Wat is een couprose & rosaceahuid / HUID - VERZORGING


Rosacea en Couperose zijn twee huidaandoeningen die vaak met elkaar verward, maar de symptomen verschillen wel degelijk. Een Couperose-gevoelige huid kan ontstaan als de overgevoelige huid gepaard gaat met roodheid. Vordert zich dit naar een meer serieus stadium, dan kan er sprake zijn van Rosacea. 

Rosacea is een chronische, onregelmatige ontstekingsziekte die voorkomt onder 10% van de volwassen bevolking. De aandoening valt binnen de categorie 'overgevoelige huid'. Symptomen van Rosacea zijn onder andere een prikkende en branderige huid - symptomen die vaker worden genoemd door mensen met een overgevoelige huid. Naast symptomen als een prikkende en brandende huid, vertoont de huid met Rosacea ook vaak roodheid op de wangen, de kin, de neus en het voorhoofd en zijn er vlekjes en puisten te zien op de huid. 

Soms raakt de huid rondom de ogen ook aangetast, dit kan leiden tot een zwellende ontsteking op het ooglid of tot bindvliesontsteking.
In het meest serieuze geval van Rosacea kan de huid verdikken en overtollig weefsel gaan vormen. Dit komt vaak tot uiting op de neus en staat bekend als Rhinophyma. Rhinophyma laat de neus er groot en bobbelig uitzien - iets wat bij anderen de verkeerde impressie van alcoholisme kan wekken. Bij patiënten kan Rhinophyma dus leiden tot zowel psychologisch als fysiek ongemak.

Een Couperose-gevoelige huid (ook wel bekend als Couperosa) behoort ook tot de categorie 'overgevoelige huid'. Als symptomen ervaren patiënten ook een stekend en branderig gevoel. Een Couperose-gevoelige huid is te omschrijven als rood, droog en gevoelig. De roodheid is het effect van uitgezette bloedvaten die door een verzwakte elasticiteit niet verkleinen wanneer er een flinke stroom bloed door heen gaat, iets wat bij een normale huid wel gebeurt.
Een Couperose-gevoelige huid komt en gaat, vooral in de beginfase. 
Als het vaker voorkomt en in een gevorderd stadium raakt, kan de roodheid blijvend op de huid zichtbaar worden. 

Een rode huid door overgevoeligheid verschilt van de rode wangen die je dagelijks kunt hebben, omdat het langer aanhoudt (uren, dagen of zelfs maanden) en de roodheid zal niet wegtrekken zonder dat de huid wordt behandeld.

De precieze oorzaak van Rosacea is onbekend. Toch hebben experts factoren ontdekt die bij meerdere patiënten voorkomen. Zo ligt de prevalentie van Rosacea het hoogst onder mensen met een lichte huid, en voornamelijk bij mensen uit Noord-Europa.
De huidaandoening start vaak in een leeftijd van 20 tot 50 jaar. Rosacea komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en bij vrouwen uiten de symptomen zich vaak op de wangen en op de kin. Als het voorkomt bij mannen, is Rosacea al vaker in een verder stadium en is de kans op Rhinophyma groter.

Rosacea is een progressieve huidconditie die vaak begint met subjectieve gevoelens die doen denken aan een overgevoelige huid, zoals een stekende huid en een branderig gevoel. De roodheid komt eerst in vlagen en is tijdelijk, maar naar mate de Rosacea vordert kan de huid permanent rood worden. Bultjes en puistjes kunnen ontstaan, en in sommige gevallen kunnen de ogen helemaal rood worden. In meer ernstige gevallen kan Rhinophyma zich voordoen en kunnen de ogen gezwollen raken en meer ontstoken raken.

Zoals bij Rosacea, kan een Couperose gevoelige huid veroorzaakt worden door verschillende factoren, zoals leeftijd, genen en diëten.

EUCERIN

Yourskin /Eucerin-hypersensitive
De AntiRedness producten van Eucerin zijn een onderdeel van de HyperSensitive productlijn. Met de AntiRedness producten wordt de overgevoelige en rode huid aangepakt. De producten bevatten Licochalcone A: een uit zoethoutwortel gewonnen stof die roodheid vermindert vanwege zijn ontstekingswerende werking. Het bestanddeel Symsitive pakt de overgevoeligheid in de huid aan om zo de roodheid te voorkomen.

Eucerin HyperSensitive bevat alleen de nodige ingrediënten om de huid niet onnodig te irriteren. De producten zijn vrij van paraffine, geurstoffen, conserveringsmiddelen, kleurstoffen of alcohol. Om de huid te beschermen tegen onzuiverheden en oxidatie zijn de verschillende producten ontwikkeld in een besmettingsvrije verpakking. 
Bent u op zoek naar een oplossing voor roodheid en een hypergevoelige huid? Bestel de Hypersensitive Skin producten via Yourskin /Eucerin-hypersensitive.Zo profiteert u van de kennis van een apotheek en de prijzen van een online winkel Yourskin /Eucerin.

Populaire posts