African Black Soap / ZEPEN & OLIËN BLOG

In samenwerking met Natural Heroes

Wat is African Black Soap?
African Black Soap is een 100% natuurlijke zeep. Deze zeep wordt al eeuwenlang gebruikt in West-Afrika om een onzuivere huid en het haar te verzorgen. African Black Soap wordt gemaakt van Afrikaanse vruchten en planten en is geschikt voor ieder huidtype. De zeep staat ook wel bekend onder de exotische namen Anago Zeep, Alata Simena en Ose Dudu. Wij houden het voor het gemak in dit artikel even bij African Black Soap.
 
African Black Soap komt uit West-Afrika en wordt volledig gemaakt met grondstoffen uit de lokale natuur. De palmolie die gebruikt wordt in de zeep komt bijvoorbeeld van kleine communities, lokaal geproduceerd in Ghana. 100% natuurlijke African Black Soap komt dus niet van grote plantages, maar wordt lokaal gemaakt door dorpsvrouwen in Afrika.African Black Soap is de enige zeep in de wereld die volledig natuurlijk is. Dit komt doordat er geen synthetisch loog/natriumhydroxide wordt gebruikt om de zeep te maken. De natriumhydroxide komt namelijk van nature voor in het as van bijvoorbeeld plantenschillen waarvan de zeep wordt gemaakt. Hierdoor bevat African Black Soap een 'natuurlijke loog' waardoor de zeep ontstaat.

Doordat African Black Soap boordevol zit met de vitamines A en E is het een absolute weldoener voor je huid. De vitamine A helpt je huid bij het aanmaken van collageen, houdt je huid stevig en gaat vroegtijdige huidveroudering tegen. Vitamine E hydrateert en verbetert daarbij ook de textuur van je huid.

Deze 100% natuurlijke zeep bevat geen chemische toevoegingen en is dus geschikt voor elk huidtype. Je kunt African Black Soap daarom gebruiken bij een vette, droge en de gevoelige huid. African Black Soap kan zelfs helpen bij het verminderen puistjes en meeëters en maakt de huid weer zacht en glad.
African Black Soap is gemaakt van de as van lokale planten en schorsen zoals plantain (bakbananen), cacao peulenschil en palmboom bladeren. De bladeren en schorsen worden eerst in de zon gedroogd en daarna geroosterd in een pot op een constante temperatuur, wat belangrijk is om de kleur en textuur goed te krijgen. Daarna wordt er water en olie (Kokosolie, Palmpit Olie, Shea Butter) toegevoegd en voor tenminste één dag geroerd. De zeep wordt twee weken "bewaard" en is daarna klaar om gebruikt te worden.

Waar kun je African Black Soap voor gebruiken?
African Black Soap is een echte duizendpoot: je kunt het bijvoorbeeld gebruiken als zeep, shampoo en scheercrème. Je hebt haast nog maar één product nodig voor onder de douche of in bad.
Als shampoo wordt African Black Soap vooral gebruikt bij gevoelige hoofdhuid of als je allergisch bent voor chemische toevoegingen. African Black Soap is namelijk de enige zeep die volledig natuurlijk is. African Black Soap is over het algemeen meer geschikt voor mensen met kroeshaar dan voor mensen met glad haar. Dit komt doordat African Black Soap kroeshaar meer volume geeft.


Lees ook : Waarom vrouwen in Africa geen rimpels hebben?
 € 7,99 / naturalheroes- africanblacksoap
Voeg Artwork by Sara toe aan je favorieten. Druk op CRTL en D op je toetsenbord. We hopen je snel weer terug te zien! :-)

Populaire posts