich het hele jaar door goed voelt.€ 79,95 / Waschbear - voeten ( ook in andere kleuren )

€ 39,- / deonlinedrogist - koudevoeten 
Medisana Voetenwarmer is niet alleen geschikt voor de koudere dagen. Vermoeidheid, ondergewicht of verstoorde doorbloeding kunnen ook koude voeten veroorzaken. Met de combinatie van 3-traps verwarming en zachte voering zorgt de Medisana Voetenwarmer voor comfort van top tot teen. Voetreflexzones worden gestimuleerd, bloedcirculatie bevorderd en lichaam en geest kunnen ontspannen en het energieniveau zal worden opgeladen.

€ 10,- / deonlinedrogist - koudevoeten 

Een verzorgende, voedende milk om je voeten en handen dagelijks mee te verzorgen. Speciaal voor gevoelige of koude voeten. Met o.a. Roomse kamille, lavendel, zwarte peper en calendula.
€ 14,95- / deonlinedrogist - koudevoeten 
Naturalize Creme Ginkgo Biloba is een heerlijk verfrissende emulsie die de doorbloeding en vitaliteit van de aderen, vaatjes, spieren en huid een fenomenale boost geeft. De crème zorgt voor een betere bloedcirculatie bij koude handen en voeten, onrustige kuiten en vermoeide benen, met een snel merkbaar resultaat. 

Populaire posts