Shampoo voor een snel geïrriteerd hoofdhuid? / VERZORGING

Vintage 80's - Famous Turkish movie star.
Je haar is een belangrijk onderdeel van je lichaam. Wanneer je haar goed zit en prettig aanvoelt, zit je ook lekkerder in je vel! ..dus wij willen natuurlijk geen allergische reacties en daarom graag de juiste shampoo!

Hoewel een allergische reactie op een shampoo gelukkig niet vaak voorkomt kan een verkeerd product de hoofdhuid flink irriteren. Een van de meest gemaakte fouten is waarschijnlijk het gebruik van een te agressieve shampoo. Wat er dan gebeurt? Je komt terecht in een vicieuze cirkel: je huid maakt als tegenreactie juist sneller talg aan, je haar en hoofdhuid wordt daarmee steeds sneller vet, waardoor jij weer steeds vaker je haar gaat wassen. Herkenbaar? Tijd voor actie!Voor elk haartype is er wel een shampoo op de markt. Eerst maar eens op een rijtje wat voor shampoo bij welk type past…

#Normaal haar
Voor normaal haar volstaat een milde reiniging met een paar conditionerende ingrediënten.
#Fijn haar
Bij fijn en stijl haar moet je in ieder geval ‘film-forming agents’ (ook wel te vinden als polymers) vermijden. Deze maken het al zo fijne haar futloos en vet. Een shampoo voor fijn haar hoeft dus niet heel veel conditionerende ingrediënten te bevatten. Als halverwege de ingrediëntenlijst ergens dimethicone of cyclomethicone (siliconen) staat dan zit je goed. Deze zullen een heel dun laagje achterlaten. Precies genoeg om het haar te beschermen en mooi te maken maar niet futloos te worden.
#Droog en beschadigd haar
Met beschadigd wordt ook bedoeld gekleurd, gepermanent, zonbeschadigd, etc. haar. Wat wel nog eens voorkomt is dat een dergelijke shampoo niet goed genoeg reinigt waardoor de conditionerende ingrediënten te lang blijven plakken aan de haarschacht. Dit merk je aan het feit dat je haar slap naar beneden gaat hangen. Dit kun je oplossen door een wat sterker reinigende shampoo te gebruiken en je zult meteen weer meer volume krijgen.
#Vet haar
Bij heel erg vet en vies haar heb je een sterker reinigende shampoo nodig. Veelal wordt hiervoor lauryl sulfate of een sulfosuccinate gebruikt (als tweede reiniger). Omdat deze reinigers zo agressief zijn raad ik aan om deze 1 – 2 keer in de week te gebruiken en de andere dagen een mildere reiniger.
#Psoriasis, roos, eczeem
Medische shampoos (zoals bijvoorbeeld tegen roos) zijn eigenlijk normale shampoos maar met een toevoeging erbij zoals salicylzuur, sulfur, selenium disulfide, polyvinylpyrrolidone-iodine complex, chlorinated phenols of zinc pyrithione. Er wordt zelfs nog weleens menthol toegevoegd aan dit soort shampoos voor het tintelende gevoel: waarvan de consument zou moeten denken dat het werkt, maar wat het eigenlijk alleen maar doet is de hoofdhuid irriteren.

AANRADERS!!
Deze intensieve formule voor een droge en jeukende hoofdhuid, die u niet uitspoelt, biedt urenlange intensieve hydratatie om jeuk en irritatie te verlichten en te kalmeren.Eucerin DermoCapillaire KALMERENDE HOOFDHUIDBEHANDELING UREA is specifiek ontworpen voor mensen met een droge en jeukende hoofdhuid. De niet-plakkerige formule die u niet uitspoelt, zorgt voor urenlange intensieve hydratatie en verlicht en vermindert jeuk op de hoofdhuid vanaf het eerste gebruik. Het vermindert actief de micro-ontstekingen op uw huid die zorgen voor uitdroging en jeuk op de hoofdhuid. Het verbetert de conditie ervan aanzienlijk en herstelt de natuurlijke vochtbalans.
Zonder kleurstoffen, zonder parabenen, zonder siliconen, zonder alkalische zeep.

Deze milde shampoo is speciaal ontworpen voor mensen met een gevoelige en jeukende hoofdhuid en reinigt en voedt uw haar terwijl het de natuurlijke weerstand van uw hoofdhuid behoudt.Een gezonde huid heeft een pH-waarde van 4,5 tot 5,5 en is dus licht zuur. Deze natuurlijke zuurgraad beschermt uw hoofdhuid tegen schadelijke bacteriën en andere stoffen. Wanneer de balans wordt verstoord, bijvoorbeeld door hitte, kou, ziekte, cosmetische producten of stress, kan dit leiden tot een gevoelige of jeukende hoofdhuid. Eucerin DermoCapillaire pH5 MILDE SHAMPOO is specifiek ontworpen voor het behoud van de natuurlijke pH-waarde van uw huid en reinigt uw hoofdhuid en haar doeltreffend om uitdroging en irritatie te voorkomen. Deze wast vuil, pollen en allergenen weg en geeft uw haar een gezonde glans en zorgt dat het zacht en soepel aanvoelt.€ 10,91 / YOURSKIN-Eucerin


Deze Eucerin shampoo is ideaal voor een droge en jeukende hoofdhuid en reinigt op milde wijze, hydrateert en verlicht jeuk.
Eucerin DermoCapillaire KALMERENDE UREA SHAMPOO is specifiek ontworpen voor een droge en jeukende hoofdhuid. Deze Eucerin Shampoo is verrijkt met ureum en lactaat, twee vochtvasthoudende factoren die de gezonde huid van nature aanmaakt, om uw droge, jeukende hoofdhuid de voedende verzorging te geven die hij nodig heeft. Bij gebruik in combinatie met Eucerin DermoCapillaire KALMERENDE HOOFDHUIDBEHANDELING kalmeert en verlicht deze de jeuk en droogheid en geeft uw haar een gezonde glans en zorgt dat het soepel aanvoelt.EIGENSCHAPPEN
Zonder kleurstoffen, zonder parabenen, zonder siliconen, zonder alkalische zeep, zonder parfum, alcohol-free.€ 12,73 / YOURSKIN-Eucerin
Populaire posts