Lavendel / NAZAN DERMACARE

Tekst: Nazan Tastan
@andbeauty.nl.
@nazan-dermacare


Lavendel is niet alleen een makkelijke tuinplant met een fantastische kleur, het is ook een veelzijdige plant. Lavendel doet het namelijk goed als balkonplant in een pot, als struik in de tuin, maar ook als haag. Zelfs na de bloei heb je er veel aan. Je kunt de heerlijke, rustgevende lavendelgeur in huis gebruiken, de etherische olie van lavendel als huismiddeltje gebruiken voor allerlei kwalen en je bloemenoogst en je in de keuken toepassen.

#Lavendel en de huid
Lavendel wordt het meest gebruikt voor behandeling van huidproblemen. Lavendel is een ontsmettend middel. Het werkt tegen ziekmakende bacteriën, virussen, parasieten en schimmels. De essentiële oliën linalol, borneol en cineol zijn de voornaamste werkzame stoffen in deze. Ze zorgen ervoor dat lavendel ontstekingen weert. Bovendien is het een pijnstillend middel.
Het is bijvoorbeeld genezend bij;
Eerstegraads brandwonden, besmette wonden, Bij een onzuivere vette acne huid, bij jeuk, eczeem, hoofdluis, Herpes, Keelpijn en ontstekingen zoals amandel, keel, tandvlees ontsteking.
Ook voor benauwdheid, hartkloppingen, hoge bloeddruk en migraine.
#Lavendel in de oudheid
In het antieke Egypte werd lavendel gebruikt om parfums mee te maken. Cleopatra zou Julius Caesar ermee verleid hebben. In het graf van Toetanchamon stonden vazen met lavendelzalf. De Romeinen deden lavendel door baden. Ze verspreidden lavendel door heel Europa; het werd vanaf de Romeinse tijd een kruid dat in kloostertuinen werd aangetroffen. Werd gebruikte tegen pijn in de borst. Vroeger gebruikte men lavendel om wonden hiermee te ontsmetten.

#Lavendel in de Middeleeuwen
Tijdens de Middeleeuwen was lavendel een veel gebruikt kruid om de lucht in huis fris te houden en insecten af te weren. In de volksgeneeskunde werd lavendel in het hoofdkussen gedaan omdat dit helpt tegen slapeloosheid, zenuwklachten, hoofdpijn en zwakke spijsvertering.

#Lavendel Siroop
Heerlijk om in de koelkast te hebben: homemade lavendelsiroop. Makkelijk & lekker! Je doet hiervoor;
1 deel suiker, 2 delen water en 1 eetlepel lavendelbloemetjes (bv. te koop bij natuurwinkels in een steelpannetje.
Zachtjes laten inkoken, dan het vuur uit zetten en een uurtje laten trekken. Vervolgens dit mengsel zeven (eventueel twee keer) en in een flesje gieten. Heerlijk voor in limonades en cocktails.

#Kan je niet slapen?
De ultieme slaapcombinatie: warme melk én lavendel!

#Lavendel tips! En natuurlijk heerlijk in je kledingkast, tussen je boek en je tas of als geurolie in je huis....rustttttttttt

Istanbul - Gallivant
Tijdelijk bij aankoop van één van de geuren van Gallivant een travelkit cadeau t.w.v. €22,50
Het gevoel van een stad uit de oudheid, maar met een frisse en moderne twist. Aloude luxe, gecombineerd met een nieuw gevoel van zelfvertrouwen. De ontmoeting tussen twee continenten en twee culturen met koffie, crème, leer, suède, kruiden en wierook.
Wakker worden in Moda, de Bosphorus oversteken en zwoele avonden in Karaköy. Istanbul is een amberachtige, houtachtige, kruidige geur met een frisse, aromatische topnoot met accenten van bergamot, kardemom en rode tijm. Een houtachtig, aromatisch hart met lavendelextract, Egyptische geranium, patchoelihart en zoete mirre. Met basisnoten van sandelhout, vanille, tonkabonen, amber en musk.  € 85,00 / Babassu -Gallivant

Populaire posts