Golden Milk / FOOD


Golden milk is een warme drank, gemaakt van (plantaardige)melk met verschillende specerijen en gezoet met een scheutje honing. De kruiden zijn meestal kaneel, kardemom, gember en peper, maar het belangrijkste kruid is toch wel kurkuma, ofwel geelwortel.
Op de koudste winterdagen is niks lekkerder dan jezelf opwarmen met een giga kop golden milk . We trekken massaal de kleedjes uit de kast en kruipen op de bank.Dit heerlijke kruidendrankje is de perfecte toevoeging aan ons warme drankenlijstje!

Waar komt golden milk vandaan?
Het recept van golden milk komt oorspronkelijk uit India, waar het de ietwat ingewikkeldere naam ‘haldi ka doodh’ heeft (wat trouwens gewoon ‘kurkuma melk’ betekent). Bewoners van India zijn nét iets langer bekend met dit verwarmende drankje dan wij hier in het westen: zij drinken het vermoedelijk al duizenden jaren.

Gezondheidsvoordelen
Golden milk is oorspronkelijk een Ayurvedisch recept. Ayurveda is een traditionele geneeswijze in India. Het hoofdingrediënt van het drankje, kurkuma, zou volgens deze geneeswijze vele gezondheidsvoordelen hebben. Het zou bijvoorbeeld griep en verkoudheid voorkomen, ontstekingsremmend werken, een positief effect hebben op hart- en vaatziekten, overwicht voorkomen en mogelijk zelfs preventief werken tegen kanker. Hoewel de Ayurvedische geneeswijze onder de alternatieve geneeswijzen valt, zijn de gezondheidsvoordelen door de wetenschap opgepikt en wordt er op dit moment volop onderzoek naar gedaan.

Recept?
Gezondheidsvoordelen of niet, het gouden drankje is vooral erg lekker! En ook helemaal niet moeilijk om te maken.  
Voor één kop heb je nodig: 
-200 ml amandelmelk
-Snuf zwarte peper
-Halve theelepel kurkuma
-1 cm gember in plakjes
-1 kaneelstokje
-2 gekneusde kardemompeulen
-Een lepel honing
Zo maak je het: plet de kardemom met een vijzel en doe de amandelmelk samen met de specerijen en honing in een steelpan. Laat het langzaam warm worden. Zeef het en giet het in een grote mok.

MOOI HE??!!

FUCHS & SCHMITT Jas € 319,99
We ontvangen een commissie voor aankopen voldaan via links in dit artikel.
Dankjewel :)Peter Hahn - Jassen

Populaire posts