Neem elke dag even een koude douche.. / GEZONDHEID

Photo: Pixaby

Het is nu winter en we hebben het al ook zo koud…en dan komen wij met een topic “ Koud douchen is super gezond! “Waarom, dat lees je hieronder!

#1: Je wordt er alerter van
Een koude douche op de vroege morgen is niet echt uitnodigend. Toch doe je er verstandig aan om even diep adem te halen en eronder te stappen. Goed diep ademhalen helpt je lichaamstemperatuur op peil houden en verhoogt je zuurstofopname. Hierdoor stijgt je hartslag en gaat je bloed sneller stromen, waardoor je meer energie krijgt. De verbeterde bloedtoevoer naar je hersenen zorgt dat je alerter wordt. Dat is nog eens een frisse start van de dag!
#2: Je huid en haar worden er mooier van
Wanneer je huid in aanraking komt met koud water, trekken je spieren en bloedvaten samen. Je poriën sluiten ook beter af, waardoor vuil op afstand blijft. Koud douchen zou volgens sommigen zelfs helpen tegen cellulitis.
#3: Het verbetert je immuunsysteem
‘Zodra je lichaam in aanraking komt met koud water, wordt je bloed effectiever naar belangrijke organen gepompt. Ook gaat je bloeddruk naar beneden en je stofwisseling omhoog. Omdat je lichaam opeens wordt blootgesteld aan extreme kou, moet het zich verweren tegen ziektes en krijgt je immuunsysteem een boost.’ Uit het resultaat van verschillende onderzoeken blijkt zelfs dat er meer witte bloedcellen worden aangemaakt – dit zijn de virusbestrijders van ons lichaam.
#4: Afvallen
Koud douchen stimuleert je stofwisseling op een bijzondere manier. Ons lichaam bestaat onder meer uit twee soorten vetweefsel: wit vet en bruin vet. Wit vet is het soort vet dat we opslaan als we meer calorieën eten dan verbranden. Dit vet slaat zich veelal op bij je taille, rug, nek en dijen. Dit is het soort vet wat je liever kwijt dan rijk bent.
Bruin vet daarentegen is juist heel belangrijk voor ons lichaam. Het wordt geactiveerd bij extreme kou en houdt ons warm. Koud douchen bevordert de aanmaak van bruin vet, bleek uit onderzoek. Daarnaast geeft bruin vet je stofwisseling een flinke boost, waardoor je meer verbrandt in rust.DeOnlineDrogist - Aanbiedingen
Nu tijdelijk 50% korting op de tweede pot EN als u snel bent een handig 20 groene recepten boek t.w.v. 29,99 euro gratis en automatisch bij uw aankoop! We hebben slechts 100 boeken beschikbaar!

Algemeen
Superfoodies Green Juice is een energiedrank met unieke biologische mix van de beste ingrediënten afkomstig uit de aarde alsmede de oceaan. De formule is verbeterd, waardoor de voedingswaarden nog hoger en puurder zijn. De ingrediënten bestaan uit maar liefst 26 verschillende soorten groenten, kruiden, algen en fruit die uw dagelijkse basisbehoefte aan voedingsstoffen bevat. Ze activeren de natuurlijke energie in uw lichaam en helpen bij vermoeidheid. Daarnaast ondersteunt deze kant-en-klare poederdrank de normale functie van het immuunsysteem. Ook is het een volwaardig probiotica supplement en bevat het een hoge bron van Vitamine B12, Vitamine C, Calcium, IJzer en Magnesium. Doordat het een heerlijke smaak heeft is het niet alleen geschikt voor de fanatieke superfoods-fan, maar ook zeer geschikt om kennis te maken met superfoods. Ook is het zeer makkelijk en snel te bereiden doordat u alleen water hoeft toe te voegen. Tevens bevat het uitsluitend natuurvoeding, zonder toevoegingen en is het ook geschikt voor vegetariërs, veganisten en rawfood enthousiasten.

Superfoodies Green Juice is:
- enkel verrijkt met de beste natuurlijke ingrediënten uit de aarde en oceaan;
- verrijkt met spirulina, chlorella, match, kurkuma en gember;
- ideaal als vervanger voor een groene smoothie of sap;
- eenvoudig en binnen 30 seconden te bereiden;
- heerlijk van smaak, dankzij de natuurlijke plantpoeders;
- rijk aan de dagelijkse behoefte aan voedingsstoffen;
- een volwaardig probiotica supplement
- op lage temperatuur gedroogd;
- zonder toevoegingen;
- geschikt voor vegetariërs, veganisten en rawfood enthousiasten.


Populaire posts