De mooiste tuinen van Nederland / GROETEN UIT HOLLAND

Bent jij ook zo graag in je tuin aan de slag? En vindtje het leuk om tuin-inspiratie op te doen? Er zijn in Nederland veel tuinen die je kunt bezichtigen. Ook voor een heerlijk dagje uit zeer de moeite waard !!!!


JAPANSE TUIN, DEN HAAG / NEE DIT IS NIET KYOTO, DEZE JAPANSE TUINBEVINDT ZICH IN DEN HAAG. WERKELIJK OOGVERBLINDEND!DE TUIN IS HEEL KWETSBAAR EN OM DIE REDEN SLECHTS 8 WEKEN PER JAAR GEOPEND

HORTUS BOTANICUS AMSTERDAM / DE BOTANISCHE TUIN IS GELEGEN VLAKBIJ ARTIS. ER BEVINDT ZICH O.A. EEN MONUMENTALE PALMENKAS DIE DATEERT UIT 1912.DE TUIN IS CIRCA 1,2 HA GROOT EN BEVAT MEER DAN ZESDUIZEND TROPISCHE EN INHEEMSE BOMEN EN PLANTEN  


PALEIS HET LOO, APELDOORN / PALEIS HET LOO HEEFT EEN PRACHTIGE TUIN MET DUIDELIJK INVLOEDEN VAN HET PALEIS VAN VERSAILLES.VANAF HET BALKON VAN HET PALEIS HEB JE EEN PRACHTIG UITZICHT OP DE TUIN. JE KUNT DAN ZIEN DAT DE ENE KANT VAN DE TUIN HET SPIEGELBEELD IS VAN DE ANDERE. 


BOTANISCHE TUINEN UTRECHT/ DEZE PRACHTIGE TUIN BEHOORT TOT DE UNIVERSITEIT VAN UTRECHT. JE VINDT ER DE MOOISTE PLANTEN UIT DE HELE WERELDEER DAN ZESDUIZEND TROPISCHE EN INHEEMSE BOMEN EN PLANTEN 


LANDGOED ELSWOUT /ELSWOUT IS EEN VAN DE OUDST BEWAARDE LANDGOEDEREN IN NEDERLAND. BEKEND OM DE PRACHTIGE PAADJES EN VELE BRUGGEN.LANDGOED ELSWOUT ZIET ER NOG MAGISCHER UIT TIJDENS DE WINTER. ER LOPEN PRACHTIGE HERTEN ROND.

ARBORETUM TROMPENBURG ROTTERDAM / PRACHTIG AANGELEGDE BOMEN- EN PLANTENTUIN GELEGEN AAN DE RAND VAN HET CENTRUM VAN ROTTERDAM.

KEUKENHOF, ZUID-HOLLAND /Dit prachtige bloemenpark trekt jaarlijks rond een miljoen bezoekers vanuit de hele wereld 
KASTEEL EN LANDGOEDEREN TWICKEL, TWENTE / Te midden van een prachtig landgoed van 4000 hectare ligt Kasteel Twickel. Het landschap bestaat uit glooiende akkers, eeuwenoude eiken, bos, weilanden, heidevelden en vennen 

KASSTEELTUINEN, ARCEN /SPROOKJESACHTIG LANDGOED BIJ KASTEEL ARCEN

HORTUS BOTANICUS LEIDEN /HORTUS BOTANICUS LEIDEN IS DE OUDSTE NOG BESTAANDE BOTANISCHE TUIN VAN NEDERLAND EN STAAT VOL MET O.A. TROPISCHE VARENS, ORCHIDEEËN EN DISCHIDIA'S.

BELMONTE ARBORETUM / DE BOTANISCHE TUIN IN WAGENINGEN STAMT UIT DE 18E EEUW. ER GROEIEN HIER ONDER ANDERE SIERKERSEN, MAGNOLIA'S EN  RODODENDRONS.

PALEISTUIN, DEN HAAG /HET WERD VROEGER OOK WEL DE PRINCESSETUIN GENOEMD EN BEVINDT ZICH TUSSEN PALEIS NOORDEINDE EN DE PRINSESSEWAL IN DEN HAAG.

ROZENTUIN /DE PRINSENTUIN WERD IN 1626 AANGELEGD EN HEEFT EEN ROZENTUIN, KRUIDENTUIN EN MOOIE PADEN MET AAN BEIDE ZIJDEN HEGGEN

MONDO VERNE, LANDGRAAF / IN DE WERELDTUINEN VAN MONDO VERNE BEWONDER JE VOORNAMELIJK INTERNATIONALE TUINEN.HET PARK IS WEL 25 HECTARE GROOT EN RIJK AAN DIEREN, ATTRACTIES EN IS NATUURLIJK EEN PRACHTIGE OMGEVING OM DOORHEEN TE WANDELEN. PLEZIER VOOR ZOWEL JONG ALS OUD!

VERBORGEN STADSTUIN ZWOLLE /LAST BUT NOT LEAST. IN ZWOLLE ZIT EEN VERBORGEN STADSTUIN. ER ZIJN TWEE SLEUTELS VOOR NODIG OM BINNEN TE KOMEN, MAAR ZODRA JE ER BENT WAAN JE JE ECHT IN EEN DROOM!


TUINEN MUIDERSLOT /WAAN JE TERUG IN DE TIJD TIJDENS EEN WANDELING DOOR DE TUIN VAN HET MUIDERSLOT.IN DE TUINEN STAAN VEEL BEELDEN VAN BEKENDE KUNSTENAARS, POËTEN EN SCHRIJVERS. ZOALS DEZE VAN GERARDA RUETER. EEN VAN DE DIERBARE GASTEN DIE NAAR HET MUIDERSLOT KWAM OM TE ZINGEN, TE SCHRIJVEN EN HAAR GEDICHTEN VOOR TE DRAGEN


LANDGOED CLINGENDAEL, DEN HAAG / LANDGOED CLINGENDAEL IS GELEGEN OP HET GRONDGEBIED VAN DE GEMEENTE WASSENAAR


Populaire posts