Warme melk voor het slapen gaan.....? / GEZONDHEID

Tekst by: Nazan Tastan

Het is een bekend middeltje uit oma’s tijd: Als je niet kunt slapen neem je een beker warme melk, en je valt vanzelf in slaap. Werkt dit inderdaad zo? Of is het allemaal suggestie? 

Het is helemaal waar dat melk, warm of koud, de stof ‘Tryptofaan’ bevat. Tryptofaan is een stofje waar je slaperig van wordt. Prima zou je zeggen, maar de hoeveelheid Tryptofaan is zo klein, dat je minimaal 2 of 3 liter melk moet drinken om hier zoveel effect uit halen dat je ook echt slaperig gaat worden. Dus warme of koude melk, het maakt niet uit.

Aan de andere kant kunnen we stellen dat het drinken van een warme drank, in het algemeen, je kan helpen om te ontspannen. Het maakt hierbij niet uit of je warm water drinkt, warme melk of een kopje warme thee. Het verzet je gedachten, je gaat er even bij zitten om het te drinken. Alleen dat al kan er voor zorgen dat je hoofd rustiger is en dat je dus sneller inslaapt. Ook het feit dat de drank warm is, heeft natuurlijk effect. Je krijgt van de warmte in je body een loom gevoel, waardoor je ook sneller in kunt slapen.
Het is dus niet de melk op zich, maar de handeling en de warmte in je lichaam die je laat slapen. Zo zijn er natuurlijk heel veel verhalen die er voor zouden moeten zorgen dat je sneller inslaapt, je kent het vast wel! Het slaapmutsje of schaapjes tellen! 

#Maar wat werkt dan uiteindelijk wel?
Er zijn een aantal basisvoorwaarden waar je eerst naar moet kijken, voordat je naar de medicijn-pot grijpt voor slaapmiddelen. Het is schrikbarend om te zien hoe veel mensen het vreemd vinden om niet te kunnen slapen in bijvoorbeeld een te warme kamer, of op een slecht matras. Ga eens kritisch kijken naar je slaapomgeving en omstandigheden, en vink punt voor punt even af. Gokje dat je er minimaal twee niet af kunt vinken?
#Geen koffie meer drinken na het avondeten
#Maak je hoofd leeg voor het slapen gaan. Doe dit bijvoorbeeld door alles op te schrijven wat je nog moet doen de volgende dag. Dan ben je dat in ieder geval kwijt.
#Verwijder alle apparaten zoals TV, smartphone, computer en tablet uit de slaapkamer. De slaapkamer is er alleen maar om te slapen!
#Pak een boek en ga in bed even een half uurtje lezen. (ok, je mag ook lezen in bed….)
#Ga overdag sporten in de buitenlucht. Dit zal je loom maken. Denk er wel om dat je niet gaat sporten vlak voordat je naar bed gaat.
#Slaap op een matras wat goed bij je lighouding en je lichaamsbouw past. Een goed matras is niet goedkoop, maar een investering in je gezondheid.
#Zorg voor een frisse en goed geventileerde slaapkamer. Niet te warm en niet te koud.


Claim hier jouw cadeau!


CLAIM SNEL JOUW CADEAU!!

Brunchen op 100 meter hoogte!


Dit arrangement voor 2 personen omvat...
#Entree Euromast
#Uitgebreide brunch
#Onbeperkt koffie en thee
#Een glas jus d'orange
De brasserie in de Euromast bevindt zich op 100 meter hoogte. Het uitzicht hier is ongekend: Rotterdam in al zijn glorie! Met dit mooie plaatje op de achtergrond genieten jullie van een uitgebreide brunch. Verschillende soorten brood, croissantjes en chocolade broodjes, diverse soorten beleg, verschillende confituren, een eiergerecht en fruit. Onbeperkt koffie en thee en een lekker glas jus d'orange maken deze heerlijke ochtend helemaal compleet.

De Euromast
Met maar liefst 185 meter is de Euromast de hoogste toren van Nederland. De snelle liften brengen je naar 100 meter hoogte, waar je uitzicht hebt op de Skyline van Rotterdam en bezienswaardigheden zoals De Erasmusbrug en de haven. Maar dan ben je er nog niet, want met de doorzichtige lift kun je vervolgens naar de top op 185 meter! Bij mooi weer kun je vanaf hier zelfs Antwerpen zien in de verte.Kortom: brunchen met dé Skyline op de achtergrond!
Claim hier jouw cadeau!
Populaire posts